Vilodag

on the 2014-05-29 @ 09:36:06
Idag får det bli vilodag. Senaste gången jag vilade var för 10 dagar sedan och 6 av de dagarna har bestått av ett morgonpass och ett eftermiddagspass/kvällspass. Det känns i kroppen kan jag säga. Jag har under dagarna haft extremt mycket träningsvärk men det är bra för då vet jag att jag har utsatt min kropp för lite nya övningar och aktiverat nya muskler. Yes! 
 
Det får vara allt för nu!
/Johanna
 
 

Rubrik?

on the 2014-05-27 @ 22:08:37
Hej!
Vet inte vad jag ska blogga om idag. Dagen har väl varit som vanligt. Jag vill försöka uppdatera minst en gång om dagen för att det ska bli kontinuitet i det jag skriver och inte en massa tomma ord vilket det är i skrivande stund märker jag. 
 
Jo, jag kan berätta en sak som jag tog del av i skolan. Det var att forskning visar att föräldrar som överbeskyddar sina barn/är helikopterföräldrar kan göra sina barn en otjänst eftersom det kan leda till att barnet i framtiden får anpassningsproblem i bl.a. skolan och på fritiden samt att de får en lägre självkänsla. Intressant tycker jag!
 
Slänger in en gammal bild idag i brist på annat. #brorsansYSL
 
/Johanna

En bra måndag

on the 2014-05-26 @ 20:44:26
Hej på er!
Alltså mina armar är heeeeeelt slutpumpade, haha! Efter passet med PT:n idag så var jag så slutkörd i armarna att jag knappt orkade lyfta dem och när jag skulle bära mina saker så skakade armarna! BÄSTA känslan! Idag var det ett helkroppspass som gällde. Det blev bl.a. biceps, triceps, bröst, rygg, mage, lår och rumpa. Så sjukt jobbigt när jag körde bröst, triceps och biceps efter varandra. Armarna bara skakade tillslut. Jag har ju varit med om att det är jobbigt när man tränar och att kroppen bara skriker efter vila men det blir annorlunda på gym. Det går inte att beskriva känslan riktigt.
 
Var i skolan och hade föreläsning och efter det blev det ett till styrkepass med the one and only Valda. Riktigt kul att träffa henne och vi körde lite allt möjligt; mage, rumpa o.s.v. Nu är min kropp mer eller mindre slut. Det blir inget pass imorgon bitti, då tar jag vila. Det får bli fokus på skola och isträning imorgon istället. En riktigt bra dag som avslutades med en PW hem i kylan (vart tog solen vägen?) och en god middag. 
 
Fint väder denna morgon!  

Ha det bra! 
/Johanna
 

Imponerande!

on the 2014-05-26 @ 12:36:31
 

Söndag 25 maj

on the 2014-05-25 @ 21:58:00
Dagen har bestått av två gympass; ett konditionspass och ett styrkepass. Träningen kändes bra men jag har varit så uttråkad hela dagen och inte orkat plugga som jag egentligen borde. Det får bli mer plugg imorgon. Dessutom blir det ett pass på gymmet med PT imorgon (sista tillfället). Känns lite synd däremot. Det är bra med en PT/någon som kan mycket om styrketräning som kan hålla koll på att man gör rätt. 
 
Hur som helst så ska jag städa undan lite här hemma nu. Tenderar att alltid göra det på kvällen eller tidigt på morgonen. Jag antar att det är enda gångerna jag faktiskt tar mig tid (har tid) att göra det.
 
 
Fredagens outfit bara för att slänga in en bild!
 
Sköt om er!
/Johanna

Svett & etikett

on the 2014-05-23 @ 22:09:44
Äntligen har jag skaffat gymkort! Det är en sådan befrielse att jag nästan dygnet runt kan träna när jag vill! Förut gymmade jag på pappas jobb men nu kan jag vara ännu mer flexibel i min träning i och med att jag har närmaste gym bara 5-10 min från där jag bor. SÅ underbart!!! Jag hade ett pass med en PT idag och ju mer jag tränar på gym desto mer uppslukad blir jag i den här världen! Jag tycker att den är så otroligt underbar och jag fullkomligt älskar att träning har blivit en trend och jag hoppas att den är här för att stanna.
 
Jag ska träna för mitt mål nr 1 som är att få starkare rygg eftersom den strular lite till och från men även eftersom jag har skolios. Jag har märkt den senaste veckan att jag skulle kunna träna flera timmar om dagen men jag hejdar mig själv för jag vill inte få obalans i kroppen eller vara för trött på konståkningsträningarna. Det blir ingen vilodag den här veckan vilket inte är optimalt men jag glömde faktiskt bort att jag skulle vila, haha! Får ta en vilodag nästa vecka istället. 
 
Pappa tipsade mig om ett program som heter Svett & Etikett. Det går på SVT. Handlar om en man som gillar att träna och där han ska prova olika träningsformer. Avsnitt 1 handlar om bodybuilding. Han har två veckor på sig att bygga muskler och att deffa och hela konceptet på programmet är så himla kul! Ni måste kolla på serien! Klicka HÄR för att komma till klippet.
 
Träning = lycka
 
/Johanna
 
 
  
 

Att leva i nuet

on the 2014-05-22 @ 23:36:50
Vädret är helt underbart och jag har verkligen fått sommarkänsla nu! Klarblå himmel, sol, värme, sitta i bilen och ha alla fönster nere och spela hög musik i min ensamhet och samtidigt sjunga mig hes typ haha! Kan det bli bättre!? 

