All I know is I'm not meant to be silent

on the 2017-04-20 @ 11:17:10
Dagens ord: 
Everything is perfect, everything's ok
Just swallow the lies and let your emotions fade
But my heart won't be quiet, I feel a change

No more black and white
This life's too colorful, beautiful
Don't know what lies ahead but

I'm ready now, it's time gotta go, gotta get out
And leave my fear behind nothing left for me here can't stick around
My dreams are loud and my heart's wide awake
And all I know is I'm not meant to be silent
 

Teckenstorlek 5

on the 2017-04-17 @ 12:12:55

Är det ett skämt!? Hur ska jag kunna se vad det står? Dessutom på engelska. 😩🔎


Söndagsmys

on the 2017-04-17 @ 10:55:00
 
 Fick bli en liten spakväll hemma igår kväll. Blev fransk manikyr och favorittidningen. 
 
Hoppas att ni har en lugn annandag påsk. 
Kramar ❤️

"Det är svårt att vara bäst, det är bättre att vara annorlunda"

on the 2017-04-16 @ 10:10:33
Dagens ord: 
 
Men jag tror att det är såhär. Jag tror att alla gånger man har misslyckats, varje gång man reser sig så blir man lite starkare. Och den gången jag kravlade mig upp från den där canvasen efter knocken, mentalt liksom, den gjorde mig jävligt stark. Inget kommer att vara så jobbigt i livet igen. Så jag är inte så rädd för att misslyckas. Jag har en del affärer som är skit också, det är liksom, det ingår. […] Det ingår i kreativa processer. Du kan aldrig veta om det är rätt eller fel. 
 
Och folk såhär ”är du inte stressad?” Nej. Folk missuppfattar det.
Det är skillnad på att ha mycket att göra och att vara stressad. 
 
Hur får man ett lyckligt liv skulle du säga?
 
Lycka är ju såhär det är ju också en såhär, det är vår moderna myt ”jag ska vara lycklig”. Aha. Men fan lycka är en monetär sak. Det är något man känner i ett ögonblick. Folk som är lyckliga jämnt är ju, antingen så går de på knark eller så är de galna. Du kommer inte alltid att vara lycklig men man vill ju liksom asså addera mer lyckliga ögonblick i livet. Man vill ha ett liv man trivs med. Och då är det liksom såhär man måste lära sig att sortera. Vad är viktigt? För återigen man skaffar sig massa jävla vanor som förstör ens liv istället för att bygga det. […]. 
 
Ta bort saker som inte gör dig lycklig. Ta bort saker som inte bygger din framtid. Men folk bygger ju negativa spiraler i sitt liv utan att tänka på det. 
 
Ingen jävel kommer lyfta dig genom livet även fast folk gärna vill det. 
 
Man måste lära sig att fokusera. Man tänker liksom inte i meningar, man tänker i bilder.
 
Gör det fullt ut, gör det passionerat och var stolt över det. 
 
Nöj dig inte. Gör det du gör fullt ut. Även fast du inte lyckas så kommer du att lära dig något otroligt viktigt - det är liksom passion, drivkraft och disciplin. Så håll inte på att göra såna här halvmesyrer, utan disciplin, passion - allt det skapar du i din ungdom.
 
Framtiden ska nog vara mer att sortera bort skit liksom. Det har jag blivit jävligt duktig på. På senare år såhär. Det finns så mycket surdegar [...] Man har jävla kompisar som man hängde med när man var yngre ”aa vadfan du är svikare” såhär vadfan gör du med mitt liv? Jag hänger gärna ihop med polare. [...] Men såhär folk som inte ger mig något, såhär hejdå. Fan. Vi gick i samma klass men vadfan spelar det för roll? 
 
- Paolo Roberto
 

I won't fill your mind with broken promises and wasted time

on the 2017-04-14 @ 10:10:52
 
Dagens ord:
I know people make promises all the time
Then they turn right around and break them
When someone cuts your heart open with a knife, now you're bleeding
But I could be that guy to heal it over time
And I won't stop until you believe it
'Cause baby you're worth it
 
❤️

Terrorattacken i Stockholm

on the 2017-04-08 @ 23:01:00
  
Det har känts tomt och dystert i hjärtat sedan igår eftermiddags. Jag insåg i efterhand att jag passerat T-centralens tunnelbanestation klockan 14.53 och exakt samma klockslag har samtal inkommit till SOS Alarm om att en lastbil kört in i Åhléns City. Jag hade änglavakt igår. Tankarna går till alla stockholmare men framförallt till de drabbade och deras anhöriga. Var rädda om er. 
 
