Året 2017

on the 2017-12-31 @ 11:01:18
Hej vänner!
 
Jag tänkte köra en liten årsresumé från det här året och skriva lite om vad som hänt. 😊🎉 Jag hoppas att ni som har haft ett bra år fortsättningsvis har det till 2018. För er som har haft ett sämre år så hoppas jag att ni fortsätter att kämpa på, tror på er själva, uppskattar de små sakerna i livet, har roligt, tillåter er själva att skratta och ha kul, umgås med människor som får er att bli den bästa versionen av er själva och sist men inte minst ta inte livet på så stort allvar och våga "misslyckas". 
 
Jag önskar er ett gott slut och ett gott nytt år! 🎉🍾 Ta hand om er så hörs vi 2018! 
Haaa deeee!
 
Årsresumé 2017
Januari:
Här hände det inte så mycket egentligen, haha. Jag fick ju beskedet av Svenska konståkningsförbundet i december att jag hade kommit med i elitserien till våren och det kändes så kul och jag var taggad på att vara tillbaka igen efter två tuffa år. Jag började mitt tredje år på juristprogrammet, d.v.s. termin 5. Någonstans i mitten av vårterminen hade jag pluggat hälften. SÅ SJUKT!!! 
 
Lite shopping 
 
Februari:
Eftersom jag har så dåligt minne så kommer jag ju inte riktigt ihåg vad jag har gjort, hehe. Sitter och kollar på insta och vad jag har för bilder på datorn för att försöka bli påmind. 😅 Jag tävlade i Linköping och det gick inte så bra. Jag hade fortfarande problem med hoppen men allt annat satt ju. Det var däremot sjukt kul att vara tillbaka i elitserien. 
 
Ännu lite mer shopping 
 
Sedan var jag på ett event med Dior på Kasai (där jag hade firat min födelsedag ett par månader tidigare). Det var ett väldigt bra event och trevliga människor. Jag var också och klippte mig och klippte det lite kortare för jag hatar ju när det är ivägen när jag tränar, hahah. 
 
Dior, lanseringen av Poison Girl EdT
 
Det blev alla hjärtans dag och vi hade rättegångsspel på Svea Hovrätt i Gamla Stan. Det var ett riktigt kul spel med en del skratt men även om hela kvällen var "bortkastad" så fick jag se solnedgången över Stockholm och det var hur fint som helst. Det gjorde ju inte så mycket att vara i skolan däremot eftersom jag var och är singel så jag gick ju inte miste om någonting, hahaha. 
 
 
Sen slog Ondrej och jag vad om att jag skulle klara 3S på träningen och om jag inte gjorde det skulle jag dricka öl (som jag hatar) på 90 sek och det skulle vara 0,5 liter. Det straffet fick jag också göra och det var det vidrigaste ever, hahahaha. Först gick det bra och jag ba "I got this" och efter några klunkar så ba "jag klarar inte det här" hahahahaha. 
 
Mars:
I mars blev det en till tävling och det var väl här någonstans som jag hade klarat av halva juristprogrammet. Tiden går så fort!! 
 
April:
Den 7 april kommer nog alla svenskar att komma ihåg, dagen då terrorattacken i Stockholm inträffade. Jag minns att jag kl. 14.53 (samma tid som samtal kommit in till SOS Alarm) satt på tunnelbanan i T-centralen och påväg mot Slussen. Att i efterhand inse att jag var så nära en terrorattack var ganska skräckinjagande. 
 
Maj
I maj hade vi våruppvisning med konståkningen. Det var också då vi firade min farmor som fyllde 90 år. Det var en trevlig fest och det är ju fantastiskt att man kan leva så länge och vilja ha en fest! Älskar! Hahah. Jag ska också bli så när jag blir gammal. 
 
Kalabalik när Ältatigers ska försöka ta en gruppbild 😂
 
Det finaste jag fått! ❤️
 
Jag ställde mig frågan om jag rundat jorden med tanke på alla de skridskor jag haft. 
 
Juni:
I juni blev det äntligen sommarlov och det firades med tjejerna på middag ute. Samma månad blev det också jobb på Summerburst och morfar fyllde 94 år. Jag var även på mitt livs bästa jobbevent med The Brow Gal och Tonya Crooks. Det är det bästa jag varit på någonsin! Det var så trevligt och Tonya är så jordnära! Dessutom älskar jag hennes produkter och använder dem fortfarande varje dag. Sedan var det dags för sommarläger och vi åkte till Gotland och tränade där i två veckor i Slite. Under helgen blev det ett besök i Visby. 
 
Lite shopping på rean hihi
Sommarlovsfirandet
 
Juli:
Juli passerade och jag jobbade massor och var hemma i Stockholm. Jag brukar bara ha en vecka om året där jag är ledig från både skola, jobb och träning och då passade jag på att åka ut till skärgården där vi har vårt landställe. Det var världens vackraste kväll när vi åkte dit. Klarblå himmel och vindstilla. Och sommaren var ju generellt sett kall, blåsig och regnig men jag fick fem lediga och soliga dagar ute på landet så det var underbart. 
 
Dalarö ❤️
Fick äntligen lite färg på kroppen. Är blekast av alla på vintern men får alltid så mycket färg på sommaren, det här var liksom på fem dagar i Sverige i skärgården. 
 
Augusti: 
Efter landet var det vara att åka hem för att kavla upp ärmarna och träna på is igen. Denna gång i Nyköping. Och snacka om att jag hade längtat efter den veckan. H.e.l.a. å.r.e.t. Tom och Catarina, som är mina koreografer, kom från USA till lägret och det var dags för mig att göra två nya program. Det tar vanligtvis ca två veckor att göra ett program men nu skulle jag alltså göra två på sex dagar, heheh. Men det gick bra! Jag lär mig ganska fort och sen är ju Tom och Catarina så jävla bra. Tom gjorde korta och Catarina långa. Korta är ju fortfarande så off och udda men jag älskar att det är så annorlunda för det finns ingen annan som har ett liknande program. Catarina gjorde ett så fint långa som jag är så galet nöjd med!
 
Är så tacksam för vad Tom och Catarina gjort för mig under dessa år! ❤️
Att sminka sig när man är bruuun 😂😍
Katarina som började sy på min kortprogramsklänning. Äntligen hittade vi ett tyg som skulle passa till musiken och koreografin! ✨
 
September:
Nu började skolan igen och även tävlingarna. Första tävlingen var i Luleå och jag fick visa upp programmen. Det gick ändå ganska bra även om inget var felfritt. Jag klippte håret igen, denna gång lite kortare och mer A-linje. Och jag trivs så SJUKT bra!!! Den här längden är så min stil och jag älskar att jag har hittat en frisör jag trivs med. 
 
Katarina som syr så fantastiska klänningar! Hon är bäst! Ingen annan får sy! ❤️
Nyklippt
 
Oktober:
Här fyllde pappa jämnt och vi firade honom och sen fortsatte skola, jobb och träningar som vanligt. Fullt ös som alltid. 
 
November:
Eftersom jag har sämst minne så kommer jag inte ihåg så mycket. 😂
 
December:
Det här måste ha varit en av de bästa månaderna på hela året. Jag hade kvalat till SM och det var ju det som höjde hela månaden (vad annars!?). Det gick riktigt bra i långa och korta var bra för den delen också. Jag äkte hem med en åttondeplats i ryggsäcken och både säsongs- och personbästa. 
 
 
Därefter blev det en riktigt trevlig jul och nu är det nyår. 
 
Inför 2018:
Det här året ska bli riktigt spännande och roligt. Jag har några småsaker som jag vet att jag kommer att göra men annars är livet oplanerat. Jag hinner ju inte göra så mycket mer än att plugga, träna och jobba men oj vad jag älskar den här livsstilen! Jag har fantastiska vänner som jag tar med min in i det nya året och jag hoppas att ni följer med mig här på bloggen för att se vad jag har för mig. 
 
Var rädda om er och jag hoppas att ni får ett fantastiskt år med förväntningar och lycka! 
Kram och haaaaaaa deeeeeeee! 😂❤️
 
 
 

När man alltid har rätt

on the 2017-12-30 @ 09:32:45
(null)

(null)

Godmorgon!

Är påväg till jobbet för årets sista jobbdag. Köpte det här lacket i veckan och det är så sjukt snygg färg. Den ser typ inte ens ut som på bilden men tänkte att jag skulle försöka fota i alla fall. 😊 Gillar alla namn på Essie lacken. Mrs Always-right. 💁🏼😂

Nej vi hörs vänner! 
Haaa deeee! ❤

Fördelen med att bli äldre

on the 2017-12-28 @ 23:36:10
Hörrni! Jag hörde en av Westlifes låtar idag när jag var påväg till jobbet. Omg hur mycket nostalgi är det inte!?!? Haha älskar!! Hörde If I let you go och hade typ glömt bort den låten. Låten släpptes 1999. Alltså hur sjukt!? Kollade musikvideon på Youtube också. Those were the times. 😍😭 Så smörigt men samtidigt så bra hahaahahaha. Nostalgi är det bästa. Då var det i alla fall lite bättre texter och fler än tre ord i refrängen till skillnad mot masspruduktionen som är idag. 🙄
 
Sen kom det förslag på Youtube på en annan av deras låtar nu - Fool Again. Min engelska var ju väldigt begränsad på den här tiden men jag minns orden "can't believe that I'm a fool again" och sen "how was I to know? You never told me." haha det kunde lilla jag som 6-7 åring. Älskar ju de här låtarna. Älskar texterna. Älskar melodierna. Omg kommer att somna till dem typ!!
 
Sov gott och lyssna på de här låtarna! 😍😂'
Var rädda om er!
Godnatt! ❤️
 
Dagens ord I:
And once again I'm thinking about 
Taking the easy way out 

But if I let you go I will never know 
What my life would be holding you close to me 
Will I ever see you smiling back at me?
How will I know
If I let you go?
 
Dagens ord II:
I should've seen it comin'
I should've read the signs
Anyway, I guess it's over

Can't believe that I'm the fool again
I thought this love would never end
How was I to know
You never told me
Can't believe that I'm the fool again
And I who thought you were my friend
How was I to know, you never told me
 

Onsdag 27 december 2017

on the 2017-12-27 @ 11:04:46
Julafton
 
Hej mina vänner!
 
Jag hoppas att ni har haft en bra julhelg! Jag har inte bloggat på en vecka men jag har varit så trött efter SM så jag har liksom inte orkat. Blev urladdad efter tävlingen för det tar ganska mycket på krafterna att vara iväg på en stor tävling. Sen har jag jobbat mycket, inklusive julafton så jag har knappt varit ledig. Jag känner att jag har en förkylning i kroppen också så jag hoppas att det inte blir värre för jag ska jobba idag och några andra dagar den här veckan och sen är det tentaperiod så jag behöver tid till det också. Men jag ska sova tidigt ikväll så jag hoppas att jag känner mig piggare imorgon. 
 
Hur har er jul varit? 
Hoppas att ni får en trevlig vecka!
❤️

Därför älskar jag Jaclyn Hill

on the 2017-12-21 @ 21:47:10
Hej igen!
 
Kom hem från jobbet för en stund sedan och herregud det är verkligen julrusch nu. Även om det är stressigt så är det ganska kul och 8 h känns som 2 h. Jag gjorde makeupen med glitter och hade typ 20 min på mig så jag slängde på sminket mer eller mindre. Fick komplimanger från fem kunder tror jag och de tyckte att det var så fint. Blev så glad och fattade inte ens att de tyckte att det var snyggt för jag stressade ihop den makeupen, haha. Fick ingen bra bild däremot för jag sprang iväg till jobbet direkt när jag var klar. 
 
På tal om makeup så vill jag bara skriva om Jaclyn Hill igen. Jag har citerat henne flera gånger här på bloggen men hon är verkligen en av mina allra största förebilder. Jag ser upp till henne så mycket och har följt hennes Youtube-karriär sedan starten. Varför gillar jag henne så mycket då? Förutom att hon är extremt duktig på makeup och har världens härligaste personlighet så är hon också en person som har kämpat och slitit så hårt för att komma dit hon är idag. Hon och hennes man gifte sig när de var 18 år (om inte jag minns helt fel nu) och de var unga och förstod inte riktigt hur tufft ett äktenskap var. De hade nästan inga pengar alls. Hyresvärden stängde till och med av elen något tillfälle för att de inte kunde betala hyran. De åkte till ställen där de hade matkuponger man kunde skriva ut för att spara så mycket pengar som möjligt. I USA kan man spara en hel del på kuponger och andra rabatter. Dessutom lider hon av ångest, depression och får emellanåt panikattacker. Hon jobbade på MAC (sminkbutiken) och hon och hennes man kunde i slutet av månaden inte ens köpa mat.
 
En dag började hon göra Youtube videos och hon kom att bli en av de största inom makeup idag. Hon tänkte hela tiden att saker och ting kommer att bli bättre och hon drömde varje dag om vad hon ville ha i livet och hur hon ville må. Utöver allt detta skilde sig hennes föräldrar och hon har i dagsläget igen kontakt med sin pappa. Genom skilsmässan blev hela familjen starkare. Som om det inte vore tillräckligt så fick hennes man missbruksproblem men har nu blivit friskförklarad. 
 
Det jag inspireras så mycket av är att hon kommer från ingenting och har vuxit och skapat sig ett helt eget liv, på egen hand. Och det jag älskar mest med henne är att hon alltid ger tillbaka. Så fruktansvärt mycket. Om ni bara visste. Hon har åkt iväg på semester i västindien med hela familjen och syskonens barn, o.s.v. Bott på lyxhotell, köpt fina saker till alla sina familjemedlemmar. Men förutom det ger hon tillbaka till sina följare. Till alla som fått hennes resa att bli så fantastisk. Hon skänker pengar till organisationer som arbetar med att motverka barntrafficking och nu har hon en grej på sin Instagram som heter 12 days of Christmas där hon varje dag väljer ut en vinnare som vinner hur mycket smink som helst, hon lottar ut en MacBook Pro, märkesväskor, Chanel plånbok, allt verkligen. Till sina följare som hon inte ens känner. Under en av dagarna gällde tävlingen bara singelmammor. Hon ville ge tillbaka till de som inte har råd att köpa julklappar till sina barn, som inte har råd att köpa något till sig själva, som knappt har råd att leva. Hon skulle välja fem kvinnor. Till dem gav hon 1000 USD till vardera kvinna som de kunde spendera på sina barn och ett presentkort på 500 USD på Sephora som de kunde spendera på sig själva. Hon ger alltså, under en enda dag, bort pengar för 7500 USD vilket motsvarar 63 000 kronor. När hon berättade det här på sin Snapchat så insåg jag ännu mer hur mycket jag tycker om henne. Herregud vilken ödmjuk och givmild människa. 
 
Dessutom har hon tillsammans med Becca Cosmetics skapat en av världens mest sålda highlighters Champagne Pop som är helt outstanding och hon har en egen ögonskuggspalett som hon tillverkat tillsammans med Morphe. Och de är verkligen så fruktansvärt bra produkter och används av Kardashian och andra kändisar. 
 
Förstår ni nu varför jag älskar den här personen? Hon har byggt sitt drömhus tillsammans med sin man. Hon jobbar så hårt men jag kan inte komma att tänka på någon person som förtjänar det mer än henne. Och det bästa är att hon är samma person då som nu. Exakt samma person. Hon har inte ändrats någonting. Och varje gång hon lägger upp korta videos på Snapchat och pratar om det viktiga i livet så suger jag åt mig som en svamp, tar åt mig av varje ord. Jag skriver till och med ner det ibland som ni sett här på bloggen också. Jag tycker att hon är helt fantastisk och jag är så glad för henne, hennes man och hela hennes familj. 
 
Långt inlägg men för er som inte följer hennes Instagram, Snapchat eller Youtube, gör det. 
 
Hoppas att ni får en bra kväll! 
Kram ❤️

Dan före, dan före, dan före dopparedan

on the 2017-12-21 @ 10:29:01
Visst blir det så? Hahaha, så förvirrande - dan före, dan före, dan före dopparedan. Det borde vara så väl? Dan före dopparedan är ju den 23:e, dan före är den 22:a och dan före det är den 21:a, d.v.s. idag. 😅 
 
Jag ska snart iväg till jobbet. Lär vara mycket folk nu för de flesta tar säkert ledigt torsdag och fredag. Jag jobbar ju tosdag - söndag den här veckan så lär ju drunkna bland alla kunder HAHAH men det ska nog gå bra! Samtidigt är det lite kul också! 😍 
 
Nej, nu måste jag börja sminka mig. Vad ska man ha idag då? Känner att jag alltid har samma. Kanske ska köra röda läppar? Men jobbar 8 h så då blir det inte så snyggt de sista timmarna. Dilemmaaa haha. 😂 Kanske ska köra Anastasia liquid lipstick i Crush för den håller så sjukt länge. Brukar ha den när jag tävlar i långa och den sitter som berget. Men röda är ju samtidigt juligt. :)) Slutar alltid med att jag kör Buxom läppglanset i White Russian som är favoriten, d.v.s. nude färg. Vill typ ha lite nya ögonskuggor också. VÄNTA NU HAR JAG DET!!! Omg jag ska ju köra glitter på ögonen! Det var sjukt länge sen! Måste börja med det nu annars hinner jag inte, hahaha.
 
Ha en grym torsdag så kommer en bild om det bir bra haha!
Haaa deee!
❤️

Rules must be obeyed

on the 2017-12-19 @ 22:54:30
 
Dagens ord:
Nothing more to say
No more ace to play
The winner takes it all
The loser's standing small
 
Somewhere deep inside
You must know I miss you
But what can I say?
Rules must be obeyed

Tredje advent

on the 2017-12-18 @ 00:04:54
Det är ju tredje advent idag och dags för ett klipp med klassisk musik. Eftersom jag åker till Schindler's List i långa finns det väl ingen musik som passar bättre en söndag som denna. ❤️

"Kan jag få din autograf?"

on the 2017-12-17 @ 23:28:27
Soluppgången från hotellrummet (inget filter)
Ja, jag vet att det är en dålig bild för att det glänser i fönstret men hur fint!?
Daniel och Smilla på prisutdelningen
 
Fyfan vad jag är glad! Alltså jag är så himla glad! Jag tävlade långa idag och min totala placering blev 8:a och jag åkte nästintill felfritt idag! Jag har inte åkt så bra på många år och kom FEMMA i långa. Hur sjukt är inte det!? Jag är så enormt glad och stolt över min prestation! Idag var jag alltså femte bäst I SVERIGE på långa (friåkningen). Allt satt klockrent, båda 2A, level 4 i alla piruetter, level 3 i stegen och bra åkning. En liten miss på trehoppskombinationen och en 1F istället för 2F men jag är så fantastiskt glad ändå! Slog både säsongsbästa och personbästa i långa. Och i korta fick jag med mig ett säsongsbästa också och jag tror kanske att det var personbästa där med. Då räknar jag när jag tävlat i seniorklassen och enbart i Elitserien eller SM för det är bara de resultaten som räknas i Sverige för att en elitserieåkare ska få kalla det PB eller SB (om man inte tävlat utomlands på vissa tävlingar). Jag fick totalt 115,28 poäng.
 
Sen sätter domarna konstnärliga poäng när man tävlar också; skating skills, transitions, perfoemance, composition och interpretation of the music. Domarna sätter poäng från 0.00 - 10.00 då 10.00 är världselit när de åkt som bäst. Och jag fick 7.00 av en domare! Hur galet!? Det fick jag på interpretation of the music. Sen fick jag många 6.50, 6.75 o.s.v. och jag är så glad över det!
 
Känslan var så bra på isen och det var en riktigt bra publik. Att få sluta programmet och höra publikens jubel går inte riktigt att beskriva och den känslan är svår att slå. Det är det här livet handlar om och det är här i den här världen jag hör hemma. Jag vill ge ett stort tack till alla som har hejat på både hemifrån i Stockholm och uppe i Skellefteå, jag vill tacka min tränare, fystränare, mina koreografer. Sen vill jag tacka Skellefteå för ett otroligt bra organiserat event och för att de varit så trevliga och hjälpsamma. Till sist vill jag tacka för alla fina meddelanden och sms och för alla som kommit fram och sagt att jag åkt bra. Sen vill jag tacka mamma och pappa som åkt flera mil för att se mig tävla. 
 
När sista startgruppen var ute på isen så satte jag mig på läktaren för att kolla på de sista åkarna. Och sen kom det fram en tjej som sa "ursäkta, skulle jag kunna få din autograf?". Och då smälter ju hjärtat. Herregud vad hedrad jag blev. Och sen sa hon "du var så himla duktig och åkte jättefint!" och att få en sådan komplimang av någon jag aldrig träffat förut betyder ju bara hur mycket som helst! 
 
