Kortprogrammet

on the 2013-11-30 @ 16:57:08
Nu har jag tävlat korta. Det gick ganska bra. Jag missade 2A och det blev typ en flopp. Sen gjorde jag ganska bra försök på både 3T och 3S. Jag höll mig på fötterna och det kändes bra. Åkningen och piruetterna var bra och jag fick totalt 35,70 poäng om jag inte minns fel. Jag ligger fyra inför imorgon och hoppas på ett ännu bättre åk då. 

Ha en bra lördag! 
/Johanna 

I bilen

on the 2013-11-29 @ 17:50:24
Nu har vi max ett par timmar kvar att åka innan vi är framme i Tibro. En bild på oss åkare och hur vi har det i baksätet! 
/Johanna
 Packning på G

on the 2013-11-29 @ 08:12:00
Godmorgon!
 
Lite senare idag bär det av till Tibro för elitserietävling nr 3 för min del. Tävlade ju inte på den förra eftersom det var då jag hade ont i nacke och huvud. Hur som helst så ska det bli kul i alla fall och om mindre än två veckor är nästa tävling och det är SM i Växjö. Tiden har gått så fort! 
 
/Johanna

När konståkningen är fulländad.

on the 2013-11-26 @ 22:39:00
Det här klippet kan jag titta på hur många gånger som helst! Kören som sjunger i bakgrunden låter helt fantastisk och kanske är det en barnkör? Vackert!
 
Släck lamporna, tänd ett ljus för någon du tycker om, sätt på HD-kvalitet på klippet och tänk på vintermörkret och julen som snart är här! Jag får gåshud!  
 
 
 
 /Johanna

Frågor och svar

on the 2013-11-26 @ 22:24:00
Hej!

Tänkte köra en klassisk blogglista för er som kanske är nya på bloggen. Nu kör vi!
 
Ålder: 19 (snart 20)
Längd: 172 cm
Min outfit idag: Träningskläder
Något jag ser fram emot: Årets SM i Växjö
Jag läser helst: En bra bok (vilket är kanske en bok om året. Jag tar mig aldrig tid att läsa skönlitteratur)
Något jag saknar: USA
Människor som inspirerar mig: I princip ALLA idrottsmän/kvinnor
Favoritlåt: Dear No One av Tori Kelly är en favorit just nu
Jag är dålig på: Att förstå mig på tekniska prylar
Jag är bra på: Att vara ärlig
Tre saker jag inte kan leva utan: Min kalender, mitt smink (haha) och mina skridskor
Tre saker jag kan leva utan: Mobiltelefon (tycker att det är jobbigt med mobil ibland), blåsigt väder och söta drycker som t.ex. läsk.
Uppsatt eller utsläppt hår: Uppsatt
Värme eller kyla: Värme
Jeans eller mjukisbyxor: Jeans
Sminkad eller osminkad: Sminkad
Det finns alltid i handväskan: Plånbok, läppstift och läppglans
Sommar eller vinter: Sommar
Jul eller midsommar: Jul
Klackar eller platta skor: Platta
Tur i kärlek, otur i spel eller otur i kärlek, tur i spel: Inget av dem, haha forever alone!
Hund eller katt: Hund
Favoritmånad: Juli
Det tycker jag om att göra på fritiden: Shoppa!!!
Detta vill jag åstadkomma i mitt liv: Jag vill bli framgångsrik för min egen skull.
 
Nedan är klippet med Tori Kelly. Så sjukt bra text och melodi! En ny favoritartist helt klart!
 
 
 
 Ha det bra!
/Johanna
 

Vad handlade New York om?

on the 2013-11-21 @ 17:28:27
 
 
I söndags var jag på konsert och såg min absoluta favoritartist. Melissa Horn är den som sätter ord på känslorna och hon är en riktigt duktig artist, sjunger så fint och med ett grymt band med sig på scenen var konserten det bästa jag har sett. Jag kunde alla texter och applåderade efter varje låt och log som en idiot. 
I slutet stod hela publiken upp och det var helt magiskt.
 
Nästa gång hon spelar i Stockholm är jag på plats. 
Kram
 
 

Ett stycke böcker

on the 2013-11-20 @ 23:25:37
Kurslitteratur som har räckt i lite mindre än 2,5 terminer. Insåg hur mycket det var när jag kikade i bokhyllan igår. #fattigstudent 


/Johanna


Flera olika inlägg?

on the 2013-11-18 @ 21:45:12
Bild på en makeup som jag gjorde ganska nyligen. Jag tänkte att jag ska slänga in lite mer sånt här på bloggen. 
 
