Ärlighet och löften

on the 2015-10-31 @ 23:57:22
Hej vänner!
 
Hur har er dag varit? 
 
Jag vill skriva om något som står mig varmt om hjärtat och det är ärlighet och förmågan att hålla löften. Jag tycker att det är väldigt intressant med beteendevetenskap och när jag läste bl.a. kriminologi på universitetet, som är ett beteendevetenskapligt ämne, så fick jag ett väldigt mycket bredare perspektiv på människor. Jag har alltid tyckt att ärlighet är viktigt och att det är starkt av en person att vara ärlig och att man aldrig ska kritisera en persons ärlighet. Det finns såklart undantag t.ex. om personen är ärlig vid olämpliga tillfällen eller kränker någon annan men ni förstår nog vad jag menar. Att vara ärlig är i mina ögon starkt. Att våga säga det man tycker utan att andra ska trycka ned en för att man är ärlig är viktigt. Att andra ser ner på en för att man är ärlig beror på att de är osäkra på sig själva och det syns så tydligt. SÅ tydligt. Jag ser rakt igenom det. Direkt. Och det är så synd. Däremot har jag aldrig förstått och förstår än idag inte varför människor ljuger när det kommer till viktiga saker eller seriösa saker. Då är det inte så roligt längre. Att se en person som ljuger så att den tror sig själv är verkligen så synd. När det kommer till små bagateller så har jag inte så mycket att säga men varför ljuger man om viktiga saker? För att skydda sig själv eller för att man är osäker? Eller kanske både och?
 
Kanske har man svårt att lita på någon för att man aldrig träffat någon man kan lita på till 100 % för att man alltid har i bakhuvudet att någon alltid kommer att sprida ens ord vidare. Personen som har svårt att vara ärlig måste hitta någon som den litar på, i alla lägen. En person som inte sprider saker vidare. Någon som är tillitsfull. En person som har svårt att vara ärlig har kanske blivit sårad förut och istället för att prata om det med någon den litar på så tar han/hon på sig all skuld själv och låtsas som att allt är bra trots att problemet bara eskalerar inombords. Personen börjar bli osäker. En person som har svårt att vara ärlig betyder inte att den är mindre värd och det betyder inte heller att jag eller någon annan har rätt att se ner på denne, snarare tvärtom. Att visa att man är ärlig och tillitsfull lönar sig i längden. Det enda som är svårt är dock när den oärliga personen vill lägga över skulden på någon annan eller kanske dig för att skydda sig själv. Men det kommer aldrig att hålla för omgivningen förstår att det är oärligheten som talar och resulterar i att det sårar omgivningen mer istället för att göra nytta. Det blir helt omöjligt att lära känna personen som den är för den är så rädd att exponera sig själv för att den inte litar på någon. 
 
När det kommer till löften förstår jag inte heller varför man bryter dem. Om en person tittar dig i ögonen och säger "kan du hålla det här hemligt?" eller vad han/hon nu än säger till sig så förstår jag inte hur den personen med samvete sedan kan gå och säga det till någon annan. Det spelar ingen roll om det är en liten "skitsak" eller om det är en stor hemlighet som ingen utom du får veta, men sprid det inte vidare. Vad tjänar du på det? Jag tror att man läcker informationen för att man vill visa för andra att man vet något som ingen annan vet. Min andra teori är att man berättar till en annan vän för att man själv litar på denne. Men då har du inte hållit ditt löfte. Är dina egna själviska intressen så viktiga? Är du så egocentrisk att du fullständigt struntar i att du bryter ett löfte? Ett löfte är till för att hållas. Jag håller alltid tyst. Alltid, alltid, alltid. Jag kan skriva alltid hur många gånger som helst. Under alla omständigheter: alltid. De enda undantagen är väl egentligen om det skulle vara farligt för personens liv eller hälsa samt välbefinnande. Annars håller man tyst. 
 
Ber om ursäkt om texten är lite osammanhängande men klockan är snart tolv och jag är trött, haha.
 
Sköt om er och håll varandra om ryggen. Alltid. <3
Kramar
 
 

Fredag 30 oktober 2015

on the 2015-10-30 @ 21:57:42
Hej vänner!
 
