OS, kändisar, shopping och mycket mer!

on the 2013-09-29 @ 17:04:00
Hej! 
 
Hur mår ni? Jag sa ju att jag skulle dela med mig av helgen och det kan ju tyckas vara lite irrelevant och ointressant men om ni vill veta hur jag har haft det så får ni fortsätta läsa. Varning för att inlägget är långt, haha! Om du orkar läsa allt så är du SÅ BRA!

Det har ju varit tävling i Oberstdorf den här veckan och jag har tittat på några åkare och jag måste bara säga att Volosozhar och Trankov är obeskrivligt bra! Jag har aldrig sett dem i så bra form och jag är extremt taggad på att se alla åkare den här säsongen. OS är ju nästa år och jag kommer att sitta klistrad framför TV:n eller varför inte åka dit!? 
 
Hur som helst var gårdagen en fullspäckad dag. Jag hade massor med saker som jag ville göra, det mesta var shopping. Var iväg en sväng i Tyresö till en början. Jag tittade på en del gamla kort som jag tycker så mycket om. Sen åkte jag till Sickla för att kolla in lite shopping! Herregud vad mycket folk det var! Efter en stund fick jag reda på varför. Det var ett evenemang där och Erik Segerstedt var där och tog bilder med alla småtjejer. Efter en stund var det dags för honom att dra iväg så då träffade jag honom vid utgången och höll nästan på att krocka med honom eftersom det var så mycket folk. När jag gick förbi samma evenemang lite senare såg jag dessutom Niclas Wahlgren. 
 
Jag rörde mig sedan vidare till Nacka Forum och när jag kommer in så fattar jag först inte vad det är för musik som spelas. Efter några sekunder fattar jag att det var Ulrik Munther som sjöng live. Jag var bara tvungen att stanna och lyssna så jag drog fram mobilen och spelade in (videoklipp kommer upp någon gång). Hans låtar påminner så mycket om USA och alla bilresor när vi satt och sjöng, speciellt från andra året. Jag saknar det så himla mycket! Slutligen avslutades kvällen med en mysig middag med mamma, pappa och morfar. 
 
Idag har jag varit massor med mamma och pappa också! Vi åkte en sväng till Bromma men innan dess hjälpte jag mamma att putsa fönster, snäll som jag är. Eftersom mamma och pappa gör så mycket för mig så är det en självklarhet att ge tillbaka så mycket jag bara kan. Payback time är allt jag har att säga! Mamma och jag putsade också alla kristallglas och vitrinskåp och det blev så himla fint! Jag älskar kristallglas och ska samla på det när jag flyttar hemifrån en gång i tiden! 
 
I fredags kom mamma hem med några nya produkter från jobbet som jag provade så fort jag fick möjligheten. Det ena var en dagkräm från Lumene och det andra var en värmeskyddspray från L'oréal. Jag gillade värmeskyddssprayen starkt för lockarna som jag gjorde i håret sitter kvar idag också. Den enda lilla nackdelen var konsistensen. Dagkrämen fick också en stor tumme upp! Den sjönk in i huden på en gång och doftade underbart! En ny favorit till hösten kan jag säga!
 
Vädret har varit lite underligt den här helgen. Igår var det nästan svart bland molnen men det kom bara pyttelite regn och solen sken på flera ställen. Idag har det varit ungefär likadant väder men inte i lika stor utsträckning som igår. Hur är vädret i övriga Sverige?
 
Jag ska passa på att visa lite bilder här nedan så att inlägget inte framstår som extremt tråkigt. 
 
"Lumene Bright Now Vitamin C Day Cream SPF 15" och "L'oréal Studio Line Hot & Smooth Hot Curl Spray"
 
Kaffe latte-dräkten
 
Det konstiga vädret.
 
Lördagsmyset jag inte tog del av men som jag gärna fotade.
 
Lockarna i håret och gårdagens makeup. Hösten är här!
 
Ha en bra söndag!
/Johanna

Lördag (söndag).

on the 2013-09-29 @ 00:15:00
Hej!
 
Jag tänkte bara säga att jag bloggar mer om lördagen imorgon (idag) istället. Jag har lite saker att dela med mig av om det finns någon som är intresserad, haha. Nu ska jag sova i vilket fall med tanke på att jag ska gå upp innan kl.8 imorgon (idag). Jag måste ju få min skönhetssömn!
 
Sov gott! Peace out!
/Johanna

Shame on me!

on the 2013-09-26 @ 21:36:00
Hej!
 
Den här veckan har gått lika fort som alla andra veckor. Snart är det vinter och det blir bara mörkare och mörkare på kvällarna. Jag längtar inte till det kan jag säga. Träffade en god vän idag som sa att det var 24 grader på NATTEN i Florida där hon var i somras, medan det var 4 grader på DAGEN i Sverige. Hur sjukt är inte det!? Jag vill också ha värme (avundsjuk)!
 
Efter skolan idag drog jag till gymmet för att träna eftersom ljumsken/höften är som den är. Det kändes dessutom mycket bättre idag på isträningen på kvällen än vad det gjorde i tisdags. Jag antar att det beror på gårdagens besök hos naprapaten och att jag har använt den lånade styrofoam rollern väldigt mycket.  
 
Nej, vilket tråkigt inlägg det här blev och inte har jag någon bra bild att bjuda på heller. Förresten så vill jag återigen säga att Avicii är bäst! Åhhhhhhh han är så bra! Älskar dessa låtar på albumet mest:
 
  1. Shame on me
  2. Lay me down
  3. Long road to hell
  4. Addicted to you
 
Ha det bra!
/Johanna

Styrofoam roller.

on the 2013-09-25 @ 21:41:40
Hej!
 
Jag hoppas att ni mår bra! Jag mår bra förutom att jag har ont i höften/ljumsken. Området har blivit irriterat och jag kände av det en aning i början av veckan men det eskalerade så jag fick gå till en naprapat. Han sa att det är irriterat och spänt men det är ingen sträckning eller inflammation. Om jag tränar alldeles för hårt eller "tänjer för mycket på gränserna" kan det utvecklas till en inflammation vilket tar mycket längre tid att läka. Det känns typiskt att det ska hända nu när ryggen har kännts relativt bra. Som idrottare verkar man aldrig få vara helt frisk! 
 
Hur som helst så är det bara att acceptera att det har blivit som det har blivit och träna på så gott det går och kompensera med annan träning. Jag fick också låna en s.k. styrofoam roller av naprapaten. Jag antar att det heter frigolitrulle på svenska. En styrofoam roller används bl.a. till att mjuka upp spänningar och muskulaturen i kroppen. Jag har redan använt den och det känns lite bättre. Jag smörjer med Voltaren också. 
 
För övrigt går det bra i skolan. Det är ganska mycket att göra men jag måste bara dela med mig av en grej från en föreläsning! (Se bild nedan.) Haha! Några sociologiska perspektiv.
 
 
Ha det bra!
/Johanna
 
 

En grym kombo

on the 2013-09-23 @ 08:04:01
 
Bara kolla, ett bättre band och en bättre sångare får man leta efter!

Dancing on my own

on the 2013-09-22 @ 16:51:36
Hej!
 
För ett tag sedan var det invigning i Tele2 Arena i Stockholm. Robyn, som för övrigt är grym, var där och sjöng och jag passade på att filma en del av favoritlåten Dancing on my own. Jag kommer ihåg när jag lyssnade på henne när jag var liten och än idag diggar jag hennes låtar!

Enjoy!

 
/Johanna
 

"You're there in my mind, but I want you next to me"

on the 2013-09-21 @ 20:55:25
Hej!
 
Mycket har hänt den senaste veckan, som vanligt. Jag har varit sjuk, haft tråkigt hemma, tagit det lugnt, lyssnat på musik, tagit det lugnt igen, haft ännu mer tråkigt, lyssnat på ännu mer musik, varit glad, varit ledsen, tävlat (förra helgen) och blivit så gott som frisk. Jag har inte kunnat träna som vanligt eftersom jag varit sjuk och istället har jag självklart fått träningsabstinens. Det är en massa energi som växer inom mig som vill ut. Jag vill bli av med den och bygga ny energi av träningen. Jag mår säkert tio gånger bättre när jag tränar. Jag förstår inte hur man inte kan motionera eller träna. Hur kan man motstå? Hur kan man välja att inte träna och samtidigt må både fysiskt och psykiskt bra? Hur kan man inte vilja svettas och bli stark? Jag tror att de som motionerar/tränar mår mycket bättre än de som inte gör det. Jag tror att de lever längre och är friska i större utsträckning än de som ständigt sitter hemma och rör på sig minimalt. Det här är säkert ett märkligt exempel, men jag brukar tänka på Anna Anka när hon en gång sa något i stil med: Om man inte tränar är man egoist. Om man tränar och äter hälsosamt så kan man ta hand om sin familj. Gör man inte det så dör man i förtid och får inte vara med sina barn lika länge som om man vore hälsosam.
 
Jag har också passat på att lyssna på en massa musik och konstaterat att Avicii är bäst! Hans nya album är helt fantastiskt och han tillför något nytt i musikbranschen hela tiden. Man vet aldrig vad han överraskar med. Han är Sveriges stolthet, helt klart! Jag har sagt till några att jag ska gifta mig med honom, haha! Jag känner honom inte ens, men han spelar otroligt bra musik och han har pengar så att det heter duga. Tänk vad man kan tjäna pengar! 
 
Under den senaste veckan har jag också lyssnat på andra favoritlåtar om och om igen. En del låtar kommer jag alltid att tycka om hur många gånger de än spelas. "You're there in my mind, but I want you next to me" har blivit ett nytt favoritcitat. Jag saknar någon extra mycket just nu och hur mycket jag än tänker på personen så vill jag alltid kunna ha denne vid min sida. Det har gått en vecka utan dig och på söndagen när jag tävlade så åkte jag för dig. Du var den sista personen jag tänkte på när jag stod på isen och skulle tävla. Jag kände mig lugn. Jag kände mig precis lika lugn som när jag brukade sitta på parkbänken i Colorado och titta på utsikten på kvällen med en vän. Det var som om jag andades den där friheten och Coloradoluften igen. Andas in. Andas ut. Tystnad. En plats med hundratals minnen. 
 
 
/Johanna

Ljus i mörkret.

on the 2013-09-15 @ 21:21:57
 

Videoblogg #1

on the 2013-09-14 @ 23:19:03
 
 

Dagarna som gått.

on the 2013-09-12 @ 23:06:00
Hej!
 
De senaste dagarna har varit intensiva, minst sagt. Jag har pluggat, haft seminarium, pluggat lite till, förberett mig inför nästa seminarium som är imorgon, blivit besatt av att kolla på konståkning på YouTube, lyssnat på ett flertal otroligt intressanta konståkningsintervjuer, kört egen behandling på ryggen med el, analyserat mina filmklipp från USA som Christy filmat och som jag tagit del av via ett Dartfish-konto. Jag har pausat, spolat fram och tillbaka, kört hoppen i slow motion, jämfört med andra favoritåkare och så vidare. 
 
I helgen är det dessutom dags för den första elitserietävlingen för den här säsongen, 2013-2014. Det ska bli kul och jag är taggad. Jag är inte i toppform men som en god vän sa till mig idag: "Det är inte nu du ska vara bra, det är på SM." SM är i december. Vad konstigt det känns att skriva SM och inte JSM eller USM. Nu är jag varken ungdom eller junior längre, jag är senior. Åren går fort och jag insåg att jag har åkt konståkning i 15 år nu. Herregud! Konståkningen är mitt liv och kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta, såklart! 
 
Jag tänker också på USA varje dag och flera gånger per dag. Oavsett om jag tänker mycket på det eller om det är en tanke som flyger förbi en mikrosekund så finns minnena och människorna alltid i huvudet. Åh, vad jag saknar er! Varför måste ni bo så långt bort!? 
 
Nu måste jag sova för jag ska upp relativt tidigt imorgon. Jag ville bara att ni ska veta att jag lever, haha. 
 
(Saknar skärgården och sommaren också...)
 
Ha en fortsatt bra vecka! 
/Johanna

Bilder i mängder.

on the 2013-09-09 @ 22:32:51
Hej!
 
