Black is black

on the 2016-10-31 @ 23:11:00

Dagens ord: "If I want it, I'll work for it. If I'm working for it, I'll work until I get it. So yes, I get what I want."

 

Hoppas att ni alla haft en bra måndag! 
Godnatt! ❤️


Lördag, kaos, vänskap och kriminologi

on the 2016-10-30 @ 00:46:53
Hej vänner!
 
Jag kommer tillbaka till kriminologin hela tiden och jag tycker verkligen att det är extremt intressant! Jag får ofta frågan om vad kriminologi är och vad man studerar när man pluggar det. Kort är kriminologi läran om brott. Läste om en bok jag hade på kriminologin för några år sedan på Adlibris där boken har beskrivningen (som även får utgöra dagens ord):
 
Dagens ord: "Varför straffar vi för narkotika- men inte för alkoholbruk? Begås det fler mord i Sverige i dag än på 1500-talet? Hur ser sambandet mellan fattigdom och brottslighet ut? Kan man bli kriminell på grund av skador på vissa delar av hjärnan? Varför har brottsligheten ökat i Sverige men inte i Japan? Går det att förstå orsaker till folkmord?" Källa här
 
Hur intressant är inte det här!? Kommer ihåg när jag läste om det här och mycket, mycket mer. Viktimologi, brottsprevention, kvinnlig brottslighet, o.s.v. Bästa!
 
 
Är dessutom så glad för mina vänner. Mitt i allt kaos och mitt i all stress lyckades jag och bästa vän att träffas igår innan vi ses nästa gång på min födelsedag i december. Den människan gör mig komplett! ❤️ Min andra halva. Har verkligen tryckt in det i schemat innan hon reser iväg och vi var tvungna att ses en sista gång innan hon åker. Ebba är obeskrivligt bra. En fantastisk person med ett häjrta av guld. Jag önskar att ni kunde träffa henne. Vi gick till ett nyöppnat ställe, Ile Roi. Rekommenderar det starkt! Väldigt god mat och mysig, avslappnad miljö. 
 
 Överst: Charkuterier bestående av parmaskinka, tryffelsalami, chorizo, rökt konfiterad anka, oliver och pickels.
Nederst: Rökta räkor med majonnäs.
Överst: Champagnemarinerade frukter med sorbet.
Nederst: Bakat äpple med kolasås, rostad choklad och vanilj. 
 
Dessutom firades ytterligare en fantastisk person nu ikväll! Även om det bara blev en kort stund så var det väldigt trevligt och det finns ju inget bättre än en vän som ser en i ögonen och säger: "Alltså Johanna du är helt fantastisk! Jag är så tacksam för att du finns i mitt liv och för allt du gör för mig och alltid ställer upp. Du är på riktigt min största förebild." Att få höra det är så overkligt. Så surrealistiskt. Och så fantastiskt. Jag kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är över att ha så fantastiska personer i mitt liv. Hur kunde jag omringas av så mycket kärlek från så fina människor? 
 
Var rädda om varandra!
Bästa lördagskvällen till er och kom ihåg att vi ställer om klockan inatt, haha!
Godnatt! ❤️
 

Jag om jag inte får träna när jag pluggar

on the 2016-10-27 @ 21:49:49
Det är därför jag alltid går och tränar, haha! Blir galen av att bara sitta still. 
 
 
Dagens ord: "Jag blir för fan överhettad för i helvete. [...] Jag har fått en spärr i huvudet."
 
Länge sedan jag såg klippet men det är ju lika roligt varje gång, haha!
 
Haa deeee!
❤️

Fenomenal

on the 2016-10-26 @ 20:40:27
Hade nästan glömt hur många låtar Gaga har gjort. Sen sjunger hon några låtar från nya albumet. Hur bra är hon inte!? Måste lyssna på det nya albumet mer. Haha alla carpools. ❤️
 

Måndag 24 oktober 2016

on the 2016-10-24 @ 22:36:59
Hej vänner!
 
Börjar känna mig lagom trött på skolan just nu. Vi sitter alla och matar in information. Hur är det ens möligt att kunna allt!? Haha! Därav min frånvaro här på bloggen men hoppas att ni har överseende. Det är roligt att plugga. Jajamen! Positiva tankar. 
 
Dagens ord: 
"De säger: [...] Det händer så mycket roliga saker i ditt liv! [...]
Och jag säger: vadfan det händer ju ingenting i mitt liv. Men jag gör jävligt mycket." - Per Holknekt
 
Saknar baletten ibland ❤️

Kurt Browning

on the 2016-10-23 @ 08:32:21
Godmorgon söndag!
 
Det här är definitivt en av anledningarna till att jag älskar konståkning så mycket! Någon som minns? Kurt Browning är ju bara såååå bra! Det här är konståkning och riktig skridskoåkning. 
 
Nu ska jag till ishallen och åka lite!
 
Dagens ord: I'm singing in the rain. 
 
❤️
 

Vänner!

on the 2016-10-20 @ 23:30:00
Vi ska inte glömma att en av de allra bästa fyller år idag! Vilken pangbrud hon är och hon ger mig så mycket pepp och kärlek! Grattis bästa, bästa Julia på födelsedagen! ❤️
 
Hur snygg vän har jag inte!? Goals-brud!
 
Sen var bästa Willeponken och hälsade på i ishallen idag. Sååå länge sen, typ tre månader sen vi sågs sist!
 
Snart dags att sova! Hatar att det alltid blir så sent! 
Var rädda om varandra!
❤️

Torsdag 20 oktober 2016

on the 2016-10-20 @ 09:16:51

Godmorgon!