Hoppas att ni har haft en bra dag. :) Ni kanske såg mitt inlägg från imorse..? I vilket fall som helst så kan jag sitta och kolla på samma klipp om och om igen för att jag tycker att det är så fruktansvärt bra. Jag pausar, spolar tillbaka och granskar varje liten rörelse bara för att jag vill kunna åka lika bra eller bättre. Jag vill bli inspirerad och tillämpa inspirationen i min egen åkning. Jag vill verkligen bli koreograf en gång i tiden men samtidigt är det så svårt att komma på hur man ska koreografera ett program. Om jag var koreograf skulle jag tvinga (hehe) mina åkare att:
  1. Kolla på klipp på världseliten och hur de åker skridskor
  2. Tvinga dem att åka figuråkning regelbundet
  3. Dansa balett
Har man de tre faktorerna så har man redan kommit en bra bit på vägen.
 
De senaste veckorna har jag faktiskt saknat baletten väldigt mycket. Jag brukade ju dansa på Balettakademien tre gånger i veckan och från att dansa så mycket till att inte dansa alls känns konstigt ibland. Det vore så kul att börja dansa lite balett igen och stå vid balettstången där alla har likadana kläder på sig och kan plién utantill och allt annat också för den delen. Jag saknar min balettlärare för jag tyckte så mycket om henne. Pianisten också för den delen. Han improviserade alltid när han spelade. Han hade aldrig noter med sig och läste alltid tidningen och drack kaffe samtidigt som han spelade. Den bästa pianisten jag känner till än idag. Jag gillade den disciplinen. Den var lagom men ändå hade vi en lättsam stämning. Bästa! 
 
Imorgon bitti ska jag kolla hur det har gått för alla på tävlingen. Hejar på svenskorna som är där också! Woop woop! 
 
Ha en bra kväll! <3

Skate Canada

on the 2015-10-30 @ 06:45:00
Godmorgon!
 
Det är ju Skate Canada i helgen och Patrick ska tävla. Jag är så glad att han är tillbaka för jag har verkligen saknat hans skridskoåkning. Det finnns ingen i mina ögon som slår honom. Han är Den bästa enligt mig. Titta på vilka sträckningar han har i fötterna, tekniken i hoppen, flytet över isen, hur han rör huvudet, armarna, lutar med kroppen men framför allt åker till musiken. Han har blivit ännu bättre koreografiskt och jag fattar inte ens hur det är möjligt, haha. Kolla på stegsekvensen - hur stannar man upp på taggen i den farten!? Så galet bra! :D Klippet är från träningen men jag längtar tills han tävlar 02.18 tror jag att det blir svensk tid inatt. 
 
 
Nu ska jag till skolan. Fullspäckad dag idag som vanligt. :)
 
Ha en bra fredag!
Kramar

Godtrosförvärv av utmätt lösöre

on the 2015-10-28 @ 22:45:00
Ja, det är det min PM ska handla om. Kul att jag missade det extrainsatta seminariet i sakrätt som min uppgift handlar om och att vi inte har några föreläsningar i sakrätt i god tid innan PM:n ska lämnas in. Men det är bara att tänka positivt. Jag har skrivit lite varje dag och det tycker jag fungerar bäst för då får jag lite perspektiv på uppgiften istället för att sitta och skriva hela uppgiften på en dag och med dålig text. Den ska in nästa vecka i alla fall och jag vill bara få det klart. Ska bli skönt att bli av med den så att jag kan börja tentaplugga efter det. Snart är det en månad kvar till tentan och eftersom det är så mycket att plugga in så gäller det att börja tentaplugga i god tid för att minska stressen.
 
Btw, vi skulle kolla vad god tro heter på engelska och det tycks vara good faith, haha, men det låter ju helt fel. Vet inte hur mycket man kan lita på Google Translate. :P Det är som träningsvärk på engelska; det borde heta workout pain egentligen. Det är jättekorkat att man säger "I'm sore" typ "jag är öm" haha. Vadå öm? Man kan ju vara öm utan att ha träningsvärk och man kan ju vara öm av smärta men inte av träningsvärk, eller hur? Haha, anyway, överanalys från min sida som vanligt. :P
 
Lite tråkigt att det inte blir så mycket bloggande just nu... Jag tycker att det är skönt att skriva av mig trots att jag inte delar med mig av exakt allting här. Att skriva är bra för tankarna tror jag för då kan man skriva av sig för att glömma bort eller skriva ned saker för att komma ihåg minnen. Bra där! ;) 
 
Ha en bra kväll! 
Sköt om er! ❤️

It's not too late, it's not too late (Barcelona)

on the 2015-10-25 @ 21:45:56
Hej vänner!
 
