General Data Protection Regulation

on the 2018-01-17 @ 23:24:53
Hej på er!
 
Ja, det här med General Data Protection Regulation (GDPR) har jag tillägnat denna kväll. Det var väl mysigt, tycker ni inte det? Massor med frågor och sånt som jag inte kan svaren på. :))))  Ju kortare kurser i skolan, desto värre. Det är helt orimligt vilka krav de ställer på oss alltså. Vilket skämt. Ska till på fredag skriva en PM på en A4 på dator om "hur en jurist metodmässigt lämpligen tar sig an rättsliga frågor som rör behandling av personuppgifter". Man ba "ursäkta men vi började kursen för tre dagar sen, hur tänker ni nu?" Det ska författas på engelska dessutom. :)) Hello, this is personal data and I try my hardest to explain this without använda svenska språket. Typ så går det. :)
 
Jag var och slipade skridskorna idag vilket behövdes. Jag slipar på Lidingö numera och det blir alltid så bra och jag blir alltid nöjd. Den jag slipar hos pratar engelska men förstår svenska så jag pratade lite extra idag. Jag väljer alltid att prata engelska när jag är där för att jag vill öva, hahah. Vi ska ha seminarier på engelska i skolan också så det är lika bra att preppa tänker jag. 😂 
 
Jag är supertrött och snart somnar jag sittadnes så jag ska krypa ned i sängen nu. 😴
Sov gott och sov många timmar. Sömn är så viktigt! 
Kram och godnatt! ❤️

Comments
Posted by: J

Hej!

Jag sitter just nu med exakt samma uppgift (att skriva en A4 om hur en jurist metodmässigt lämpligen tar sig an rättsliga frågor som rör behandling av personuppgifter). Hur gick det för dig? Har du några tips?

Svar: Hej!
När jag läste kursen så gällde fortfarande PuL så jag skrev lite utifrån det och GDPR. Men försök punkta upp hur juristen gör och skriv lite kort om det. Om jag inte minns fel så blev alla godkända och det var bara att skriva en sammanfattning typ. Tänk på att ha en bredd i texten och bra disposition men det är inte så svårt som det verkar insåg vi sen i efterhand. :)
Lycka till!
Johanna Wick

2018-09-03 @ 10:49:28

Kommentera här:

Namn:
remember me?

E-mail: (Publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback