Lillies

on the 2017-11-30 @ 23:49:00
Dagens lilla (lilja, haha) tips: 
Köpte liljor förra veckan och flera har blommat ut och är jättefina! Har aldrig tänkt på att liljor är väldigt fina blommor och underskattade (i alla fall från min sida). Jag kan ju ingenting om blommor och växter men liljor är fint i alla fall och lättskötta. Vi får se hur länge de blommar. 🌸  Nu vet ni det. Ville bara säga det, haha. 
 
Är sjukt trött och ska snart sova, men först kolla en serie. Imorgon blir det bl.a. rehab för ryggen.
Godnatt! ❤️ 
 

Det är inte blått förrän det är blått :))

on the 2017-11-29 @ 22:30:29
Hej vänner!
 
Har ett fint blåmärke på knät nu. Det lär ju bli blåare för jag tycker att jag kommit ganska lindrigt undan hittills. 🙃 Hoppas att det inte blir så mycket värre än vad det är nu i alla fall. 
 
Vi var på förvaltningsrätten idag och hade rättegångsspelet. Det sjuka var att vi "vann" haha. Hur gick det ens till!? Alla odds var mot oss men vi kom undan med det allra lindrigaste så det var ju grymt för vår del, haha. Sen är det ändå ganska kul att vara ombud. Kan tänka mig att det är väldigt intressant att vara åklagare också eller målsägandebiträde. Jag brinner ju mer för brottmål än tvistemål och förvaltningsmål. Däremot kan förvaltningsmål vara intressanta också tycker jag. I förvaltningsrätten är det huvudsakligen tvister mellan enskilda och någon myndighet, t.ex. mål om tvångsvård som LVU, LPT och LVM, vissa skattemål, migrationsmål, frågor om bistånd, socialförsäkringar och offentlig upphandling. 
 
Blev väldigt seg av att sitta där hela dagen. Vi hade muntlig förhandling på morognen fram till lunch och därefter skulle vi lyssna på ett annat mål som en annan grupp hade. Det drog ut så sjukt mycket på tiden i slutet när vi satt och diskuterade och ni vet när diskussionen inte alls har relevans för kursen eller yrkeslivet utan det blir bara en enda stor diskussion kring allt och inget? Så var det. Kan ju säga att jag inte hängde med alls och slutade att lyssna när genomgången var. Mitt huvud var helt borta typ. Och jag får så ont i kroppen av att sitta sådär länge. Sen blev jag bara stressad av klockan också eftersom jag skulle till träningen. Vi hade lätt kunnat sluta 25 min tidigare än vad vi gjorde. Suck, haha. Men det var skönt att åka iväg och träna i alla fall. 
 
Sen kollar jag ju om alla avsnitt på Suits. Det farliga är att jag tycker "åh, jag ska bara kolla på ett avsnitt så kanske jag lär mig något om juridik, det blir ju som att plugga men roligare". Hahah kommer på alla skäl till att inte plugga. 😅
 
Nej, nu ska jag kolla på ett avsnitt trots allt. 😂 
Hoppas att ni mår bra!
Natti! ❤️

Hoppas de vinner OS

on the 2017-11-28 @ 22:06:41
 
Hej vänner!
 
Det var Skate America i helgen i Lake Placid och Savchenko/Massot som är mitt favoritpar när det kommer till paråkning åkte ett så bra långa! Det var en liten miss i ena kastet och i en sida vid sida kombination men annars klockrent. Och jag undrar bara hur tusan hon landade 3S kastet för hon var sned i luften. De har ju bytt dräkter igen nu. 😂 Kommer ni ihåg att jag sa att jag trodde att de hade bytt från blått till lila och nu har de alltså ändrat igen. Tror däremot att det var inspelningen på den första tävlingen som gjorde att klänningarna såg blåa ut. Hur som helst jag älskade ju hennes förra klänning för den var to die for men jag förstår precis hur de har tänkt med klädvalet nu. Den här klänningen är mer sofistikerad och enkel vilket gör att musiken och koreografin sticker ut på ett annat sätt. Sen har de ändrat från 3A kast till 3Lz kast och jag tror att det är bättre för dem eftersom de inte har råd att göra några missar på OS om de ska vinna. Och sen har de ju bytt slutposen nu igen och den här var så fin. Gillade den första och den de har nu men den andra när hon stannade på isen var inte lika fin. Men det här är ett så fint program och även om de får stenhård konkurrens så hejar jag på dem mest och hoppas att de tar hem guldet. 
 
Godnatt! ❤️
 

I'm sexy and I know it

on the 2017-11-27 @ 23:05:17
Hej vänner!
 
Hoppas att ni mår bra. 😊 Jag mår bra men gjorde en onödig grej på träningen idag. 🙃 Vi skulle glida på ena knät på isen. Den var nyspolad vilket är det bästa för att det inte ska göra ont i knät. Däremot var det en liten fryst snö-/isbit som hade frusit fast så jag åkte med mitt knä mitt på "guppet". Vad är sannolikheten att jag gör det precis på det här guppet när isen är ur stor som helst!? Haha. Det gjorde faktiskt rätt ont måste jag erkänna men kände ändå att det är sån smärta som går över så det var ingen fara. Jag tränade typ lite mer än halva träningen, åkte program och sen tittar jag ned på knät och ser att det är HELT svullet. Så jag åkte till min tränare och sa "kolla mitt knä!!" lite i chock haha. Jag gjorde illa mig precis under knäskålen och svullnaden var större än knät. Hahaha, inte konstigt att det gjorde ont då i början.. Det hade blödit (blött?) igenom (jag kan inte svenska längre, hehe) lite så det var bara att gå av och kunde som tur var be hockeyn om hjälp för omplåstring så det löste sig och sen var det bara att gå ut och köra igen. Jag kan ju i alla fall säga att det inte var mitt fel i alla fall för jag kunde ju inte veta att den där isbiten skulle vara där. Så det var inte klumpighet utan ren otur. 😂
 
Sen hade vi en liten stund i början gå vi alla gick bananas på isen. Hahaah tur att inte så många såg för har officiellt skämt ut mig men vem tusan bryr sig? 😂 Hur kul är det att åka om man aldrig kan vara lite knäpp och vara så ful som möjligt? Jag skulle sätta på musik och kände liksom "nu behöver vi någon riktigt bra låt som man inte hört på länge som det är lite drag i" och tänkte att jag vet vilken låt jag menar när jag ser den. Hittar då Sexy and I know it med LMFAO. Så sjukt kul och sen blev det några andra låtar också. 
 
Har för övrigt rättegångsspel i förvaltningsrätten på onsdag. Det är ett fall där en man fått sitt körkort indraget på grund av hastighetsöverträdelse med 59 km/h och det finns inte så mycket bevisning som gynnar oss så vi lär förlora, haha. Jag ska vara ombud och är lite "rädd" för det eftersom man ska prata ganska mycket (yrkanden, grunder, slutplädering, frågor till vittnen, m.m.) men tänker att om man utsätter sig för det som är lite jobbigt så blir det enklare nästa gång. :) Å andra sidan kan jag ju babbla på rätt mycket här och irl så det kanske går bra ändå. I rätten måste man ju dock vara saklig så jag kanske inte har nytta av min pratsamhet ändå. 😅
 
 
Kollar om alla Suits-avsnitt också. Älskar när Harvey ska anställa en nu sekreterare:
Dagens ord: 
Harvey: (pekar på en av dem som är kallad till intervju) Ni. (Kvinnan kommer in på hans kontor). Hur länge har ni varit advokatsekreterare?
Kvinnan: 24 år. 
Harvey: Är ni bra?
Kvinnan: Väldigt bra. 
Harvey: Då börjar ni imorgon. 
 
Önskar att det vore såhär lätt på en arbetsintervju hahah. 
 
Hoppas att ni haft en bra start på veckan! Var rädda om er! ❤️ Kram och godnatt!
 
 

Thanksgiving

on the 2017-11-23 @ 23:53:00
Hej vänner! 
 
Imorse var jag på rehab och det var bara en undersökning men den höll på en hel timme. Har redan fått en ny tid och då blir det fokus på övningar jag kan göra så det är bra!
 
Det är ju thanksgiving idag och vi har ju inte det i Sverige men det betyder ju inte att man inte kan lägga en tanke på vad man är lite extra tacksam för i livet. 😊
 
Jag är otroligt tacksam för allt. Tacksam över att jag lever och är frisk, att mina nära och kära lever och är friska, att jag har fina vänner och att jag har Ebba i mitt liv. Jag är tacksam för att jag har någonstans att bo, för att jag kan studera på min drömutbildning gratis, för att jag har konståkningen och allt som den medfört. Tacksam över att jag är envis, att jag är glad, att jag är mig själv. Dessutom är jag tacksam för alla människor som har fått mig att bli en bättre människa. Som har fått mig att värdesätta det viktiga i livet, för att stå upp för mig själv, för att utvecklas, för att våga, för att ta lärdom av att framgång möter motgång och att misstag leder till erfarenhet. Tacksam för att ramla tusen gånger om som gör att det tillslut känns så mycket bättre när jag väl står upp. Jag är tacksam över att jag känner mig älskad av min familj, att jag har en familj som alltid ställer upp. Även om jag inte har pojkvän så känns det bra ändå. För den tiden kommer tillslut också: Att någon tycker om mig precis för den jag är och inte för vad jag r eller hur jag ser ut. Och den värderingen kommer jag att hålla hur hårt som helst i. 
 
Jag fyller år om ett tag och mamma frågade häromdagen vad jag önskar mig. Och grejen är den att jag önskar mig ingenting. Vad ska jag önska mig? Materiella ting som varar en viss tid innan de glöms bort? Efter att ha skrivit om hur tacksam jag är för allt så utgör det ännu starkare skäl till varför jag inte vill ha något. Sen älskar jag att shoppa, köpa smink, allt sånt, men jag gillar att ge mer än att få. Jag kanske tycker att det är svårt att ta emot? Jag vet inte.. Hur är ni? Vad tycker ni? Vill ni få massor med presenter när ni fyller år?
 
Godnatt hjärtan! Sov gott! ❤️

Röntgenresultatet

on the 2017-11-22 @ 22:48:41
Hej vänner!

Läkaren ringde idag och lämnade svar på CT röntgen för min rygg. De hade inte hittat något vilket är det jag har trott hela tiden eftersom jag den dagen jag röntgade inte hade ont alls. Önskar att jag hade fått röntgen när jag hade som mest ont för att jag känner verkligen på mig att det kan vara spondylolistes ändå. Kotorna glider inte just nu och då syns det inte på röntgen. Det är min teori i alla fall men jag är ju ingen läkare, haha. Läkaren vet inte vad det kan vara som gör att jag har ont och tror att det är muskulärt. Men jag har haft muskulära problem med ryggen till och från sen jag var 12-13 år typ så jag vet att det inte är det. Smärtan kommer inifrån ryggen, i ryggen. Jag sa att jag vissa dagar har så ont att jag knappt kommer ur sängen och hade smärtan varit muskulär så hade jag kunnat bita ihop. Jag fick en remiss till rehab och de ringde upp nästan direkt efter att jag pratat med läkaren så jag ska dit imorgon bitti. 
 
Jag är bara less på att inte kunna bevisa smärtan. Och det är ju inte läkarens fel, han går ju bara på vad röntgen visar. Jag menar jag har åkt konståkning i 19 år och jag kan skilja smärta från smärta. Hur många gånger har jag inte bitit ihop för att jag vet att elitidrott ibland gör ont? Min historia blir inte trovärdig när jag säger att jag har så ont så jag kan knappt gå i en månad och sen helt plötsligt har jag inte ont alls. Så jag känner mig uppgiven just nu och om jag får så ont igen så får jag väl ringa direkt och kräva en röntgentid dagen efter. För jag känner min kropp och vet att det är något mer än bara "lite ont i musklerna". 
 
Det är bara att hålla humöret uppe, det jag är bäst på, och njuta av att jag inte har ont alls just nu och kan träna som vanligt, peppar, peppar.
 
Var rädda om er!
Godnatt! ❤️

Måndag 20 november 2017

on the 2017-11-20 @ 22:56:35
Grand Hotell har ändå den finaste miljön! Fredagsmys med Malin. Så sjukt länge sen vi sågs!
 
Heej vänner!
 
Helt sjukt att det gått en vecka sedan jag bloggade sist! Jag har inte vetat (heter det så, vetat? Vad konstigt det låter, haha) vad jag ska skriva för det har inte hänt något intressant ändå, haha. Jag har fått problem med mina lilltår igen. Är man förvånad? Men jag var hos min fottant idag och hon är ju världens bästa människa! Så idag på träningen kändes det ändå ganska bra och det gjorde inte så ont. 
 