Jag sitter fortfarande framför datorn och har över 10500 bilder på min hårddisk och säkert 4000 bilder på en extern hårddisk och vet inte vilka bilder som ska komma upp på bloggen. Jag skrev ju att jag skulle lägga upp bilder från USA här på bloggen i olika delar men jag kan inte välja ut vilka. Dessutom är alla bilder dåligt organiserade och Photoshop Elements bör kunna hjälpa mig att fixa allt sånt. Dock känns det minst sagt omotiverande att bläddra igenom alla bilder på samtliga hårddiskar och sortera det med tanke på att det tar extremt lång tid. 
 
Tills vidare (kan även skrivas tillsvidare och nej, jag särskriver inte) får det bli en gammal bild från USA, andra året, 2012. Den här bilden är en av mina favoritbilder och Tim, som killen heter, är hur rolig och underbar som helst! Roligare människor får man leta efter. Ett energiknippe! 
 
 
Ha det bra!
/Johanna

#makeitcount

on the 2013-09-07 @ 22:43:40
1.innan starten på gärdet 2. Lagom trött svettig och nöjd efter en avklarad mil. 
 
Så imorse vaknade jag lagom trött och inte ett dugg taggad på att ge mig ut och springa. Men jag och mina föräldrar drog oss mot Östermalms IP för att hämta ut min nummerlapp. Fick en goodiebag och testade lite proteinbars etc. Efter det gick vi till Gärdet och det var underbart väder så vi satt där en timme innan start. Och nej, jag var fortfarande sjukt otaggad och undrade vad jag hade gett mig in på. Sen gick starten och "Greyhound" börjar spelas och då taggar jag till. Det är dock segt i starten eftersom  1000 pers ska börja samtidigt men sen går det lättare. Det var sjukt varmt men ändå ganska trevligt, rundan är ju jättemysig. Vid 6km ser anat Klara som delar ut dextrosol och hon får en kram i farten. Sen gick det bra, i slutet var det sjukt jobbigt dock men de sista krafterna gick till slutspurten då jag insåg att jag kunde nå mitt mål. Så efter en mil på 48:57 fick jag en medalj och en ostkaka och kände mig nöjd. Målet var att komma in under 50, och med tanke på att jag inte sprungit en mil sen i Juni och har haft ont i benhinnorna på sistone så var jag lite chockad. 
 
Ska anmäla mig till nästa år igen och kanske komma in på 47 eller nått? 
kram
 

Äntligen!

on the 2013-09-07 @ 09:37:00
Hej!
 
Mycket har hänt sedan jag bloggade förra gången men det skulle ta mig en evighet om jag berättade och förklarade allt jag har hunnit med på så kort tid att ni inte skulle orka läsa, haha. Hur som helst så har mina omtyckta fingervantar från H&M kommit!!! JA, JA, JA! Som jag har väntat! Däremot känns de väldigt stora men det beror nog på att mina andra vantar var tvättade så många gånger att de krympte. Jag får helt enkelt slänga in de nya vantarna i tvättmaskinen så att de blir lite mindre. Jag köpte åtta par så det borde räcka ett bra tag framöver!
 
I skolan har det varit fullt upp, minst sagt. Jag har hunnit läsa ut en bok och flera artiklar. Dessutom har jag, tillsammans med två andra tjejer, lyckats skriva en essä som handlar om makt. Det är väldigt intressant tycker jag. Vad är makt? Hur definierar man begreppet makt? Vem har makt? Vem utövar makt? Jag tror att vi lyckades få ihop en essä som behandlade de frågor vi skulle skriva om. 
 
Förhoppningsvis blir det lite mer bloggande från min sida, i alla fall några dagar framöver. 
 
 
 
Ha det bra! 
/Johanna

Svårt att hinna med.

on the 2013-09-04 @ 10:57:25
Hej!
 
Just nu är det mycket att göra. Jag kom nyligen hem från skolan och har en bok jag måste läsa ut till imorgon då jag har mitt första seminarium. Jag läste hälften igår och har ungefär 120 sidor kvar. Dessutom måste jag läsa andra texter från andra böcker samt olika artiklar och därför går detta ut över bloggen.
 
För övrigt verkar kursen väldigt intressant och allmännyttig och jag hoppas att den är det hela terminen. 
 
Vi hörs inom kort!
/Johanna