Jag är redo för sommaren, en riktigt bra sådan hoppas jag att det blir. Men jag tvekar inte en sekund på att den inte skulle bli det eftersom jag har så fina vänner i mitt liv som jag varje dag är tacksam över! Guld är vad de är värda! 


/Johanna

Min första lagliga(?) rödkörning

on the 2014-05-21 @ 21:11:10
Som rubriken avslöjar så körde jag mot rött idag men jag måste säga att det på ett sätt var lagligt eftersom det kom en brandbil bakom mig. Jag stod ensam i mitt körfält och några andra bilar i det andra. Jag hörde och såg att brandbilen kom bakom mig men jag stod stilla vid rödljuset. Tankarna började snurra i huvudet; skulle jag köra mot rött och gasa, trycka mig in i det andra körfältet eller stå kvar (ganska idiotiskt, haha). Det slutade med att jag körde mot rött och ställde mig framför bilen i körfältet bredvid mig! Sen tänkte jag "ska jag stå kvar här tills det blir grönt eller fortsätta köra?". Jag fortsatte köra för hur skulle jag se när det blev grönt när jag inte ser trafikljusen? Haha det gick bra tillslut i alla fall! 
 
Klarade även av att stå på huvudet på fysträningen idag. Det är första gången i mitt liv och mer eller mindre första försöket också! Filmade så här nedan kommer ett klipp!
 
 
 
/Johanna

03:36

on the 2014-05-18 @ 21:51:22
Ja, godmorgon fick jag säga idag kl. 03.36! Efter att ha legat vaken sedan två på natten gav jag upp och bestämde mig för att gå upp. Det var pollenallergin som inte var nådig. Ute i skärgården kommer pollen ungefär två veckor senare så självklart skulle jag bli ännu mer allergisk än vad jag redan är. Gick alltså upp när klockan stod på 03.36. Jag tänkte att jag lika gärna kunde ta med mig systemkameran och gå ned till vattnet och fota soluppgången och därför kommer här lite bilder. Det var svårt att fånga det på bild. Ibland blev bilderna för ljusa och ibland för mörka... 
 
 
 
 
 
/Johanna

Favoritlåten just nu!

on the 2014-05-17 @ 19:13:00
 
 
 

I know people make promises all the time
Then they turn right around and break them
When someone cuts your heart open with a knife and you're bleeding
But I could be that guy to heal it over time
And I won't stop until you believe it
'Cause baby you're worth it

 

/Johanna


Godmorgon!

on the 2014-05-17 @ 09:36:00
 
/Johanna
 

16 maj 2014

on the 2014-05-16 @ 22:22:38
Sitter just nu i en fåtölj ute i skärgården och tar det lugnt. Det dröjer nog innan jag kommer hit nästa gång. Vädret ska ju vara underbart hela helgen så jag ska verkligen ta vara på det. 
 
För övrigt har veckan i princip bara bestått av plugg och träning så jag har inte så mycket mer att skriva. 
 
Steve Angello ska ju spela i Kungsträdgården imorgon och det missar jag! SÅ typiskt men jag får ta igen det en annan gång!
 
Ha en grym helg ute i solen så hörs vi imorgon!
 
Jag och Lelle <3
 
Ta hand om varandra!
/Johanna 

don't drink and d(e)rive

on the 2014-05-13 @ 18:15:00
 
 bild 1- detta "citat" sitter upphängt vid natursalarna i skolan. bild 2- så himla sant, hittat på weheartit 
 
Är ett steg närmare körkort! Satt och lyssnade på riskettan igårkväll på trafikskolan. Det var så mycket mer intressant än vad jag trodde, hade väldigt trevligt faktiskt. Det var trevliga människor och bra diskussioner så tiden gick fort, kändes inte som 4 timmar. Men den slutade vid halv tio och jag hade körlektion imorse. Lite ironiskt att igår höra att man inte ska köra när man är trött och så var det precis så idag. Well well, och andra bilden, så kände jag mig idag. Körde på stor munkjacka och airmax som dagens outfit, jag menar vissa dagar orkar man bara tänka på att det ska vara bekvämt. 
 
Dags att plugga matte och fysik, matte nationella nästa tisdag och labbprovet i fysik på torsdag. Men det är inte långt kvar nu! 
 
Ha det!!
 

Fitnessgalan 2014

on the 2014-05-11 @ 20:55:00
Blev en extremt spontan tur till Fitnessgalan idag och herregud vad vältränade människor det var där! Jag har bara sett så många vältränade människor på ett och samma ställe en gång förut och det var på Decembercupen i Lund när jag själv skulle tävla Elitserien (i konståkning). Här nedan kommer i alla fall lite bilder. Tävlingarna var Athletic Fitness och SM i Hinderbana om jag inte minns fel. 
 
Fanns också några människor jag kände igen:
  • Ako Rahim 
  • Alexandra Bring
  • Kevin Triguero Montero
  • Victoria Törnegren 
  • Peter Blaha
  • Richard Herrey 
  • Med flera...
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var riktigt kul att gå i alla fall och jag vill så gärna gå och kolla på en tävling i fitness! Är riktigt imponerad av alla duktiga atleter!
 
Mycket bloggande idag men det är bra antar jag, haha!
 
Take care!
/Johanna