Träningen idag gick för övrigt väldigt bra! Jättekul! 😃 Jag var bara i ett bra sinnestillstånd liksom "jag kan ju det här, nu kör jag". Lite den inställningen och den känslan vill jag ha oftare! 
 
Åkte förbi brorsan på hemvägen och sen stängde de en del av Södra Länken kl. 22. Jag åkte förbi fem minuter innan men vågade inte chansa för att det stod vägarbete där. Så jag svängde upp en annan väg för att därefter åka tillbaka in i tunneln och då hade de inte stängt av så jag slapp åka upp vid Nynäsvägen igen och kunde åka den vanliga vägen. Probleeeem haha. 
 
Hur har er vecka varit? 
Var rädda om er! 
Kram och godnatt ❤️ 
 
 

Trött men glad

on the 2017-11-13 @ 22:53:02
Utsikten från hotellet
 
Så mysig stad!
 
Hej vänner!
 
Det är en trött Johanna som bloggar idag. Vi kom hem från Karlskrona igår kväll kl. 23.40 på centralen så jag var hemma tolv och kom i säng 2.00. Ville packa upp allt och andas ut, fixa några saker och helt plötsligt var klockan 2. Har inte sovit så mycket så har haft lätt huvudvärk till och från hela dagen, vi vet som man får när man sovit för lite? 
 
I all trötthet är jag ändå så otroligt glad! Det gick ganska bra igår i långa och jag gjorde det mesta. Fick även betalt för ena 2A så det var kul. Och trehoppskombinationen var klockren och det var första gången på länge så det kändes så bra! Åkte upp mig två placeringar och slutade femma totalt. Sedan har jag även, i och med de tävlingar jag åkt på nu under hösten, kvalat till SM!!! 🎉🎊 Är så otroligt glad över det! Har ju inte tävlat SM de två föregående säsongerna p.g.a. att jag tävlat i A-serien och då kommer man inte med till SM. Men nu är jag tillbaka igen! Det är ju årets bästa tävling. Älskar stämningen på SM! ❤️ 
 
Ni vet klippet som jag la upp på min insta? Hahah alltså jag kan fortfarande inte sluta skratta åt det. Det kanske inte är så kul men det har blvit kul i och med att vi sett det så många gånger och kommenterat allt som sägs. Skrattade så att vi nästan grät i lördags. 😂
 
Nej, nu måste jag sova. 
Godnatt och var rädda om varandra! ❤️

Korta i Karlskrona

on the 2017-11-11 @ 21:40:40
Hej!
 
Tävlade korta idag och det gick väl ändå helt okej. Fick  2A< och 3S<< och ramlade på Salchow. Försöket på 3T blev inte så bra så fick en underroterad 2T. 😅 Level 4 i två av tre piruetter. Fick inte 4 i himmel p.g.a. dippen. Måste träna mer på den. Annars var allt bra! Steget blev bra och jag fick ändå ganska höga poäng, 34,91. Ligger sjua just nu och det är många duktiga tjejer med den här helgen vilket är sjukt kul!
 
Vi får skjuts till och från hotellet och när vi åkte tillbaka från ishallen så pratade jag om att chauffören hade en så fin bil, en Volvo XC90. Det var ljus läderklädsel i och det kändes som att den hade extra allt (även om han påstod att den inte hade det, haha). Han sa att jag fick köra den om jag ville så vi stannade till och sen fick jag köra till hotellet. Och bilen är ju helt fantastisk att köra! Vill verkligen ha en stor bil någon gång i framtiden. Det var sjukt kul att köra i alla fall och om ni vill veta hur det gick så får ni gå in på min Instagram @johannawick och kolla. Jag är så oteknisk men gud vad vi skrattade åt det där klippet sen. Och när man ser om det flera gånger och lägger märke till alla smådetaljer. 😂 Sen såg vi när en katt blev påkörd också vilket inte var så kul. Den blev ganksa skadad så de kommer att behöva avliva den.. 
 
