Sjuk

on the 2014-04-27 @ 20:11:01
Hej på er!
 
Jag hoppas att ni har haft en bra söndag ute i solen! Jag har haft bättre söndagar.. Har känt hela veckan att jag har haft något i kroppen för jag har varit tröttare än vanligt och haft ont i kroppen och lederna som jag alltid får innan jag blir sjuk. Tränade på som vanligt eftersom jag annars mådde bra och för att det började närma sig uppvisningen. Har inte heller vetat om det har varit pollen eller förkylning tills jag natten mellan fredag och lördag sov 4 timmar. Det var då det bröt ut "på riktigt". Kände mig relativt pigg senare på lördagen eftersom jag knaprade Alvedon och Ipren. Status nu: Har ont i öronen till och från och ont i halsen, blåsor i munnen och täppt i näsan. Ögonen kliar och pollen gör det inte bättre direkt. Har uppvisning imorgon men det ser inte så ljust ut just nu. Har tenta om några dagar också som jag måste plugga till men det får vänta tills jag blir lite bättre. Maximal otur!
 
/Johanna

På provet

on the 2014-04-25 @ 14:28:32
Tror nog att alla som pluggar/pluggat kan relatera till den här filmen! Det är jag 1 000 gånger om, haha!
 
 
 
/Johanna

Veckans beroenden

on the 2014-04-24 @ 08:11:00
  • Låten Summer med Calvin Harris. Den låten är så sjukt bra och det skulle inte   förvåna mig om det blir årets sommarplåga. 
  • Solen som äntligen har tittat fram!
  • Solglasögonen. Behöver jag säga mer!?
  • Pinterest. Åh, jag kan inte få nog!!! 
  • Positiva människor - vad skulle samhället göra utan er!? 
 
/Johanna 
 
 
 
 
 

 

Sommar?

on the 2014-04-22 @ 21:21:38
Alltså vilket underbart väder det har varit ute de senaste dagarna!!! Klarblå himmel och sol! Skulle parkera bilen i garaget och när jag åkte förbi såg jag solnedgången. Jag insåg att jag bara hade någon minut på mig att fota innan solen skulle gått ned så jag parkerade, sprang hela vägen till utsikten och tog kort, haha! Några minuter tidigare hade varit perfekt men jag får nöja mig för den här gången. /Johanna


Pink/purple smokey eyes for beginners

on the 2014-04-21 @ 14:58:49
 
 
 
 
 
 
/Johanna

Att sitta i solen och lyssna på Håkan i en keps och skriva brev

on the 2014-04-20 @ 14:09:00
 
Från flygplanet på väg till mina drömmars stad
 
Hej, här sitter jag i det vackra vädret och ser knappt någonting på skärmen men vad gör det när solen skiner? Vi fick med oss det fina Londonvädret till Sverige och det är ju inte fy skam.
 
Inviger att sitta ute i shorts och keps och lyssnar på de Håkanlåtar jag inte har i min iPod och inser att jag behöver köpa ytterligare ett album. Försöker mig på att skriva ett personligt brev, det är ganska intressant faktiskt. Nästa steg alltså mot att känna sig som arton år.
 
Hoppas ni också har en fin dag i vädret, det ända som är segt med vår och sommar är alla kryp som vägrar läma en i fred. Ska försöka bli kopmis med humlan som cirkulerar hos mig så kanske den hller sig tyst.
 
Ha en fin dag!
 
 

Walking from Hampstead Heath via Camden Market to Victoria

on the 2014-04-19 @ 00:46:00
1. Hampstead Heath
2. Speedy's på North Gower Street aka Baker Street i BBC's Sherlock
3. Houses of Parliament och Big Ben sett från Southbank
 
Har varit hemma i 5 dagar och är nu i Sverige igen, det är i alla fall så det känns. Nu har jag i fått andas Londonluft och lite av abstinensen har försvunnit även om den snart kommer tillbaka men mina kära vänner, jag ska försöka att inte tjata.
 
Dessa dagar har vi gått till vi fått skoskav, jag menar som rubriken lyder så traskade vi från Hampstead Heath som är en stor och mycket mysig park som jag faktiskt inte hade besökt innan till Victoria Station. Hur som helst, från Hampstead Heath gick vi till Camden Market och åhh, Camden, så himla härligt folkliv och massa butiker och marknadsstånd med allt man kan komma på.Lunch var standard chinamat av killen på hörnet vid motorcykelstolarna.
 
