Uppdatering om ryggen

on the 2017-10-28 @ 00:00:00
Hej vänner!
 
Min rygg envisas fortfarande så idag var jag på vårdcentralen för en undersökning eftersom ingenting annat har fungerat. Och äntligen har jag fått hjälp! Akuttiderna är bara 20 min men jag fick hjälp i 40 min. Läkaren kollade reflexer, styrka, vanlig undersökning, ställde massor med frågor och ville verkligen hjälpa mig. Det händer ju aldrig på VC. Jag fick en remiss till CT. Läkaren ville först skicka mig till MR (vilket jag också påpekade) men ringde dit när jag var där för att se vad det bästa alternativet är för min del och om det kan vara en stressfraktur. Det bästa just nu är en CT (skiktröntgen). Så jag hoppas att jag får en tid så fort som möjligt (förhoppningsvis inom två veckor). Läkaren tror att det kan vara spondylolistes (kotglidning). Fick smärtstillande också; tre olika som jag fick order om att äta (jag som hatar tabletter). Men så länge jag har ont tyckte läkaren att jag skulle äta det för att jag inte ska ha ont i ryggen och känna av besvären eftersom det tar mycket på krafterna. Så det är bara att äta så länge jag har ont. Om jag har sponylolistes så är det sjukgymnastik/rehab som gäller för att stärka upp ryggmuskulaturen. Läkaren konstaterade att jag redan är stark i ryggen men att jag får hjälp att bygga upp den så att den läker. Sen ska jag röra på mig och inte sitta för mycket viket inte alltid är så lätt när man pluggar till jurist där ens jobb är att sitta och läsa. Men jag får göra det bästa av situationen. Sitta på en pilatesboll var rekommenderat så att bäckenet inte "åker framåt" eller "sjunker ihop" när jag sitter. 
 
Vid undersökningen såg läkaren att jag hade eksem på vristerna (mina kroniska som jag haft i ungefär 12 år). Och han sa att jag måste behandla det annars kan det bli inflammerat. Jag sa att jag hade behandlat det förut utan att det hjälpte och han sa "det där är ju jättesvårt att bli av med" och jag ba "ehh ja därav är detta kvar efter 12 år :)))". Han tog tag i det också (utan att jag bad om det) och skrev ut nya salvor och "plattor" som ska göra att det läker men läkningsprocessen kommer att ta minst 8 veckor, minst. Sen måste jag smörja mig direkt när jag duschat och är fuktig med Canoderm. Den salvan är 5 % kräm och min kropp suger åt sig det på en gång. Hhaha en riktig torris är jag. 😂 "Dränk dig i Canoderm varje gång du duschat" var doseringsanvisningen, "ha det som rutin" o.s.v. Läkaren sa också att det bara är för mig att vänja mig vid att jag är atopisk d.v.s. att jag livet ut kommer att ha torr hud, allergier, eksem och liknande. Kul. Men jag känner mig så lättad över att någon faktiskt förstod mig, inte bara med ryggen utan med eksemen på vristerna också som jag kämpat med så länge och med min torra hud i övrigt som kan vara så fruktansvärt jobbig med extrem klåda. Det är bara under vissa perioder som jag har normal/torr hud.
 
Att få hjälp med både ryggen och eksemen känns så skönt och att någon verkligen lyssnat och inte bara skickar hem mig och säger att jag ska vila i några dagar (för det har inte heller hjälpt). Så nu skulle jag fortsätta röra på mig och äta värktabletter varje dag 2-3 gånger/dag och tre olika. Känner lite ångest över att jag ska trycka i mig ca 6-8 piller om dagen om jag känner av smärta hela tiden. Har kollat upp på Röd-Gröna listan att inga tabletter är dopingklasssade så det är bra också. Får tänka att tabletterna är tillfälliga och det viktigaste är ändå att jag får en CT och sen får jag ta allting därifrån.  
 
Hoppas att ni får en bra helg! 
Var rädda om er!
Kram ❤️
 
 

Comments

Kommentera här:

Namn:
remember me?

E-mail: (Publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback