Flickan med den rosa sparkcykeln

on the 2014-03-31 @ 09:45:00
Det är ganska underligt när man drömmer saker som man klart och tydligt kan beskriva händelseförloppet för. Är det någon som känner igen sig?
 
I natt drömde jag om att jag satt i bilen och körde på en väg som är ganska nära där jag bor. Det var snö på bilvägarna och trottoarerna likaså. Det var två barn ute på bilvägen. Den ena flickan var kanske tre år och henne passerade jag med bilen på någon kort sekund. Den andra flickan var runt fem eller sex år. Hon hade en rosa kjol och en rosa t-shirt och åkte på sin rosa sparkcykel. Hon hade ljust hår som var uppsatt i en slarvig hästsvans. Jag kunde inte se hennes ansikte för hennes ryggtavla var vänd mot mig. Hon åkte längs med asfalten i bilvägen där ett litet, litet sträck som var uppkört av bilarna fanns. Ungefär 30 meter därifrån fanns en kurva som svängde åt höger. 
 
Plötsligt insåg jag att jag satt i bilen och att jag rörde mig med en laglig hastighet på vägen men som plötsligt kändes alltför snabb. Det kändes som att bilen hade accelererat av sig själv. Bilen kom närmare och närmare flickan med den rosa sparkcykeln och för att inte göra det fruktansvärda verkligt och köra på flickan väjade jag likt en omkörning. När jag körde ut i mötande trafiks körfält märkte jag att bilen inte fick fäste i vägen och slirade iväg. Jag försökte att bromsa och få kontroll över bilen men det gick inte. Det var helt omöjligt. På något vis slirade bilen över till det körfält jag tidigare var i men hastigheten var så hög och vägunderlaget så dåligt vilket gjorde att bilen voltade och smällde hårt in i berget där kurvan till höger var. Bilen blev helt platt på taket och lacken på den röda bilen var helt repig. När bilen stannade var den upp och ned. Jag var helt omtumlad. Smärtan i axlarna och nacken var olidlig och jag förstod inte vad som hade hänt. Jag var rädd att jag fick skador i nacken för livet eftersom jag i höstas råkade ut för en tillfällig "nackskada".
 
Flera personbilar stannade och ville hjälpa mig ut medan jag hängde helt passiv upp och ned i bilbältet med mitt stripiga hår mot det tillplattade biltaket. Räddningstjänsten var på plats väldigt snabbt och en bärgningsbil kom och hämtade bilen. Allt gick så fort. Från ingenstans stod jag upprätt med dålig hållning och stirrade ut mot bilvägen. Flera tankar i huvudet passerade men det var bara en som fastnade - flickan med den rosa sparkcykeln. Hon levde och var helt oskadd. Det fanns ingenting annat som var viktigare än det. Frågan var vart hon hade tagit vägen. Hon var spårlöst försvunnen.
 

Aj!

on the 2014-03-29 @ 09:33:56
Gjorde Bielmann-piruett på isen igår och lyckades på något konstigt sätt få ont i hela baksida lår som strålar i rumpan och ned i vaden. Antingen är det en sträckning eller muskelbristning. Jag börjar tro att det är det sistnämnda. Dessutom har baksida lår svullnat en aning (förmodligen av blödningen). Jag tar en dag i taget och hoppas att det blir bra så fort som möjligt. Det är bara att acceptera läget och inte lägga ned energi på det negativa. Kör huskur här hemma och är det inte bättre efter helgen så blir det en sväng till naprapaten.
 
Hoppas att ni mår bra i alla fall! 
Kramar
/Johanna

A pop of color

on the 2014-03-27 @ 23:08:59
 

Friends

on the 2014-03-26 @ 23:23:00
Så glad att dessa två finns!! Catta är med "in spirit", hehe! 
 
 
/Johanna


On my nails - Dulce de Leche

on the 2014-03-23 @ 10:49:58
 

Personsämsta (?)

on the 2014-03-17 @ 01:41:56
Hemma från Luxemburg nu. Ett fruktansvärt dåligt långa gjorde att jag inte skrapade ihop några poäng alls nästan vilket placerade mig sist i tävlingen med ynka 88 poäng. 

Det är meningen att prestationen ska öka hos en indrottare under en säsong men för mig är det precis tvärtom. Ju fler gånger jag tävlar desto sämre presterar jag. Varför? Träningarna går inte bra och man tävlar som man tränar generellt sett, skolan går dåligt, allt svämmar över, jag tävlar uruselt. Det känns som att jag har för många saker i luften samtidigt. Det är för mycket. Det går bara inte. Hur mycket jag än vill så kan jag inte få det att gå ihop. 

MEN: Jag ska komma på en lösning. Det sista jag tänker göra är att ge upp! Aldrig i livet! Jag bearbetar det som går åt skogen och går vidare. Jag kan inte ens definiera ett "bra åk" för mig själv längre för jag kommer inte ihåg senaste gången jag åkte "bra" regelbundet. Skandal. Jag ligger efter så otroligt mycket i skolan också så veckan som kommer blir minst sagt brutal. 

Det var allt för nu. 
/Johanna

Mindre bra korta

on the 2014-03-15 @ 10:59:50
Nu är vi tillbaka på hotellet och korta gick inte speciellt bra. En enkel axel istället för dubbel, en 3T som var underroterad och fall på 3S som inte heller var fullt roterad. 

Jag slarvade i två piruetter som jag troligtvis inte fick betalt för vilket är onödigt. Däremot var alla piruetter bra utförda. Jag fick totalt 30 poäng vilket är den sämsta poängen i korta den här säsongen tror jag. Jag ligger nia av tio. Statusen på de andra var grym! Så himla duktiga tjejer! Hon som leder gjorde 3T+3T a la världsklass, klockrent, 2A och en till trippel som jag inte minns vilken det var. Hon kommer från Japan. 

Nu ska vi ta det lite lugnt här på rummet, äta lunch, kanske kolla lite på stan och sen heja på de andra svenskorna senare idag.

Imorgon är det långa vid 15-16 tiden. 

En liten sjö utanför ishallen. Igår var vädret helt underbart! 

Vi hörs! 
/Johanna 

Fredag i LUX!

on the 2014-03-14 @ 17:41:02
Nu har vi varit i hallen och det har varit både träning och tävling idag. Däremot har jag bara haft träning. Statusen i seniorklassen är grym och det hoppas tripplar hit och dit, inspirerande! Träningen gick halvdant men imorgon så ska det sitta! 

Nu ska vi gå och äta och jag ska se om det finns resultat som ni kan följa någonstans så att jag kan länka upp det här. Det är en hel startgrupp i min klass som har strukit sig så jag är i grupp 1 imorgon istället för 2. Det betyder att jag tävlar kl. 9.00 på morgonen så jag ska upp runt 5.40 tror jag. 

Vi hörs kanske lite senare! 

Bild på ishallen och dräkterna glittrar som sjutton!!! 

Ha det bra! 
/Johanna


Framme i Luxemburg!

on the 2014-03-13 @ 21:23:48
Nu har vi varit i Luxemburg i några timmar. Vi har hunnit checka in på hotellet, handlat och ätit middag UTOMHUS!!! Det var helt fantastiskt och klockan var runt 20 på kvällen! 

Imorgon blir det träning på eftermiddagen och på lördag morgon/förmiddag ska jag tävla. 

Här kommer lite bilder från dagen: 
På flygplatsen i Amsterdam


Nästan precis utanför hotellet på andra sidan gatan 

I matvarubutiken Monoprix 


Min mardröm: Bara vitt bröd! 


På flygplatsen i Amsterdam kunde man köpa choklad i lösvikt. Coolt! 

Hoppas att det är bra hemma i Sverige! 
Imorgon väntas frukost vid 9-tiden. 

Kramar från Johanna 


Dags att åka!

on the 2014-03-13 @ 10:06:12
Godmorgon!
 
Väskan väger 20,1 kg, solen skiner och jag är redo att åka. 
 
Ja, nu tror jag att jag har packat allt. Allting på listan har jag bockat av så det borde inte vara något jag glömt. Pollenallergin är med mig också. Hoppas att det är mindre pollen i Luxemburg. Planet lyfter från Arlanda kl. 13.25. Då blir det byte i Amsterdam och sedan flyg igen till Luxemburg. Vi är framme kl. 17.50 på flygplatsen ikväll. Vädret där ska vara soligt och ca 14 grader. YES! Våren är häääääääääär! 
 
Jag lär mobilblogga lite senare också och sen hoppas jag att det trådlösa nätverket på hotellet är bra! 
 
Ha det bra i Sverige!
/Johanna
 

Måndag 10 mars 2014

on the 2014-03-10 @ 22:11:00
Ny vecka, nya tag! På torsdag bär det av till Luxemburg för tävling. Det ska bli så sjukt kul och jag ser fram emot tävlingen mer än något annat just nu! Det är en ISU tävling också så det blir spännande. Jag tävlar på lördag och söndag men mer info om det får komma lite längre fram. Förhoppningsvis har hotellet bra Wi-Fi så att jag kan uppdatera här på bloggen medan jag är där borta. Senaste gången jag var utomlands och tävlade var 2009 i Danmark så det var ett tag sedan minst sagt. 
 