Sammanfattningsvis har alltså den här helgen varit GRYM och jätterolig. Jag har njutit varje minut och sekund jag varit där och få tävla med Sveriges bästa konståkare. 
 
Älta tog med sig två medaljer hem också. En silvermedalj för JSM damer och en bronsmedalj för USM pojkar. Ältatigers presterarrrr. Denise kom sjua (hur bra!?), Daniel trea, Smilla tvåa och jag åtta (så glad!). 
 
Snart ska jag sova! ❤️
Godnatt! 

Lördag 16 december 2017

on the 2017-12-16 @ 21:13:11
I närheten av hotellet 
 
Hej på er!
 
Då var det bara en natt kvar här i Skellefteå. Imorgon tävlar jag långa och jag är i andra startgrupp. Jag kliver på isen och värmer upp kl. 13.12 och åker mitt program 13.27. Sen var det två träningar idag och jag gick på den ena. Åkte hela långa och gjorde några missar men satte det utan musik både innan och efter så imorgon är det bara att köra järnet och göra mitt bästa! 
 
Skellefteå är ändå en ganska mysig stad måste jag erkänna. Det är mycket snö här och det känns verkligen som vinter och man får julkänsla. Kul att åka tillbaka till ett regnigt Stockholm liksom.. 🙄 
 
Hoppas att ni har en mysig lördagskväll!
Kram och godnatt! ❤️ 

Korta ✅

on the 2017-12-15 @ 22:27:20
Heej!
 
För en kort stund sen kom jag tillbaka till hotellet. Jag tävlade korta ikväll och det gick ändå bra! Jag känner mig nöjd. Jag satte en fullroterad 2A men landningen blev lite skakig så jag fick minus av domarna. Men jag är nöjd över att jag gjorde ett bra, godkänt försök i alla fall. 😃 Jag gjorde också ett bra försök på 3S med ett ganska bra flyt i landningen och ett okej försök på 3T. Jag hade level 4 i alla piruetter också (det högsta man kan ha) med +1 och +2 så det känns skönt att det blev som planerat. Däremot fick jag level 2 i stegen och jag vet inte vad jag kan ha missat.. 
 
Dessutom var det säsongsbästa med 36,90 poäng och jag ligger på nionde plats efter korta. Nu på SM så är alla åkare med i klassen. På elitserietävlingarna brukar inte landslagsåkarna vara med så placeringen bortser jag ifrån lite men jag är nöjd med poängen och att det var säsongsbästa! 
 
På söndag tävlar vi långa och imorgon är det två träningar. Får se om jag går på båda passen eller bara det ena.
 
Vi hörs imorgon igen!
Godnatt från Skellefteå! ❤️

Torsdag 14 december 2017

on the 2017-12-14 @ 15:01:10
Efter förmiddagens träning
 
Hej vänner!
 
Jag tänkte lägga upp några länkar till tävlingarna. Den officiella SM-sidan med all information hittar ni HÄR. Resultatsidan/startorning/liveresultat/detaljerade tider/protokoll hittar ni HÄR. Livestream hittar ni HÄR och som vanligt är det gratis och ni behöver bara registrera er med mejl. 
 
Jag glömde berätta om vårt hotellrum igår. Vi blev uppgraderade till sviten och det var ju hur skönt som helst. Vi har ett så stort rum och supersköna täcken och bastu på rummet. 😍 Kan ju inte bli bättre! 
 
Jag hade en träning igår och har haft en idag. Det gick ganska bra och imorgon får vi träna i A-hallen så det blir skönt. Jag har en träning kvar idag men jag ska inte gå på den för det kändes ganska bra på träningen i förmiddags. Imorgon tävlar jag korta kl. 20.15 (då går min uppvärmningsgrupp på isen) och jag är tvåa i gruppen så kl. 20.28 åker jag mitt program. 
 
Hoppas att ni får en bra torsdag. Idag tävlar alla mina klubbkompisar, Denise, Daniel och Smilla så jag håller tummarna och hoppas att det går bra! 😃
 
Nu ska jag plugga en kort stund. Läsa lite i böckerna så det blir lugnt plugg. 
Vi hörs! Var rädda om er!
Haaa deee! ❤️
 
 

SM-veckan 2017-2018 i Skellefteå

on the 2017-12-13 @ 23:13:37
 
Hej vänner!
 
Nu är det äntligen dags för årets bästa vecka - SM veckan! I år går det i Skellefteå. Det är SÅ kul att vara tillbaka här igen. Som ni känner till så var jag inte med på de två senaste SM:en p.g.a. att jag tävlade i A-serien för att det blev för mycket med skolan. Men det är så galet kul att vara tillbaka! Alla funktionärer är så trevliga och det är bra organiserat så man känner sig så välkommen. 
 
Om man inte har träning i A-hallen så är det träning i C-hallen. Den var riktigt kall men det gick bra ändå. B-hallen var lite varmare och där var såklart hockeyn för de kan ju inte vara utan en "bra" hall i fem dagar. :)) Jag kollade lite på deras träning och herregud vilket tempo de hade. Höll på att ramla baklänges när jag stod där, hahah. Jag kollar ju inte på träningar där det är såhär bra lag så det var riktigt kul att se! 
 
Jag tävlar fredag kväll och söndag eftermiddag men mer om det imorgon för nu är det dags att sova. 
 
Jag hoppas att ni har det bra i Stockholm eller vart ni är.
Haaa deee! ❤️

15 dagar senare

on the 2017-12-12 @ 21:22:00
Blåmärket som inte ger med sig :))
 
Heej vänner!
 
Jag har äntligen fått jullov!! 😍 Eller jullov kanske jag inte ska kalla det eftersom jag måste plugga ändå men jag hade min sista lektion i skolan idag då jag missar resten av veckan. Hur skönt med lite ledighet!? Det blir mest jobb som fyller ut skolan istället och sen har jag träningar såklart. Vad har ni för julplaner? Högsta drömmen har alltid varit att åka utomlands över jul och nyår någonstans där det är varmt. Hur drömmigt? Jag är ju däremot kvar på svensk mark året om med tanke på att min livsstil ser ut som den gör. Men jag ska ju leva hela livet så allt jag vill göra får ligga på standby fram tills dess. Jag hoppas verkligen att allt slit en dag lönar sig. 
 
Hur fint är inte mitt blåmärke då? Helt sjukt att det sitter i 15 dagar senare, hehe. Nu gör det inte lika ont längre och jag kan nästan ha knät i golvet som vanligt utan att det gör ont vilket är skönt. 
 
Jag pratade med min fystränare förra veckan. Vi pratade om konståkning eller träning generellt, eller om mental träning, skola, livsstil, relationer, skaffa sig ett liv (hahah), vi pratade väl om typ allt. Att vara elitidrottare i konståkning (eller någon annan individuell sport) är väldigt ensamt. Vi tränar i grupp och så men det är ensamt och man måste vara ganska stark mentalt för att klara av det. Man blir rätt så ensam för att omgivningen oftast inte förstår hur seriös man är. Tappar vänner, hinner inte umgås med alla varje helg, vill och/eller hinner inte festa, dricka alkohol, kan inte vara bortrest hur som helst. Det kan vara tufft emellanåt.
 
Men någonstans har man en enorm glöd. En passion som är så stark att man fortsätter att kämpa på. Och angående konståkningen, skolan och jobbet så sa min fystränare "Men du behöver ju göra allt det här för att må bra. Det är så du är". Och då kände jag mig bara förstådd. Att någon förstår sig på mig och hur jag känner på insidan utan att kanske känna mig 100 %. Utan att jag behöver förklara mig. Och sen sa hon "vet du hur många som önskar att de hade ditt liv, som önskar att de kunde göra allt du gör och som önskar att de var lika bra som du?" och då fick jag en ordentlig tankeställare. Jag har aldrig tänkt så förut. Hur kan andra vilja leva mitt liv? Jag vet ju hur mycket arbete det ligger bakom allting. Hur mycket man "offrar".
 
Sen pratade vi om några andra grejer också som jag tog så mycket lärdom av men jag vet inte om jag ska skriva om det här för det kanske blir för abstrakt eller personligt. 
 
 
Jag vet inte vad jag ville ha sagt med det här inlägget men det är ju som vanligt med andra ord. 😅😂 
 
Hoppas att ni har en mysig tisdag! 
Haa deee! ❤️