 
/Johanna

Statistik eller sociologi?

on the 2013-11-14 @ 13:42:08
Kvantitativ forskning, kvalitativ forskning, kvalitativ variabel, kvantitativ variabel, induktiv forskning, deduktiv forskning, teoritestande, teorigenererande, ontologi, epistemologi, objektivism, konstruktionism, positivism, realism, naturalism, beroende variabel, oberoende variabel, nominalnivå, ordinalnivå, intervallnivå, kvotnivå, skalnivå, ekvidistans, sambandsmått, centralmått, medelvärde, typvärde, median, Phi, Cramérs V, Chi-2, Pearsons r, normalfördelning, dikotoma variabler, diskret variabel, kontinuerlig variabel, enkäter, strukturerade observationer, strukturerade intervjuer, semistrukturerade intervjuer, indirekta indikatorer, direkta indikatorer, suveyundersökning, tvärsnittsdesign, fallstudie, longitudinell design, experimentell design, jämförande design, urval, OSU, systematiskt urval, stratifierat urval, klusterurval, population, generalisering, reliabilitet, validitet, replikation, intern validitet, extern validitet, ekologisk validitet, kausalitet, sampling, stickprov, respondentvalidering, operationalisering, undertäckning, övertäckning, snöbollsurval, teoretiskt urval, bekvämlighetsurval, grounded theory, frekvenstabell, korstabell, kontrollvariabel, diagram, korrelation, statistisk signifikans, standardavvikelse.
 
Jag orkar inte skriva allt för det är så sjukt många begrepp. Det är minst lika många till. *suck* Det var en kille som frågade på föreläsningen om det här var en statistikkurs eller sociologikurs och jag tror att alla studenter kan skriva under på att det handlar om statistik trots att kursen heter Sociologisk Analys...
 
/Johanna

Lite nytt i garderoben

on the 2013-11-08 @ 21:14:01
Det behövdes en ny träningsväst i garderoben och här kommer en bild på den. Enjoy! 
Tävlingen i Lerum

on the 2013-11-07 @ 22:15:00
Det var tänkt att jag skulle tävlat min tredje elitserietävling för den här säsongen i Lerum i helgen. Eftersom jag inte har återställt mig helt från förra veckans fall i sargen så har jag valt att inte delta i tävlingen. Det känns lite tråkigt faktiskt då jag alltid ser fram emot att tävla eftersom det är då jag får visa upp vad jag har jobbat på hemma. Å andra sidan går hälsan alltid först och den är viktigare än något annat.
 
Det är först idag som jag egentligen känner mig som en människa igen kan man säga. Jag har mått illa sedan i fredags förra veckan och det gick inte över till 100 % förrän idag när jag vaknade upp. Då har det gått 8 dagar sedan jag gjorde mig illa. Det värsta var att åka bil, buss eller tunnelbana för då blev illamåendet värre, nästan som att vara åksjuk.

Hur som helst så är jag glad att det känns som att det går åt rätt håll med "hjärnskakningen" och jag får sikta in mig på nästa tävling helt enkelt!
 
Jag hoppas att det är bra med alla annars och att ni slipper göra er illa som jag, haha!

Här nedan kommer en bild på en smoothie jag gjorde för ett par veckor sedan om jag inte minns fel. Jag kommer inte ihåg vilka ingredienser jag använde men det var gott i alla fall! Smoothie är så himla enkelt och man slänger bara i lite av varje av det man har hemma, mixar allt och sen är det klart! 
 
Sköt om er!
/Johanna
 

En aning illamående...

on the 2013-11-02 @ 19:48:01
Som ni kan förstå av rubriken så mår jag lite illa från onsdagens fall på isen. Illamåendet startade igår kväll (fredag) och när jag vaknade upp imorse mådde jag fortfarande lite illa. Det är konstigt att det kommer nu för det brukar oftast ske kort efter att man slagit i huvudet och inte två dygn efteråt. Kanske var det en lätt hjärnskakning trots allt..? 
 
/Johanna

Vinterlandskap

on the 2013-11-01 @ 14:20:00
Hej!
 
Den 19 januari i år vaknade jag upp en morgon och såg vinterlandskapet utanför mitt fönster! Det var hur fint som helst och temperaturen ute var -18 om jag inte minns fel. Idag är det första november och om en månad är det december och sedan jul. Tiden går så fort och om två månader är det nytt år! 
 
Idag mår jag lite bättre och det känns som att "läkningsprocessen" går åt rätt håll i alla fall. Jag är uttråkad och rastlös och vill bara träna, träna, träna! 
 
 
Ha en bra halloweenhelg!
/Johanna