Måste berätta två andra saker också: 
1. Jag skulle hoppa en kombination på isen idag och skulle göra 2T i andra hoppet. På något sätt lyckades jag rotera mindre än 3/4 varv OCH ramlade. Haha! Jag kom inte ens runt ett varv utan ramlade bara rakt ned. Smidigt! 
 
2. Jag hörde världens skummaste låt på radion idag. Låten heter "#Selfie". De kan göra låtar på allting! Klockren text dock, haha!
 
 
 
/Johanna
 

En inspiration

on the 2014-03-09 @ 23:09:30
Kollade på första avsnittet av Mästarnas Mästare ikväll. Märkte att Kajsa Bergqvist är med och de visade en kortare film på hennes karriär. Jag har alltid gillat Bergqvist som idrottare. Hon var inte bara en duktig höjdhopperska - hon hade en otrolig viljestyrka också och det är det jag gillar med henne! Även om hon missade det viktigaste hoppet under ett OS och missade guldet så vände hon på lång sikt "nedgången" till något positivt. Hon sa att hon trodde att det var bra att det går dåligt för alla någon gång efterson det kan trigga igång en idrottare att komma tillbaka och vara ännu bättre än förut. Bergqvist gjorde det. Under en tävling slet hon av hälsenan men hon kom tillbaka. Hon visste och kände att hon inte var klar med höjdhoppningen än och att hon hade mer att ge - och resultat fick hon. Hennes metod funkade. Det är helt fantastiskt vad viljan kan påverka människor!!!
 
Bildkälla: Aftonbladet 
 
/Johanna

Oldie but goodie.

on the 2014-03-06 @ 22:17:11
"So, what am I not supposed to say, what I'm saying
Are you offended with the message I'm bringing
Call me whatever 'cause your words don't mean a thing
'Cause you ain't even a man enough to handle what I sing"

Svart som natten.

on the 2014-03-04 @ 22:56:15
Från att jag gick upp i morse har jag upplevt mikrosömn. På bussen påväg till skolan "somnade" jag till, påväg hem "somnade" jag till, under pausen i träningen somnade jag nästan och nu sitter jag här och skriver och har tidigare pluggat och håller på att somna. Jag försöker prioritera sömnen men jag hinner inte. Jag menar det verkligen. Jag kan ta mig tid att sova men då hinner jag inte plugga och jobba med ett grupparbete (en vetenskaplig rapport för den som är intresserad) som ska vara inlämnad om mindre än en vecka. Det ÄR verkligen mycket nu. Sen har jag tenta i mitten av mars också. Jag försöker att hinna med allt och vara fulltid överallt men det går liksom inte. Plugga på heltid, träna, jobba med skolarbete utanför skolan, sova och samtidigt känna att man hinner andas emellanåt. För det mesta vill jag ge upp, lägga det mesta bakom mig och åka utomlands till sol och värme. Jag skulle behöva det nu. Jag har sämre koncentrationsförmåga än vanligt och har inte lika mycket power i mig. Förmodligen beror det på sömnbristen. Jag vill slänga ut en sak ur mitt liv så att jag kan göra färre saker bra än tio saker dåligt men det går inte.
 
Jag ska inte ge upp! Jag ska klara det här! Ringarna under ögonen är svarta som natten och under allt smink ser man att jag är trött och utsliten. Det finns bara en vecka av 52 som jag inte har mörka ringar under ögonen och det är när jag är i skärgården på sommaren en vecka och är helt ledig. Det märks så tydligt. Jag kan se skillnad på bara en dag. Jag längtar till den veckan. Samtidigt flyr jag från det jag bör göra. Jag säger till mig själv "jag måste plugga nu" men det slutar med att jag sitter här och bloggar eller gör en massa andra ovettiga saker. Varför är människan så? Jag säger att jag ska göra A för att jag vet att det kommer att löna sig i längden men gör B. Vad är logiken i det? Problemet blir inte löst för att jag tänker att jag ska göra något. 
 
Jaha, nu har klockan blivit för mycket för att jag ska kunna sova tillräckligt så att jag kan vara lite piggare imorgon. Vissa saker tycks man aldrig lära sig...
 
Här mår jag som bäst.
 
/Johanna