Det kom ett nytt avsnitt av Framgångspodden igår och det var med Glenn Hysén. Rekommenderar det starkt! Han pratade om vikten av att behandla alla människor lika, uppfostran, karriär och mycket, mycket mer. Varje gång jag ska lyssna på ett nytt avsnitt och jag inte vet så mycket om personen och/eller att jag inte är deras fan nr 1 så tror jag alltid att det inte kommer att vara intressant, haha. Men när jag börjar lyssna så är jag fast nästan direkt! Visst är det sjukt? Hatar att mina fördomar ibland sätter gränser. Det är ju tur att jag är medveten om de nu i alla fall för jag lyssnar ju på alla avsnitt numer.

Hoppas ni får en bra torsdag!
Sköt om er!
❤️


Detaljrikt

on the 2016-10-18 @ 23:02:32
 
Skatterätten är detaljrik minst sagt. Som ett hantverk fast värre typ, haha.
Nu: Sova. 
❤️

Tålamod och respekt

on the 2016-10-17 @ 22:24:20
Att vara på träningen är bland det bästa jag vet. Bra träning idag igen och flera bra hopp! Men. Det finns en sak som gör mig riktigt förbannad och arg och då menar jag rasande. Det är när någon är ivägen (hur stavas det?) när jag åker program. Jag har vuxit upp i en träningskultur där alla visar hänsyn till varandra och aktar sig för varandra oavsett vem det är som åker program: en VM-åkare eller en sjuåring, alla får lika rätt till isen under de minuter som personen åker. Är man ivägen så ber man om ursäkt direkt efter att personen åkt klart och står för det man gör. Detta inkluderar givetvis mig själv. Det som gör mig så förbannad är när samma person är ivägen gång på gång och ber aldrig om ursäkt. Det är respektlöst, nonchalant och oförskämt. Samma sak hände idag och mina krafter är slut nu. Tålamodet har dött ut. Eftersom det här problemet eskalerar och fortskrider så orkar jag inte anstränga mig mer. Jag skiter i att visa hänsyn tillbaka. Som man bäddar får man ligga. Synd. 
 
Jag är en person som vill visa hänsyn och respekt till alla. Jag är väldigt noggrann med att behandla min omgivning med respekt och givmildhet för det tycker jag är viktigt och jag tror att, eller förresten jag vet att ödmjukhet varar längst. Dessutom älskar jag att peppa andra och vill att alla ska lyckas och bli den bästa versionen av sig själv. Jag sitter inte hemma och tänker "jag hoppas att det går jävligt dåligt för den personen". Jag gör verkligen inte det. Jag fattar inte hur folk kan sprida så mycket skit om varandra. Jag äcklas av sånt. Usch. Det är så tragiskt. Det säger mer om personen som snackar skit än den det snackas om.
 
Kom också ihåg att det är skillnad på vem en person är och vad personen gör. Det utgör två helt olika saker. Jag avskyr inte en person, jag avskyr beteendet. Och jag unnar alla människor gott. Verkligen. Alla är jävligt bra på sitt sätt. Men för att återgå till träningen: Idag var jag så arg så jag var ivägen med flit för den här personen när denne åkte program istället. För jag blir så arg. Jag skiter i om jag stör. För nu är respekten slut. Mitt tålamod håller ganska länge men inte nu längre. Där tog det slut. Som att trycka på en knapp. Ha dee! Vi alla måste bli bättre på att stå för det vi gör. 
 
Det hela slutade med att jag var så arg så jag hörde inte att en annan åkares musik spelades och såg inte att personen åkte sitt program så istället var jag ivägen också. Bra. Jag var så himla arg så jag hade absolut ingen koll. Jag bad om ursäkt i alla fall så det är redan ur världen.
 
En skitsak är det här men jag måste skriva av mig. Tur är det att vi har yttrandefrihet här och att jag inte har några förpliktelser om att vara tyst. Nu ska det inte klagas mer för jag vet inte om ni har märkt det men jag tror och hoppas att bloggen är tio gånger mer positiv än innan. Fokus på det som är istället för det som inte är. 
 
Sköt om er och behandla männskor med respekt. 
 
Dagens ord: "Be somebody that makes everybody feel like a somebody."
 
❤️

Sunday

on the 2016-10-16 @ 22:15:30
Lite söndagspepp och en påminnelse:
 
Dagens ord: "If you wanna succeed in anything the piece of advice that I have for you is to find what it is that you love and do not stop doing it. [...] Whatever it is, if you wanna be successful in your field focus on that one thing and obsesse over it and live and breathe it. Don't let people tell you no. Don't let your family tell you no. Don't let your best friends to tell you no. Just keep going. [...] Prove them wrong. Another thing that I've always, liked, I've learned this from my husbands father, umm. He always told me, he was like "never speak too soon". If you wanna do something, don't tell people your plans. Don't tell them "ohh I'm gonna do this", because they're gonna get into your head and they're gonna screw with you and they're gonna make you feel like you're not good enough, you're not gonna achieve your dreams. So just shut you mouth. Put yourself to work. Work as hard as you can. And don't start telling people until you've already succeeded. So instead of saying "hey man I'm running this marathon". No, no, no. Don't say that. Because you're gonna have people be like "you, you're running a marathon, phhff okaaay". Instead, train your ass off. Run that marathon and then meet them at the bar and say: "Hey, guess what I did today, I ran a marathon and I WON." - Jaclyn Hill.
 
❤️

Lördag 15 oktober 2016

on the 2016-10-15 @ 09:14:08
Godmorgon!
 
Ville bara önska er en bra lördag. Jag saknar solen lite, den har ju inte tittat fram på hela veckan. Mulet hela tiden här i Stockholm! Hoppas det blir ändring på det snart. 
 
 
Sköt om er! 
❤️

Fall ❤️

on the 2016-10-12 @ 22:20:42
 

Bästa!

on the 2016-10-11 @ 22:13:39