Kärlek ❤️ 
 
 
Dagens ord:

Jag önskar jag kunde säga att de är en fas vi går igenom
En storm vi måste orka rida ut
Och jag önskar jag kunde säga att vi klarar det tillsammans
Att allting kommer ordna sig till slut
Men hur säger man till nån att här tar vägen slut
Och hur säger man till nån att hjärtat längtar ut

 

Jag kan inte ljuga för dig, du känner mig alltför väl
Om du ser mig i ögonen så säger dom
att vi kan bara vara dom vi är
så ge mig inga skäl, för vad vi än kallar det
så är det bara ett långsamt farväl

 

Här är din drottning utan krona
Likgiltig och trött
En sorglig figur, som du aldrig riktigt mött
Och när jag ser mig över axeln på åren som bara gick
Ser jag allt som gick förlorat men också allting som vi fick
Och vad säger man till nån som vill börja om igen
Då det redan är försent, då man redan är på väg

 

Jag kan inte ljuga för dig, du känner mig alltför väl
Om du ser mig i ögonen så säger dom
att vi kan bara vara dom vi är
så ge mig inga skäl, för vad vi än kallar det
så är det bara ett långsamt farväl

 

Jag tvår mina händer i kärlekens namn
Du kan vinna allt, du förlorar ibland
Men vägen som vi färdas på, den leder,
den leder ingenstans

 

Jag kan inte ljuga för dig, du känner mig alltför väl
Om du ser mig i ögonen ( se mig i ögonen )
För vi kan bara vara dom vi är
så ge mig inga skäl, för vad vi än kallar det
så är det bara ett långsamt farväl

 

( Känner mig alltför väl
Se mig i ögonen )

 

För vi kan bara vara de vi är
så ge mig inga själ, för vad vi än kallar det
så är det bara ett långsamt farväl


Kravet på relevans

on the 2017-04-07 @ 12:42:55
International Court of Justice
 
Jag undrar vad som är relevant när det känns som att jag styker under var och varannan mening när domen är på engelska och jag egentligen inte fattar ett ord. :)) 

Lilja och Olsson

on the 2017-04-06 @ 22:02:18
Hej vänner!
 
Jag skrev ju igår att jag hade några saker att skriva om så idag tar vi nästa grej, haha. I fredags förra veckan 31 mars kl. 11 kom domen mot Lilja (ni vet hockeykillen som gav en cross-checking i nacken mot en annan spelare för ca två år sedan). Jag ville verkligen veta hur utfallet skulle bli eftersom jag gillar brottmål och är en liten juristtönt ibland, haha. Nej, men jag tycker att det är sjukt intressant eftersom det rör idrott också. Jag fick tag i domen i måndags när den kom upp på Karnov och det framgår av domen att han fälldes för misshandel och han fick ett straff om villkorlig dom med 40 dagsböter á 650 kr, vilktet visserligen framgått i media.
 
Lilja säger till sitt försvar att han inte hade uppsåt (dvs att det var inte med flit) att han skulle träffa Olsson (den skadade killen) i nacken och att syftet enbart var att fälla honom. Lilja menar att det var en olyckshändelse och att han dessutom, efter matchen, skickade ett sms och bad om ursäkt. Dessutom fick Lilja en disciplinpåföljd från Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd och blev avstängd i tio matcher. 
 
Det jag tycker är intressant är att tingsrättens bedömning av Liljas handlande känns bristfälligt. Händelsen finns ju på film och Lilja påstår att allt är en olyckshändelse och tingsrätten kontrar med (citat ur domen):
 
Filmsekvensen lämnar enligt tingsrätten inte utrymme för någon annan slutsats än att Jakob Lilja uppsåtligen och med stor kraft, med båda händerna på klubban, utdelade ett slag med klubban mot Jens Olssons oskyddade nackparti. Det är vidare uppenbart att Jakob Lilja förstod att ett sådant slag skulle tillfoga Jens Olsson i vart fall smärta. Tingsrätten finner därmed styrkt att Jakob Lilja haft uppsåt till såväl slaget med klubban mot Jens Olssons nackparti som att det orsakade smärta.
 
