Torsdag 28 september

on the 2017-09-28 @ 23:15:54
Hej vänner!
 
Vilken sjuk vecka det här har varit och kommer fortsätta att vara till i mitten av nästa vecka. Jag har skrivit klart min PM och lämnat in den men jag är ju inte nöjd över huvud taget. Det måste ha varit bland det sämsta jag skrivit men vad ska man göra? Jag har gjort mitt bästa nu i alla fall och att skriva en PM om romersk rätt utan att veta vad romersk rätt är och basera kunskaperna på 4 h seminarium ger liksom inte så mycket. Igår eftermiddag innan träningen kände jag bara att jag var påväg att bryta ihop för att jag inte fattade och fattar fortfarande inte vad det är de vill ha ut av frågorna. Alla jag har pratat med känner å andra sidan likadant så det säger väl någonting om svårigheten. Hur som helst, igår när stressen höll på att ta över så var det dags att åka till träningen även om det kändes tufft att dra dit när jag vet att jag har hur mycket skolarbete som helst att göra. När jag väl kom till ishallen och klev in på isen så var det som att all ångest och stress bara släppte. Visst är det sjukt? Allting bara rann av mig och det blev fokus på något som kräver fysisk ansträngning. Efteråt kände jag mig som en ny människa och jag är så glad över att jag har konståkningen. Det är min pelare jag alltid kan luta mig mot. 
 
Befinner mig dock i en situation där det inte är slut på skolarbete eftersom det väntas tentaplugg imorgon. Så fruktansvärt dålig planering av skolan det här med PM:n och tentan. Nu känns det däremot okej rent "stressnivåmässigt". Jag har inte pluggat något sedan jag lämnade in min PM så nu laddar jag om batterierna inför imrogon och helgen som blir full med plugg, igen. Förra helgen bestod också av plugg heeela helgen. Jag tror att det var därför jag blev så stressad igår, för att jag inte fått vila ut ordentlgt. 
 
Nu måste jag sova. Ska upp 5.45 imorgon. 
Vi hörs när det finns tid över! 
 
Sköt om er!
Kram ❤️

Söndag 19.38

on the 2017-09-24 @ 19:38:27
Bildresultat för i'm not perfect but i'm always myself
Jag längtar till träningen imorgon så att jag kan få gå ut på isen och göra det jag älskar allra mest på jorden. 
❤️

Otajmat

on the 2017-09-21 @ 21:06:11
Hej vänner!
 
Vaknade upp med halsont idag och ont i kroppen och har en förkylning i kroppen känner jag. Så det blev ingen träning för min del. Jag hoppas verkligen att det inte blir värre än så och att jag vaknar upp imorgon och mår bättre. Det är så otajmat för jag håller på att drunkna av allt skolarbete just nu. Har en PM som vi får en vecka på oss att skriva och vi trodde att den skulle innehålla sex sidor totalt men det är sex sidor brödtext så det var dubbelt så mycket som vi trodde. Kul. Så det gäller att få fram ca en A4 sida på datorn varje dag för att hinna klart i tid. Sedan får vi fem dagar på oss att plugga till tentan och jag förstår ungefär 1/3 av allt vi har gått igenom på kursen. Det är bara massor med filosofi och på universitetsnivå är det extremt svårt kan jag säga. 😫 Det är som att lära sig matte för mig. Det spelar liksom ingen roll hur många gånger någon förklarar för mig för jag förstår ändå inte. Utöver detta har vi fyra obligatoriska seminarier kvar med aktiv närvaro som krav och vi ska dessutom hinna läsa inför dem och förbereda i grupp. Varför lägger man allt såhär intensivt? Det är så korkat. Vem som helst fattar väl att det inte är realistiskt..? 
 
Det är tur att jag inte jobbar den här helgen annars hade jag väl fått sitta på nätterna och göra klart allt. Jag hatar att vara sjuk men jag ska sova tidigt ikväll, läsa lite skolarbete och sen sova. 
 
Jag hoppas att ni mår bättre än jag och sorry för uteblivet bloggande men som ni förstår är det en del att göra i skolan just nu. Var rädda om er!
 
Kram ❤️

Söndagslåten

on the 2017-09-17 @ 09:29:05
Godmorgon!
 
Jag tycker att den här låten är så himla bra! Riktig söndagsfeeling liksom. Ni vet när man vaknar på morgonen och bara vill ha en lugn, melodisk söndagslåt? Hahah, den här låten är typ det. 
 