Sedan vidare mot Regent's Park där vi lade oss på gräset i nån timme innan jag tyckte att vi skulle resa på oss för att jag så himla gärna ville gå förbi North Gower Street. Det är alltså den gatan de använder som Baker Street i Sherlock och som den Sherlockian jag är så tog jag kort vid dörren. Jag var dock inte ensam, ett annat gäng gjorde samma sak.
 
Efter detta strosade vi genom Soho och mot St James's och sedan buss från Victoria Station till Wandsworth Town där vi bodde.
 
Allt som allt lite mer än en mil första dagen och strålande väder. Var tvungen att ta av mig jackan och gick i kortärmat, härlig känsla.
 
Eftersom jag har mycket att skriva får jag dela upp denna resa i fler delar
 
well well, fred ut
 
 

Långfredag

on the 2014-04-18 @ 18:40:15
Har turen att sitta ute i skärgården och fira påsk. Vädret idag har varit sådär men det har blivit bättre under eftermiddagen. Imorgon ska vädret bli super så då lär jag sitta ute i solen och plugga! Tänkte bara skriva ett kort inlägg här så att ni vet att jag lever. 
 
Glad påsk!
 
/Johanna
 

Skärtorsdag

on the 2014-04-17 @ 09:44:05
Godmorgon! 
 
Jaha, då var det påsk! Skönt med lite ledighet! Imorgon bär det av till skärgården också vilket ska bli så skönt. Det behövs lite frisk luft i lungorna känner jag! 
 
Jag sitter och kollar på dansklasser man kan ta i höst. Jag är så himla sugen på att börja dansa street eller jazz, vilket jag har varit i många år. Har lite erfarenhet av dans sedan tidigare bl.a. jazz, street, hiphop, street funk och klassisk balett men jag vill dansa typ en gång i veckan utöver konståkningen för det vore så kul! Däremot har hösternas kurser inte kommit ut än så jag får väl avvakta lite. 
 
/Johanna

Pulscheck

on the 2014-04-16 @ 22:08:31
Kunde bege mig ut på en kortare joggingrunda idag efter träningen och det kändes relativt bra faktiskt. Pulsen höjdes till lite över det normala och jag skulle gissa på att löpsteget har blivit en aning kortare men annars var det helt okej för att inte ha kunnat springa på ett tag. Nu är det bara att träna lite mer löpning så kommer det snabbt att ge med sig! Missade spring-testet som var igår på träningen men nu ska jag träna inför att springa cooper (3 km) på löparbana. Jag är taggad till tusen! (På Polishögskolan påstår de att cooper är 2 km medan andra menar 3 km. Jag undrar vad som stämmer egentligen.) 
 
Vi hörs imorgon!
/Johanna
 
 

12 nålar senare

on the 2014-04-15 @ 21:17:00
Jag var hos naprapaten idag och kollade upp mitt ben. Han gav både bra och "dåliga" nyheter. Det som var bra var att av de x-antal år jag gått hos honom så har min rygg aldrig varit bättre än vad den är just nu! Skönt att höra och jag har inte haft lika ont i ryggen på senaste tiden har jag märkt trots att jag har skolios. I sätesmuskeln var det å andra sidan mycket värre än vanligt. Jag hade massor med spänningar som har bildats av för mycket benträning och för lite rörelseträning. Det har inte funnits tillräckligt med balans mellan dessa. Alt. 1 är att träna mindre benträning. Alt. 2 är att köra mer rörelseträning. När sätesmuskeln "krampar ihop" tenderar den att bli mycket svagare och under en säsong kan man prestera sämre rent fysiskt i slutet av säsongen än i början (trots att man ska bli starkare på en säsong) för att muskeln inte orkar jobba. Jag hade ju ont i baksida lår och vid sittbenet också. Detta hänger ihop med att jag är stel i sätet. Det min naprapat var orolig över är att om man har ont i sittbenet och tränar med det så kan det tillslut bli en inflammation, vilket självklart inte är bra.
 
Jag fick behandling med TENS, akupunktur (12 nålar i sätesmuskeln), massage, stretching, knäckning av ryggen och lite annat. Det enda jag har svårt att klara av är när man trycker armbågen i sätesmuskeln. AJ! Ni kan tänka er själva när man har mer spänningar än vanligt. Jag brukar kunna slappna av men det gick inte idag. 
 