Nu ska jag kolla på Suits. Följer ju alla avsnitt och ligger i fas men jag har börjat kolla om från säsong 1 för att det är så bra och för att det senaste är så spännande så jag får abstinens eftersom det inte har kommit några nya avsnitt, haha. Min favoritserie! ❤️
 
Imorgon börjar klassen kl. 14.00. Jag är i andra startgrupp och min grupp går på 14.40 och jag tävlar mitt program ca. 15.20. 
 
Ha en grym lördagskväll!
Godnatt! ❤️
 
 
 
 

Karlskrona

on the 2017-11-10 @ 22:38:00
Hej vänner!
 
Då har vi kommit fram till Karlskrona för säsongens tredje elitserietävling. Vi åkte tåg hit och p.g.a. förseningar från SJ:s sida (är man förvånad?) så kom vi efter ett samtal till kundtjänst fram 40 min senare än planerat. SJ hänvisade oss fel så jag ringde och bokade om allas biljetter men det gick bra så det var ju tur det. 
 
Det ska bli kul att tävla nu igen! Imorgon är det korta och min klass börjar kl. 15.50 och jag har startnummer 5 och därmed i första startgrupp så jag går på isen kl. 15.50. Liveresultat för min klass hittar ni HÄR och för övriga klasser HÄR och ungdom pojkar HÄR. Det kommer också att vara livestream som vanligt och det hittar ni från A-hallen (där jag tävlar) HÄR och B-hallen HÄR. Vad många länkar det blev nu men då hittar ni allt. 😂 
 
Har ganska mycket good vibes från Karlskrona. Senaste gången jag var här var på SM 2005 då jag kom tvåa. Låg etta efter korta kommer jag ihåg och det kändes så overkligt och jag var helt otippad att lägga mig etta. Jag hade exakt samma poäng som tvåan men jag hade högre tekniska poäng och därför vann jag korta. Åkte till Clair de Lune då. ❤️ Anyway det är en sjukt fin ishall minns jag så det ska bli kul att få tävla i en så stor arena! 😍
 
Tänkte snart sova! Imorgon blir det en liten morgonrunda ute för att vakna och hålla kroppen pigg. 
 
Hoppas att ni har en mysig fredag!
Kram ❤️ 

Helgen och klippt håret

on the 2017-11-07 @ 22:07:00
 
Klippte mig förra veckan och här har ni resultatet!
Makeupen som jag fick så mycket beröm för
Kommer typ dö i den där västen, haha! Älskar den! 🙌🏼
 
Hej hörrni!
 
Hoppas att allt är bra! Hatar när jag inte vet hur jag ska börja skriva. Har suttit här i flera minuter nu utan att få ner ett ord, haha. Jag jobbade i helgen men på en annan butik än den jag brukar jobba på. Det var lite spännande. Den ligger inne i stan och är en mycket större butik än vad jag är van vid med det var riktigt kul med omväxling! Så härligt med större sortiment också! 😍 Det sjuka var att jag har aldrig fått så många komplimanger för mitt smink någonsin när jag jobbat! Det var säkert 7-8 kunder som under lördagen tyckte att jag hade så fin makeup och frågade vad jag hade använt för produkter. En kund frågade till och med vad jag hade för läppenna och jag sa "jag har ingen läppenna det är ett gloss bara" och kunden tyckte att jag hade så fina naturliga läppkonturer. Sen var det en annan kund som frågade vad jag hade för gloss på läpparna. Kan ju meddela att det var min absoluta favorit Buxom gloss i White Russian. Jag blev i alla fall enormt smickrad och givetvis glad för alla fina kommentarer om både makeup-basen, ögonskuggor och verkligen hela makeupen. Sen tyckte en kollega att jag hade fin hy också. Jag blev så otroligt glad av det och jag tyckte inte alls att makeupen var så speciell. Jag hade liksom "slängt ihop" det där på kanske 20 min men det är trevligt när människor visar sin uppskattning eller ger en komplimang! ❤️ Jag tycker ju inte att jag är bra egentligen. Visst, ibland kan jag känna att "idag blev det ganska bra" men till största delen känner jag, när jag gör en mer avancerad makeup, att "åh herregud det här kan göras så mycket bättre". 
 