Ska snart iväg till jobbet. Vad gör ni idag?
Sköt om er!
Haaa deeee! ❤️ 
 

Time and energy

on the 2017-09-13 @ 20:52:55
När man inser att man känner och är exakt såhär:
 
Dagens ord:
 
I think there's a choice. You always have a choice to make. My thing is I don't have time to be angry. Do you know how much time it takes to hold an attitude and a grudge? That's time and energy. I don't have that time. The time that it takes you to go "I don't like that person" and keep that in you over a period of time that's a lot of time that can be devoted to something positive. I choose positive, cause overall positive will always beat negative. - Kevin Hart
 
Den här intervjun med Kevin Hart är så bra. Han säger så vettiga saker! Offra 6 min och kolla. 
 

När det fanns en till

on the 2017-09-13 @ 20:05:57
Hej vänner!
 
Det fanns ju tydligen en till iPhone som publiceras i september: iPhone X (eller 10). Hade ingen aning haha jag viste att den "nya" skulle vara väldigt "speciell" men när jag såg iPhone 8 så tänkte jag "är det inte mer än såhär?". 😅 Hur som helst iPhone X verkar ganska häftig ändå och den har ju ingen rund knapp i mitten vilket jag tror är bra. Sen är skärmen jättestor: 5,8 tum! Jag har iPhone 6 + nu och den är 5,5 tum. Den ska finnas i begränsad upplaga också så det är säkert svårt att få tag i den. Release är 3 november men man kan förbeställa från 27 september. Priset är dock hysteriskt högt och ett skämt. Vem betalar så mycket för en telefon!? 
 
iPhone X 64 GB: 11 500 kr
iPhone X 256 GB: 13 200 kr
 
Ha en grym kväll! 
Kram ❤️
 
 

iPhone 8 release

on the 2017-09-12 @ 21:38:02
Hej vänner!
 
Såg precis på Apples hemsida att de släppt bilder på nya iPhone 8 och iPhone 8 Plus. Den har ju sjukt snygg design och den har till och med trådlös laddning så man lägger bara mobilen på en platta så att den laddas. Visste inte det men det kan ju både vara en fördel och nackdel men det kan ju vara lite opraktiskt att gå runt med en förhållandevis stor platta i väskan.. Vet inte om man kan ladda med kabel också. Dessutom har båda modellerna retina-skärm. Jag har det på min laptop och det är extremt bra! De finns i två utföranden vad gäller minne; 64 GB och 256 GB. Jag tror att jag har 16 GB nu och det har räckt men den börjar tugga minne så jag borde fabriksåterställa. Är det någon som vet vad som försvinner i mobilen när man gör det? Alla kontakter? Sms? Bilder? Alla appar försvinner väl? Borde göra det men är lite rädd att jag förlorar saker som jag inte tror kommer att raderas, haha. 
 
Release på iPhone 8 och iPhone 8 Plus är 22 september men man kan förbeställa från 15 september vilket är på fredag. 
 
Priset på den här nya apparaten då?
iPhone 8 64 GB/256 GB: 8 000 kr/9 700 kr
iPhone 8 Plus 64 GB/256 GB: 9 100 kr/10 800 kr
 
Jag tror att jag kommer att behöva en ny mobil snart men vi får se vad som händer om jag fabriksåterställer den först. Vad tycker ni om den nya iPhone?
 
Kram ❤️
 

Det bästa med idrott: man måste jobba för det själv

on the 2017-09-11 @ 22:33:06
Klänningen till långa. Den är vinröd men såg lite mörkare ut i ishallsbelysningen. Älskar tyget och färgen! 😍
 
Hej vänner!
 
Okej, nu ska jag berätta om tävlingshelgen, eller gårdagen kanske eftersom jag redan skrivit om lördagen. Det gick väldigt bra igår även om jag inte åkte felfritt. Om jag jämför den här helgen med de tre föregående säsongerna så är det hur stor skillnad som helst. Istället för att 1000 olika tankar flyger igenom hjärnan och jag ska vela och känna mig osäker hela programmet så kände jag under helgen "I got this". Jag var så lugn i tankarna och det var liksom tyst där uppe i huvudet vilket var första gången på säkert två-tre säsonger. Uppvärmningen igår på isen gick bra och i programmet fick jag level 4 (högsta level) på alla piruetter. I himmelspiruetten fick jag dessutom +3 (det högsta man kan få) av tre domare (av fem). Istället för att få 2,70 poäng fick jag alltså 4,03 poäng vilket är en extremt stor skillnad på en piruett. Fick level 3 i stegen och +2 av alla domare och andra fina + i protokollet. Det var verkligen så härligt att åka och programmet känner jag är 100 % jag och jag känner mig så hemma med musiken och koreografin. Bästa Catarina som gjort ett så vackert program! All cred till henne. Jag missade lite på 2Lz+2Lo+2Lo och det blev bara två hopp och sista hoppet fick jag < på. Den första 2A jag gjorde kändes fullroterad men förmodligen var det upphoppet som gjorde att jag fick < på den. Andra försöket var inte lika bra men okej ändå. 
 