Jag fick egentligen inte träna idag eftersom min kropp måste hinna ta till sig behandlingen och läka ihop men eftersom det är uppvisning om ca. två veckor så hade jag mer eller mindre inget val. Tog det lugnt däremot. Naprapaten sa också att jag kommer att få leva med att problemet alltid kommer att finnas till den dagen jag slutar. Man börjar bli gammal nu, haha! Det sliter på kroppen att träna. 
 
Ja, så ni undrar säkert hur det känns nu. Det känns helt okej. Har inte känt efter så mycket utan jag avvaktar till imorgon. Känner däremot att det behandlade området är lite ömt men det är normalt. Jag hoppas på att bli mer spänstig nu och prestera bättre än innan då jag har färre spänningar i muskeln. 
 
Det jag längtar efter att kunna göra nu efter behandlingen är att:
  • Kunna springa och stretcha utan att ha/få ont
  • Hoppa högre
  • Bli starkare
 
Det är lite intressant att det tycks finnas en tendens att människor i det verkliga livet låtsas som att de inte bryr sig om en del saker och därefter går in här på bloggen eller några andra sociala nätverk för att se om jag eventuellt har delat med mig av något i mitt liv som jag inte har delat med mig av i verkligheten. Jag antar dock att det är ett vanligt förekommande mänskligt fenomen...
 
Det var allt jag hade att dela med mig av just nu!
Take care!
 
/Johanna

Plugg HT14

on the 2014-04-14 @ 22:01:30
Skickade precis in min anmälan till det jag ska plugga i höst på Stockholms Universitet. Det blir kandidatkursen i kriminologi som står högst upp på listan. Det ska bli riktigt kul faktiskt men jag har mycket jobb framför mig och ett eget examensarbete (C-uppsats). Sedan blir det juristprogrammet som andrahandsval men det är ett program jag vill plugga på någon gång i framtiden. När jag har läst klart kriminologin så måste jag läsa 30 hp till för att få kalla mig utbildad kriminolog. Då har jag läst totalt 180 hp (fördelat över tre läsår). Juristprogrammet är 270 hp vilket är 4,5 läsår. De andra valen tog jag "bara för att". 

Nu ska jag försöka fixa ESTA till USA i sommar!


Ha det bra! 
/Johanna 

Måndag

on the 2014-04-14 @ 10:52:32
Måndag idag och ny vecka. Vädret ute är ju heeelt underbart och hoppas att vädret i påsk blir detsamma!
 
Jag drömde i natt igen. Denna gång om en gammal man som låg på sjukhus. Han hade en gul färg på hela kroppen och var väldigt smal. Han skulle opereras. Han var väldigt sjuk och läkarna förstod inte hur det var möjligt att han fortfarande levde. Jag satt snett bredvid sängen och iakttog honom. De två läkarna i vita rockar lämnade det sterila rummet och kvar var mannen och jag. Det var bara skinn och ben kvar på kroppen och runt vaderna hade han tejpats med någon slags plast. På mannens högra ben kunde jag se en stor blodådra. Från en ställning med en stor påse dropp gick en tjock slang kopplad till mannen men vart kommer jag inte ihåg. Han var inte kontaktbar tror jag. Det var som att han var i en annan värld fast att han med hörseln kunde registrera saker i sin omgivning. 
 
Plötsligt tog han sin tumme och sitt pekfinger och tryckte åt slangen med dropp. På bara några sekunder hade mannen somnat in för hela kroppen sjönk ihop. Därefter ringde mitt alarm och jag vaknade. 
 
Jag undrar om det har med att göra att det idag var 7 månader sedan en person somnade in. Känslan i drömmen som jag drömde i natt var densamma som den jag hade för ungefär sju månader sedan..
 
/Johanna
 

Skövde dag 3

on the 2014-04-13 @ 17:46:20
Sitter på tåget mot Stockholm efter helgens tävling. Programmet idag gick katastrof! Jag ramlade tre gånger och hoppade enkelhopp istället för dubbelhopp. Fick 91 poäng och placerade mig sist. Jag har inget mer att säga mer än att det är blandade känslor. 

Det ska bli skönt att börja om på nytt. Jag är så taggad och jag har så mycket mer att ge. Jag blickar bara framåt och kan helt starta om på nytt, få nya program o.s.v. Dessutom ska jag bli mentalt starkare till i höst när den nya säsongen börjar för att mitt huvud är det enda som hindrar mig från att nå mina mål. 

/Johanna