Hoppas att ni har haft en bra dag. :) Alltså såhär är det. Grand Prix finalen går i Barcelona i år också och jag bara MÅSTE åka dit. Då har jag haft tentan och det är relativt lugnt i skolan. Tävlingen är mellan 10-13 december så i så fall åker jag dit på min födelsedag (10:e). Haha jag dööör vilken bra födelsedagspresent! Fatta vad kul att få se världseliten live och dessutom få en weekend i Barcelona! Problemet är att jag inte vet vem jag ska åka med. Jag känner nog ingen som vill lägga pengarna på att kolla på en konståkningstävling utomlands. Jag lägger lätt de pengarna istället för att åka på solsemester på sommaren. LÄTT. Alla dagar i veckan. Hur kan man inte vilja det!? HAHA. Nej, men på riktigt. Jag vill verkligen åka och funderar seriöst på att åka själv. Så MYCKET vill jag åka dit, haha. Vore så kul att få se paren och isdansen också eftersom jag aldrig ser det live hemma i Sverige. Det är billiga flygbiljetter men eventbiljetterna är desto dyrare. Jag vill ju sitta nära isen och de är mer eller mindre slutsålda... :( Men asså jag bara måste dit! Skulle kolla på träningarna och tävlingarna och bara mata konståkning. Tänk att sitta i en ishall i fyra dagar och njuta av konståkning och bli inspirerad. Hur härligt låter det inte!? Jag skulle ju kunna jobba på resebyrå och göra de mest kyliga destinationerna till drömresemålet, haha.
 
Någon som vill med? Hör av er asap! 
Sköt om er! ❤️

Vintertid

on the 2015-10-25 @ 09:10:07
Gårdagens makeup
 
Godmorgon! 
 
Då var det vintertid igen. Det är helt sjukt att det snart är november. Ett år har snart passerat ju! Galet! Kollade på Skate America igår kväll och herregud vad grymma alla var! EM och VM är i januari och mars nästa år men de är ju grymma redan nu. Hur ska det sluta!? :D Ska kolla på långa ikväll också. Några känner jag eller är bekanta med och det är riktigt kul att följa dem under ISU tävlingarna. Jag är så himla glad för deras skull och de jobbar på så extremt bra. Seriösa och målinriktade, det gillar jag! Nästa helg är det Skate Canada och jag längtar verkligen tills dess! 
 
Ni hittar resultaten och protokollen HÄR
 
Ha en bra söndag!
❤️

Uppdatering

on the 2015-10-23 @ 22:15:00
Tolfte våningen
Utsikten från Mannheimer Swartling
 
Hej vänner!
 
Jag har ju inte bloggat på hela veckan typ så det får nog bli ett långt inlägg idag, haha.
 
Vad har jag gjort hela veckan då? Pluggat, pluggat och pluggat. Har varit i skolan mellan 8-18 och 10-18 för att förbereda inför rättegångsspelet som vår grupp hade i onsdags på Mannheimer Swartling. Det var så galet kul att vara där! En riktigt häftig upplevelse och mycket skratt också. MEN hur häftigt det än är på advokatbyrån så tror jag inte att det är min drömarbetsplats. Ni tycker säkert att jag är helkorkad, haha. Till att börja med brinner jag inte för affärsjuridik och jag måste brinna för något för att verkligen kunna genomföra det. En arbetsplats är du på större delen av livet och då måste du älska det du håller på med för att kunna spendera mellan 40-70 h i veckan på kontoret som affärsjuristerna på Mannheimer gör. Sen att det är status att jobba där är ju en helt annan sak.
 
Det som driver mig i livet är passionen. Passionen för det du gör eller vill göra. Passionen kommer alltid att leda dig i rätt riktning och dessutom kommer du att må så mycket bättre av att låta passionen styra din karriär och inte andra faktorer som pengar eller status. Har du passionen blir du automatiskt framgångsrik. Det är så sorgligt att se människor göra saker som de egentligen inte vill för att det har status eller ger pengar. Jag har märkt på några i skolan att de har andra drömmar än att bli jurister och sen sitter de där ändå och läser i 4,5 år av sitt liv för att resten av familjen är jurister eller för att de ska ta över familjeföretaget en gång i tiden. Gör det du vill. Om du inte vet vad du vill så är det okej men håll dig alltid till det som är roligt. Om du älskar att jobba som makeupartist och vill jobba hårt för att bli bra så kan du bli hur framgångsrik som helst! Det gäller ALLA yrken. Men vad innebär det att vara framgångsrik? Att ha mycket pengar? Status? Socialt kapital? Eller att brinna för det man gör? Den definitionen är upp till dig. Vad innebär det att vara framgångsrik för dig
 
Jag drivs enbart av min inre passion. Det är därför jag är lycklig. De som ser ner på dig för att du inte väljer ett "statusyrke" eller vad det nu kan vara har inget grepp om verkligheten. Kom ner på jorden. Du kommer att bli framgångsrik ändå - AV PASSIONEN, inte av "statusyrket". Hänger ni med på mitt resonemang?
 
Jag ska i alla fall inte plugga någonting ikväll för jag har varit i skolan hela dagar och sedan läst i 3-3,5 h varje kväll när jag kommit hem och jag är så less på det så jag orkar inte mer nu. Det är viktigt med balans och att kunna träna eller göra något annat som gör en glad. Jag visste att det skulle bli en mördarvecka för mig den här veckan och jag har så ont i kroppen av att sitta stilla på en stol hela dagarna. Det gör mig helt galen! Hur klarar folk av att inte träna?
 
Hur som helst. Dagen har varit bra ändå och jag behövde sluta sitta och läsa som en galning hela tiden. Det blev bara deppigt och jag tror att det är en betydande anledning till att studenter går in i väggen på den här kursen. De isolerar sig med plugg och glömmer allt runt omkring att de "jobbar ihjäl sig". Hemskt...
 
Nu till några andra saker:
Det är Skate America den här helgen! :D Och nästa helg är det Skate Canada! Gud vad jag ser fram emot det! Hihi! Sen la jag ju upp Toris nya låt idag. Hon är grym som vanligt men det är en sak jag inte gillar. Jag tycker att låten i vissa delar låter "massproducerad". Det jag gillar med hennes musik är att det kommer från hjärtat och från den inre passionen. Tyvärr låter det som att det inte kommer inifrån på samma sätt som i hennes album Unbreakable Smile. Hela det albumet författade hon själv. Hon blir framgångsrik för att hon har passionen, inte för att hon är girig och vill ha pengar och status (lite återkoppling till det jag skrev ovan). Om ni känner till hennes låtar så kommer ni förstå precis vad jag menar. Men musikvideon älskade jag! Så fin, verkligen! Den första låten jag hörde med henne var Dear no one och det är så fin text i den. Det är genuint på ett helt annat sätt än vad Hollow är som publicerades igår.
 
 
Jag kanske bloggar imorgon, vi får se. Jag har extremt mycket i skolan fram till tentan (som är om en månad ungefär) men det är bara att kämpa på. Postiva tankar! Bara.
 
"I smile because happiness is all I have".
 
Sköt om er!
❤️

Hollow

on the 2015-10-23 @ 09:37:35
 
 
Toris nya:
 ❤️
 

Give me 25 to life

on the 2015-10-19 @ 22:01:00
Hej vänner!
 
Jag har ingen aning om vad jag ska skriva idag så jag slänger in en bild på en makeup från några veckor sedan. 
 
Jag hoppas att ni får en bra kväll!
Ha deee! ❤️
 Blame it upon a rush of blood to the head

on the 2015-10-18 @ 19:55:29
Hej vänner!
 
Jag hoppas att ni har haft en bra helg. Min helg har varit super! Jag träffade en tjejkompis igår och vi (läs: hon, haha) lagade världens godaste mat! :D Hon är så himla duktig och DEN mest positiva människan jag känner. Jag får alltid så mycket energi när jag är med henne! Bästa! ❤️
 
Gick och la mig ganska sent ändå men upp tidigt idag för att jobba. Jag känner mig stressad över att det är mer i skolan nu. Jag är i den fasen när jag vet hur mycket jag har att göra men jag gör det ändå inte för att det är så mycket att jag inte tar tag i det. Och det är lite farligt för då halkar man lätt efter mer och mer.
 
Nu i helgen har jag tänkt på om jag är lat eller bara mänsklig. Att räkna ut med miniräknare att jag kan göra allt jag vill är fullt möjligt men i praktiken så är det inte alltid så enkelt. Det betyder definitivt inte att det är omöjligt, men det är bara lite svårare att genomföra än när man sitter hemma och adderar ihop allt. Jag borde läsa ikväll men jag orkar inte. Jag orkar verkligen inte. Det viktigaste nu är min PM (nej, det heter inte mitt PM) och läsa ikapp i litteraturen men jag orkar inte. Inte ikväll. Fast någonstans finns det en röst som säger att jag kan. Att jag orkar. En halvtimme läsning är mer än en halvtimme utan läsning. Säg inte att jag inte kan. För jag kan. Alla kan. Men jag behöver bara få lite mer energi. Orkar jag eller orkar jag inte? Hur mycket energi vill jag lägga ned på det..? 
 
Sköt om er!
❤️

Godnatt!

on the 2015-10-17 @ 00:19:35

Godnatt vänner! 
Hoppas att ni har haft en bra fredag. Jag ska sova nu tänkte jag. Morgondagen är fullspäckad så jag hinner nog inte att blogga men man vet aldrig. 

Sköt om er och sov gott!
❤️

Huvudförhandling

on the 2015-10-15 @ 09:58:00
 
Godmorgon!
 
Vad kallt det är ute idag! Minus 1 när jag vaknade... 
 
Hur som helst, nästa vecka har vi ett rättegångsspel i skolan och det avslutas med en huvudförhandling. Vi är ju runt 270 studenter som läser på programmet så vi delas in i flera olika grupper. Det roliga är att nästan alla grupper kommer att ha huvudförhandlingar på riktiga advokatbyråer och i tingsrätten. Vår grupp ska vara svarande men vi får ingen mer info förrän nästa vecka. MEN. Jag kollade nyss upp vart jag ska ha huvudförhandling och det kommer att vara på Mannheimer Swartling! Hur coolt!? Det är Nordens ledande affärsjuridiska advokatbyrå. Jag som aldrig har tur när det kommer till någonting sånt har fått tur för en gångs skull, haha. Riktigt kul att man får komma ut i verkligheten lite och inte bara sitta på SU hela tiden. Det här gjorde min dag! :D
 
Nu ska jag läsa lite och sen blir det skola. Vi har ett avtalsförhandlingsspel idag. 
 
Ha det bra idag! ❤️
 
 
 

You know I'll rise

on the 2015-10-14 @ 21:07:31
Fall 2015
 
Hej vänner!
 
Det jag hämtade igår på jobbet var ett nagellack från Dior. Jag vet inte riktigt om bilden ger färgen rättvisa men det var en kund som hade det på sig när jag jobbade för typ en månad sen. Det var så sjukt snyggt så jag var tvungen att beställa det för jag har väntat på att det skulle komma med leveransen och fyllas på i lager men den har varit slut jättelänge. I dagsljus är det snyggast i alla fall. Vad tycker ni? Antingen hatar man det eller älskar det tror jag. Det tillhör årets höstkollektion. 
 
Nu över till något helt annat, haha. Tränade idag och slängde in ett fyspass efteråt eftersom jag slutar sent i skolan imorgon. Gjorde det jag kände för men det blev nog ett bra pass ändå. Höll mig i ishallen för jag pallar inte att trängas med alla på gymmet vid 18-19-tiden. Jag måste ha SPACE när jag tränar, haha. Anyway, gjorde flera 2Lz idag i kombination med 2T. Sen gjorde jag en 2Lz+1Lo+2Lo. Känns bra. Ni fattar nog inte hur glad det gör mig att jag gör den där Lutzen igen! Nu ska allt annat dit också och framför allt ska jag få in det i programmen. You know I'll rise. Det gäller att kämpa på även när allt går åt helt fel håll. Från att vara på bottens botten så är det bara att börja klättra för det finns inget mer tillfredsställande än att veta att man jobbat för något själv. Är ni med? Ni kan. Du kan. Nu kör vi! Skam den som ger sig.  
 
Ha deee!
❤️

❤️

on the 2015-10-14 @ 14:33:04
 
Någon gång ska jag åka till den här musiken.