Men det bästa med hela programmet var ändå att jag njöt och trivdes så bra med både koreografin, musiken och klänningen. Åkningen flöt på väldigt bra och jag tror att det är första gången jag fick över 40 poäng i komponenter. Jag har fått 40 förut men inte 41 som jag fick igår så jag blev sååå glad. Sedan fick jag 6.00 av en domare både i composition och interpretation of the music. Det kändes som att jag nådde ut till domarna med programmet och jag såg att de följde med när jag tittade på dem, haha. Men det var kul och nu är det bara att öva, öva, öva för att det där sista lilla ska sitta helt och hållet. 
 
Jag älskar idrott för det bästa är att man måste jobba för saker själv. Ingen kommer att servera resultaten framför dig och det älskar jag. Inga genvägar. Det finns såklart andra områden i livet där man måste jobba för saker själv för att få resultat men idrott känns som något speciellt. 
 
Klänningarna var ju så galet snygga också och jag tänkte lämna in dem hos Katarina igen för lite småjustering till nästa tävling med mera stenar (kristaller). Sminket blev också väldigt bra. Körde en ganska matt ögonmakeup för det passar bra till hela karaktären. 
 
Jag älskar den här sporten så mycket och lyckoruset igår kändes så underbart. Det kändes som att jag vann inombords haha men jag hamnade på en sjätteplats och jag är så sjukt nöjd! Hade jag fått ca 2,5 p mer hade jag vunnit hela friåkningen (inte vunnit totalt) och det hade varit hur kul som helst! 
 
Nu ska jag sova för imorgon blir det upp 5.45 för skola. :)))
Ha en jättebra måndag och vecka så hörs vi!
Kraaaaam ❤️

Hemma från Luleå

on the 2017-09-10 @ 23:18:25
Hej vänner!
 
Jag orkar inte blogga ikväll men ville bara skriva att det gick bra idag! Det var inte felfritt och det finns rum för förbättringar men herregud vad bra det kändes på isen! Kände igen mig själv igen och är så glad att den riktiga tävlingskänslan kom tillbaka. Jag får skriva mer här på bloggen imorgon om jag hinner så kika in sent på kvällen om ni vill läsa om helgen. Hopaps att jag hinner få upp inlägget då. 
 
Är på riktigt så lycklig över dagen idag!
Ska sova nu för är sjukt trött. Imorgon är det skola igen. 
 
Godnatt!
❤️

Efter kortprogrammet

on the 2017-09-09 @ 21:19:27
Hej vänner!
 
Jag tävlade korta idag och det gick väl blandat kan man säga. Jag ramlade två gånger vilket inte alls är bra; en gång på 2A och en gång på 3T. Lite typiskt.. Försöket på 3S blev ändå ganska bra. När musiken skulle starta så tog det typ evigheter innan den drog igång haha så jag bara stod där och väntade typ och en domare kollade upp på skärmen såg jag. Det positiva var att jag hade level 4 i alla piruetter men bara level 3 i stegen. Går det ens att få 4 här i Sverige? Mitt steg är så sjukt svårt, det svåraste jag har i hela programmet och alla vändningar och övrigt är med så fattar liksom inte. Twizzlarna blev lite långsamma dessvärre och jag var lite sen i musiken så jag tappade bort mig haha men det var inget som ska ha påverkat leveln för jag fick med vändningen som skulle vara efter. Fick dock +3 av en domare! WEHHOOO! Score på den och kul att de verkar ha gillat piruetterna också för de fick jag + för. 👍🏼 
 
Jag märker däremot att programmet fortfarande är nytt för jag är lite överallt i sinnet liksom. Det är svårt att hänga med i ansiktsuttrycken men jag har å andra sidan bara haft programmet i fem veckor vilket är extremt lite så jag får bara nöta in det mer när jag kommer hem. Det är i alla fall sjukt kul att det är så annorlunda och konstigt och svårt för det är då man utvecklas. 😊 Jag tror att det är därför jag känner mig rätt nöjd trots allt - för att programmet är så svårt och för att det flöt på ganska bra. Hem och träna stegsekvensen och hoppen! 
 
Jag trodde ju att livestreamingen kostade men den är gratis så det är grymt! Jag ligger 6:a efter korta med drygt 33 poäng. Ändå bra med tanke på föregående säsonger och att jag dessutom hade två fall. Man slår ju ihop poängen i korta med poängen i långa som ni känner till. Jag startar sist i andra startgrupp och min grupp ska på isen kl. 14.18 men jag gissar att det blir några min tidigare. Jag tävlar programmet runt 14.40 skulle jag gissa. För att komma till livestreamingen klickar ni HÄR. Jag tävlar i A-hallen. 
 