Därefter skriver TR att en spelare måste tåla visst våld i utövandet men att våldet i detta fall inte varit ursäktligt. Jag tycker inte att de gjort en grundläggande och utredande analys av huruvida Lilja haft uppsåt eller inte. De skriver egentligen bara Lilja säger att det var en olycka men filmen visar på något annat så han fälls. Det känns inte seriöst på något sätt och det känns inte som att de vet vad de pratar om riktigt. 
 
Jag tycker personligen att cross-checkingen var, på ren svenska, korkad men han fick sin disciplinpåföljd och hockeyförbundet har redan vidtagit åtgärder och markerat att hans handlande inte var acceptabelt.
 
Jag hoppas att de överklagar (överklagandet måste ske inom tre veckor från dagen för domen) och jag hoppas att hovrätten gör en mer utförlig bedömning av huruvida han haft uppsåt eller inte och låta en sakkunnig uttala sig som förstår idrotten och kan göra en mer analytisk bedömning av händelseförloppet.
 
Vad tycker ni? Har ni engagerat er i den här frågan?
 
Haaa deee! ❤️ 
 
 

Tänk om man kunde skriva 50 rubriker i en

on the 2017-04-05 @ 19:52:44
 
Hej vänner!
 
Har en del jag vill skriva om och jag har funderat på rubrik men kommer inte fram till någon vettig, haha. Jag kanske ska skriva fler inlägg istället..? 
 
Vi började en ny kurs igår i skolan. Den är bara 6 hp men känns som en kurs på 20 hp typ (en termin är 30 hp). Det är så sjukt mycket att göra på den här kursen! Den är bara fyra veckor så ni kan ju tänka er hur de har pressat in allt i schemat. Det första föreläsaren sa igår var "det här är en väldigt omfattande och intensiv kurs och det är mycket som ska göras på kort tid så ni får räkna med att lägga ned mycket tid på skolan". Man lägger ju för tusan alltid ner mycket tid på skolan på det här programmet men jag gillar inte när de säger så från början för då ställer man in sig på att det bara kommer att vara jobbigt och man glömmer att leva under tiden och ha kul när man pluggar istället för att pressa in information i hjärnan (för lång mening kände jag haha). Jaja, det är bara att bita ihop. Känns ju lagom kul att vi denna vecka ska ha läst ungefär 200 sidor facklitteratur och dessutom ha ett seminarium i slutet av veckan med frågor som ska förberedas. Hur tänker de undrar jag? Varför plockar man inte ut allt som är relevant istället och fokuserar på det som är viktigt. Allt kanske är viktigt vad vet jag..? Blir så omotiverad och får ingenting gjort istället när det är för mycket att göra. Så nu är det bara att kämpa på så gott man kan. Verkar vara en sjukt tråkig kurs för övrigt.. 
 
Hoppas att ni har roligare saker för er!
Sköt om er!
Kraaam ❤️

Syre

on the 2017-04-02 @ 21:53:47
Så skönt att vara osminkad idag, gömde mig under kepsen istället haha
 
Hej vänner!
 
Alltså hur fint väder har det inte varit idag!? Jag blir så lycklig av att se solen! Äntligen liksom, haha! Har haft en ganska chill dag ändå. Har repeterat lite skolarbete men inte pluggat överdrivet mycket, varit och handlat med mammis en snabbis och sen efter middagen så ba "jag måste få syre NU" HAHA. Det har ju varit perfekt vårväder och ljummet ute och jag ville så gärna träna så jag cyklade till gymmet vilket tar ca 15 min och körde ett pass och sen cyklade hem och var hemma strax efter åtta. Hur skönt!? Solen går ned i samma riktning som jag cyklar när jag är påväg till gymmet den tiden så det var helt magiskt och det var så länge sen jag cyklade. Kände hur uppfriskande det var och bra för knäna dessutom! Så jag känner mig sjukt nöjd med den här dagen! 
 
Sen var det bara att duscha, tvätta håret och nu känner jag mig som en ny människa och ska måla naglarna! Haha, tror knappast att ni bryr er men nu vet ni hur min söndag varit. Hur har er dag varit?
 
Sköt om er och passa på att vara ute nu när våren kommer! 
 
Dagens ord: "Och lev. För fan."
 
Kraaaaam ❤️