Sen har mammis varit min privata chaufför hela helgen, haha. Det började i lördags: skjuts till jobbet och blev även hämtad. Därefter skjuts in till stan igen för att äta middag med min bästa vän på Farang som hon fick av mig i födelsedagspresent och som vi nyttjade nu. Älskar att gå på restaurang med Ebba för hon uppskattar det så galet mycket och vi är så lika när det kommer till sånt, haha. Och gud vad jag gillar Ebba. Jag älskar att hon bara förstår mig på ett sätt som ingen annan gör. Och allt är så jävla normalt med henne. Jag kan inte ens förklara det. Och det bästa är att jag glömmer bort omvärlden när jag är med henne. Hur kunde jag ha sån tur att få vara hennes vän? Sen efter att vi hade ätit middag så hämtade mamma upp mig och körde hem. 
 
Och i söndags var det dags igen, haha. Först kollade mamma på morgonträningen och hon har inte sett en träning på evigheter så det var kul! Fick skjuts dit och efteråt skulle jag jobba så då var det bara att åka in till stan igen och sen blev jag hämtad från jobbet också. Bästa mammis som alltid ställer upp. ❤️ Och om jag får barn så kommer jag att ställa upp minst lika mycket. Ni tycker säkert att jag är bortskämd. Det är helt okej. Jag vet var jag har mig själv och jag vet också vad jag ger tillbaka och hur fruktansvärt mycket det har hjälpt mig under alla år att mina föräldrar ställt upp så mycket när jag tränat och haft skola samtidigt. 
 
Och sen en till grej! Jag har ju klippt mig också! 😃💇🏼 Jag är så nöjd och jag älskar att Sarah klippte det lite kortare den här gången. Jag trivs så bra i längden och måste nog säga att det är favoritlängden. Sen är det lite uppklippt också! Och vet ni hur ni vet att ni har en bra frisör? När ni tvättat håret och ska försöka styla det själv och det blir snyggt - DÅ har frisören klippt bra. Nej, jag är så himla nöjd och glad!
 
Hoppas att ni får en härlig kväll!
Haaa deeee! ❤️
 
 

Y dónde está mi gente?

on the 2017-11-05 @ 23:18:17
När folk är såhär bra på att dansa! 🙌🏼 De är ju helt sinnessjukt duktiga. Favoriterna är killarna i början vid 12 sek och tjejerna vid 1.23. Älskar killarnas improvisation. Så bra, haha! Jag vill också kunna dansa såhär bra! 😭
 

Sam Smith

on the 2017-11-03 @ 18:52:43
 

De vinner garanterat OS

on the 2017-11-01 @ 23:17:00
 
Hej vänner!
 
Är så sjukt trött men innan jag ska sova var jag bara tvungen att se på det här klippet igen. Förlåt för alla konståkningsklipp men jag är så inne i detta nu när det är tävlingssäsong och världseliten är iväg och tävlar. 
 
Det var ju Skate Canada i helgen och isdansparet (inte paråkning) Tessa Virtue och Scott Moir från Kanada vann (såklart). De vann OS 2014 och tog därefter paus till hösten 2016 med tävlingar. Och de är så fruktansvärt bra så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Jag har sett det här klippet flera gånger nu och det är från deras långa (fridansen). De åker bland annat till Roxanne och jag har aldrig sett någon åka så bra till den låten. Förlåt att jag svär men FYFAN vad bra!!! Bästa isdansprogrammet jag sett någonsin! Jag gillade inte dem när de vann OS men nu är deras skridskoåkning på en helt ny nivå och de har sån sjuk kemi mellan varandra. Älskar början och twizzlarna (snurrarna) de gör, helt synkade och exakt i musiken. Dock tycker jag att Papadakis/Cizeron har ännu lite bättre twizzlar men annars finns det inget par som slår Virtue/Moir. Hennes attityd är ju bara to die for i början och han är så sjukt bra på att åka skridskor och den bästa av alla killar faktiskt. Och sen måste ni kolla slutet när hon successivt "faller i hans armar och dör". Det är från 4 min 15 sek men ni måste kolla på hela för att förstå storyn. Nej, fy vad fint det här är. Så mycket känslor. 
 
Nu ska jag titta en sista gång på klippet och sen sova för mina ögon slocknar snart av sig själva. 
 
Var rädda om er! Och kolla mer på konståkning för det är en av de vackraste sporterna som finns!
Godnatt! ❤️