Hoppas att ni får en mysig lördagskväll!
Godnatt och var rädda om er! 
❤️

Framme i Luleå

on the 2017-09-08 @ 22:09:58
Nu har vi varit framme här i Luleå ett tag och jag tog en sen joggingrunda till ishallen för att få lite frisk luft och röra på mig. Startordningen har kommit upp och jag har startnummer 10 vilket är först i sista gruppen. Ni hittar alla resultat för min klass m.fl. HÄR och resterande klasser HÄR.
 
Hoppas att ni får en mysig fredagskväll!
Godnatt! ❤️ 

@Arlanda

on the 2017-09-08 @ 13:23:49
Hej vänner!
 
Var i skolan fram till lunch och nu sitter jag på Arlanda och väntar på flyget upp till Luleå. Det är dags för första elitserietävlingen för säsongen. Jag tävlar korta imorgon och långa på söndag. Jag håller er uppdaterade som vanligt. :) Jag ska se om man kan få fram länken med alla liveresultat. Sen kan man kolla på webben också men till en kostnad om 100 kr tror jag. 
 
Igår hämtade jag klänningen till långa och den blev såååå fin. Katarina är så duktig! Tränade i den på kvällen och den satt jättebra och tyget är så himla skönt! Längtar till att visa upp de nya programmen lite extra.
 
Ha en supertrevlig helg så hörs vi!
 
Haaa deee! ❤️
 
 

Wiiieee!

on the 2017-09-06 @ 13:47:45
Hej vänner! 
 
Precis som rubriken antyder känner jag just nu. Det är för att min ena kortprogrammsklänning blev klar igår! Hihi, hur kul!? Den blev hur bra som helst och superfin på isen så jag längtar tills jag får använda den. 😃 Katarina är så galet duktig! Hon är helt fantastisk och det är bara hon som får sy, ingen annan, haha. Jag hade den på träningen igår och det gick jättebra. Skönt tyg också! 
 
Vi hade fysträning igår och jag vill lära mig brytningar (jag har precis fått lära mig att det heter brytningar, haha). Vi stod i handstående mot en ribbstol och sen gör man split med benen tills fötterna är nere på golvet. Det är liksom en övning för att klara brytningar. Det svåra är att fötterna ska hamna så nära ribbstolen som möjligt, en fot på vardera sidan. Inte "långt ut på golvet". Förstår ni ens vad jag menar, haha? Det finns klipp på YouTube såg jag. Jag var ganska bra på det där fick jag höra av vår tränare så jag ska öva lite mer för det är ganska kul att kunna. Jättebra för balansen, bål och typ hela kroppen.
 
Sedan klättrade vi i rep också. Ni vet sådana rep som finns i en vanlig skolsal. Jag har alltid varit SÄMST på att klättra i rep. Kommer typ till halva i bästa fall och sen orkar jag inte mer, hehe. Vi har ju inte varit i gympasal under sommaren men igår klättrade jag två gånger HELA vägen upp och den tredje kom jag bara till hälften. Fatta hur bra!!!! Haha som sagt jag har alltid varit sämst på det men nu känns det ganska motivierande att träna på det. 
Man blir ju nästan som barn på nytt när man gör sådana övningar men det är kul! 
 
Hoppas att ni får en bra onsdag!
 
Haaa deee! ❤️

Finaste vännerna

on the 2017-09-05 @ 09:06:00
 
Godmorgon!
 
Det känns som september i luften nu. Solen står lägre, det är kallare i luften, friskare på något sätt. Ganska mysigt ändå men jag vill inte att det ska bli sådär mörkt som det alltid blir och mulet dygnet runt, typ. Njuter av att det är sol idag i alla fall till skillnad från gårdagens 24 h regn. :)) 
 
Hade en vän som fyllde år nyligen och som ska ha fest en dag jag inte kan vara med. Då kommer hon med bästa initiativet att träffas hela tjejgänget på en brunch en annan dag istället för att jag skulle kunna vara med. Hur fin vän har man inte!? Herregud, jag har så bra människor omkring mig det är helt sjukt! Gick till Greasy Spoon och deras brunch var faktiskt bra! 
 
Haaa dee! ❤️
 
Dagens ord: 
Do I proceed with caution or do I just dive in?
But I'm fine with taking it slow
Enjoy life on my own
But I can be confusing sometimes, I know

I'm surprised you're still around
Baby all I do is push, push, push you away
I really, really wanna take a chance on you but I
I need to make sure this isn't just a phase

I'm afraid to start
Don't wanna break your heart