I Don't Wanna Love Somebody Else

on the 2014-01-31 @ 23:29:36
 
Tack ni fina som lyssnar på så bra musik och spelar upp för mig. Nu kan jag inte sluta lyssna.

Fredag!

on the 2014-01-31 @ 13:03:55
Skönt att det äntligen är helg och vad passar då bättre än att göra ett par sotade ögon!?
 
 
 
 
/Johanna

Orangea läppar

on the 2014-01-29 @ 21:22:35
Jag trodde aldrig att jag skulle säga det men herregud vad jag gillar orangea läppar! Jag har blivit helt fast! När jag såg det första gången tyckte jag att det såg hemskt ut och jag fattade inte hur man kunde ha det. Nu sitter jag här och kan inte sluta gilla det! Hiss eller diss? Tummen upp eller tummen ned? Fult eller snyggt? 
 
 
 
/Johanna
 

E-nuf is e-nuf

on the 2014-01-28 @ 22:14:38
Färgen är för närvarande på mina tånaglar. För den som undrar är den franska manikyren 100 % mina naturliga naglar. Don't fake it, just make it. 


/Johanna 


Sweden

on the 2014-01-27 @ 21:29:30
Ett pågående projekt om mina strassade skridskor. 


/Johanna

Känner du igen dig?

on the 2014-01-24 @ 13:11:01
Om du har syskon bör du kolla på klippet:
 
 
 
/Johanna

Ett erkännande och långt inlägg.

on the 2014-01-23 @ 22:26:44
Dagarna som gått har varit hektiska och jag har inte haft så mycket tid att blogga. På den tiden har jag hunnit få nya skridskor. Det känns lite ovant och de är vassa men de ska nog ge med sig så småningom. Det blev en klassisk silverskena den här gången istället för de guldskenor jag tidigare hade. För att vara helt ärlig så har jag faktiskt saknat silverskena lite och det var skönt att byta till vanliga. Att det inte blev guldskena den här gången berodde bl.a. på att de inte fanns i lager, de behövs slipas oftare än de silvriga skenorna samt att de är dyrare. Sen valde jag dessutom silver för att jag vet hur sjukt snyggt det kommer att bli till nästa säsong då jag ska byta båda mina program. Jag vet med 90 % säkerhet vilken musik jag vill ha och hur hela konceptet ska vara men det tänker jag hålla för mig själv ett bra tag till för hur kul vore det om jag avslöjade allt på en gång? 
 
Vill ocskå berätta att jag fick grym sponsring från MP Skating där jag beställer mina skridskor. Madeleine du är BÄST! Tusen miljoner tack! För att komma till MP Skating:s hemsida klicka HÄR!
 
I vilket fall som helst så börjar ju OS snart också och det ska bli så sjukt kul! Jag längtar till herrarnas tävling. Jag har alltid gillat att kolla på herrarna mer än damerna. 
 
Sedan har jag ett erkännande att göra till konståkningsvärlden som jag har tänkt på länge men glömt att säga. När jag gör piruetter i mina program så "ska" man ju alltid räkna varven man snurrar innan man byter position. Jag kan ärligt säga att jag i 95 % av fallen INTE räknar varven, det gäller också på tävling. Ni tycker säkert att det är konstigt och undrar hur jag får betalt för svårigheterna jag gör men varför räkna varven när man kan göra på ett annat sätt? Jag låter hörseln ta över och hör i musiken hur många varv jag har roterat. Jag lyssnar och "känner av" när det är dags att byta position. På så sätt blir det samma sak varje gång och jag slipper fokusera på räkningen och förlitar mig på musiken som alltid går i samma tempo. Det finns däremot undantag som om jag är sen i musiken eller något i den stilen men coolt ändå tycker jag! Är det någon i denna värld som gör likadant eller är jag helt ensam, haha? Detta gäller även när jag ska åka steg eller i takt till musik i allmänhet. Jag säknar inte "ett, två, tre, fyr, fem, sex, sju, ått" alltså det är värdelöst för mig! Det är bättre för mig att bara ta in musiken och då hör jag hur jag ska röra mig. Jag kan inte förklara det riktigt och det här inlägget blev maximalt flummigt. 
 
Jag hoppas att ni stog ut med mitt udda inlägg och förresten; om ni undrar var bilden längst till vänster i Josses och min "nya" header kommer ifrån så kan ni kika på bilden nedan. Ser ni likheterna? 
 
Min kortprogramsdräkt
 
Ha det bra! 
/Johanna

Places To Go and Things To Be Happy About

on the 2014-01-19 @ 20:35:17
Nikon D90 + Nikkor 16-85mm, Location: Barcelona, Font Montjuic
 
Efter en vecka med massa otur så sitter jag nu och skriver om två fåglar med en sten, min lärares kluriga namn på vår uppgift och kollar lite halv på min brors GTA spelande (sjukt spännande) och lyssnar på I See Fire och vill därmed se Hobbit igen. Den första filmen har jag sett tre gånger men vill ha tvåan på bluray, de bästa filmerna på länge, de och Hungerspelen då.
 
Jag har väldigt stor lust att åka iväg. Har abstinens för att jag inte varit i London på allt för länge och samtidigt cravar jag lite värme och sol. Hellre varmt Barcelona än kallt Stockholm, snön kan ligga i skogen så att jag kan åka skidor men annars, njae, not my cup of tea.
 
Nu ska jag återgå till mina fåglar och bli klar! Avskyr att ha det som ett måste. Att jag måste bli klar. Men det löser sig, dags att brainstorma!
 
simma lugnt så länge
 

HAHA!

on the 2014-01-19 @ 16:54:00
Vad föräldrar egentligen menar!
 
 
 
/Johanna

Tenta imorgon

on the 2014-01-18 @ 21:23:13
Har suttit och pluggat nästan hela dagen idag. Gjort instuderingsfrågor, gamla tentor, repeterat och läst. Känns surt att åka till skolan en söndag, speciellt när det är i en lokal utanför universitetets "normala byggnader". Jag antar att det är många som har tentor den här tiden och att det är brist på lokaler så då råkade tentan för mig (oss) bli en söndag. Ja, ja, det är bara att tagga en fyra timmars tenta och hoppas på att det går bra. Det ska bli skönt med en annan kurs på måndag, psykologi, och inte det stundom halvtråkiga sociologin. Kriminologin har varit den bästa kursen hittills så psykologin har mycket att leva upp till!

Nu blir det till att hoppa in i duschen, ha en mysig lördag och sen sova. Imorgon bitti väntas morgonträning innan jag beger mig till skolan. 
 
/Johanna

Kunde varit bättre

on the 2014-01-17 @ 22:20:00
Hej!
 
Har precis kollat klart på EM för damerna och vilken final! Däremot finns det en sak jag är missnöjd med för kanske 80 % av åkarna och det är att alltför många inte kan göra öglor ordentligt. De är så små att de inte blir godkända eller för stora att de inte upfattas som öglor i mina ögon. Jag ska verkligen inte påstå att jag är bättre själv i någon mening men små misstag kan göra stor skillnad. Jag hoppas att jag får se mer öglor imorgon då det är herrarnas långa. Spännande! 
 
 
Dagens naglar fick hänga med på en bild. 
 
Ha en bra fredag!
/Johanna

Kan. Inte. Sluta. Titta.

on the 2014-01-16 @ 11:15:13
Alltså det måste vara historiskt att ett konståkningsklipp har fått nästintill 1,7 MILJONER visningar på YouTube på bara fyra dagar! Det är så imponerande att en åkare kan åka så bra och samtidigt bjuda på världens megashow! Jag kan inte sluta titta på klippet! Jag tycker att det bara blir bättre och bättre ju mer jag tittar. Han kanske inte har någon kvadrupel i programmet men han har ta mig sjutton allt annat!!! Detta är det bästa jag någonsin sett honom åka. Se det med egna ögon så förstår ni vad jag menar. Inte illa för en 19-åring. 
 
Kolla i HD kvalitet! 
 
 
 
/Johanna

Två favoritcitat

on the 2014-01-14 @ 23:34:23
"You were born an original. Don't die a copy." 
(Du föddes som orginal. Dö inte som en kopia.)
 
"Stand up for what you believe in, even if it means standing alone."
(Stå upp för vad du tror på, även om det innebär att stå själv.)

/Johanna

Man föds inte till vinnare, man blir det.

on the 2014-01-14 @ 12:21:57
Hej!
 
Jag har varit urkass på att uppdatera om jag jämför med vad jag brukar vara. Det blev aldrig någon uppdatering efter i lördags. Bättring på den fronten! Hur som helst så gick korta i lördags halvdant. Jag ramlade på 2A, två << för både 3S och 3T. Piruetter och steg var i alla fall klockrena så det fick jag mycket betalt för. Långa var en mindre katastrof. Jag lyckades åka mitt bästa sämsta åk någonsin på tävling. Hoppen var katastrofala, jag ramlade, floppade, gjorde step-out, you name it! Det enda som var riktigt bra var piruetterna, stegen och flytet över isen. Jag åkte ned mig i långa (såklart) och slutade på en femte plats. 
 
När man åker sådana katastrofåk som jag gjorde i söndags så tycker jag inte att det finns något att gräva ned sig för och vara ledsen/arg/sur över. Man får ta det som det kommer och träna ännu bättre på hemmaplan. Jag såg mitt dåliga åk som en väckarklocka, att det är dags att vakna till nu. Om jag ska hålla på att grubbla över det där åket resten av min karriär kommer det aldrig att ta mig någonstans. Det är en av mina styrkor faktiskt. Jag kan bara släppa ett dåligt åk som jag gjort på tävling och fokusera på det som varit bra istället. Jag tror inte att det är det dåliga åket i sig som är det relevanta. Jag tror att det är hur du VÄLJER att reagera på det som har inträffat som är viktigast. Det gäller allt i livet. Man har alltid ett val. Oavsett om det gäller en konståkningstävling, ett arbete eller något annat. Låt säga att du får ett problem att lösa på din arbetsplats. Om du väljer att säga "det här går inte" eller blir irriterad för att du tycker att det är svårt så kvarstår ju fortfarande problemet. Inget problem blir löst om ingen vill ta itu med det. Föreställ dig tanken på att alla människor i hela samhället skulle säga "det går inte". Vart skulle det ta oss då?
 
Man föds inte till vinnare, man blir det. 

Bild utanför hotellet i Karlshamn. 

/Johanna