Rättspsykologi

on the 2018-08-31 @ 14:38:34
Hej vänner!
 
Nästa vecka börjar jag skolan och jag känner mig riktigt motiverad och insprerad inför höstterminen. Jag ska läsa en specialkurs som heter rättspsykologi som verkar hur intressant som helst. För er som inte vet så har jag läst beteendevetenskap på universitetet i 2,5 år bl.a. krimonologi, psykologi, sociologi och pedagogik så den här kursen blir liksom en blandning av juridik och beteendevetenskap. Det ska bli så sjukt kul faktiskt! När man forskar inom rättspsykologi (som tillhör processrätten) så är det oftast studier av tvärvetenskaplig karaktär. Det innebär att man inte bara studerar juridiken som sådan utan blandar in en analys från andra områden, t.ex. psykologi. Det kan vara ganska svårt kan jag tänka mig för det får inte blandas ihop allför mycket utan det ska ju finnas en gränsdragning mellan ämnena. 
 
Jag har jättehöga förväntningar på den här kursen och vi ska läsa om så SJUKT intressanta saker (hoppas jag i alla fall, haha). Det är minne, vittneskonfrontationer, psykiska störningar, utvecklingspsykologi, gärningsmannaprofilering, sexuella övergrepp mot barn, sexualbrottsförövare, bevisvärdering, våldsbejakande extremism, brott och kön, brottsoffers reaktioner, arv och miljö för kriminalitet och mer. Visst låter det intressant!?
 
Jag kommer aldrig att glömma när jag läste kriminologi och hade föreläsning där Jerzy Sarnecki höll i lektionen. Han pratade om att det finns tre kriterier som måste vara uppfyllda för att ett brott ska kunna begås. Dessa är:
  1. Lämpligt objekt
  2. Motiverad förövare
  3. Avsaknad av kapabla väktare
De där tre punkterna sitter kvar i ryggmärgen fortfarande, haha. Kommer nog aldrig att glömma dem.
 
Jag hoppas verkligen att höstterminen kommer att bli rolig!
Haaa deee! ❤️

Otur

on the 2018-08-30 @ 10:43:13
Hej vänner!

Jag vet inte hur mycket otur jag har med hälsan det här året och jag ska försöka sammanfatta mig kort. Inser nu när jag skrivit klart att det blev aslångt ändå haha, standard jag. När jag åkte hem från Kanada blev jag magsjuk på flyget. Det var det absolut värsta sjukmässigt som jag varit med om. Jag satt i flygplansstolen och helt plötsligt började det svartna för ögonen. Ni vet, som det kan bli när man reser sig för snabbt. Jag brukar ha "problem" med det ganska ofta och kan känna mig lite snurrig om jag ställer mig upp men det här var på en helt annan nivå. För det första satt jag ner så jag förstod inte varför det svartnade så mycket. Jag började kallsvettas och reste mig upp för att gå på toa och försöka förstå vad som hände. När jag reste mig upp slutade jag att se helt. Jag såg absolut ingenting. Kabinen var nedsläckt och när toadörren öppnades reagerar man ju normalt på att det är ljust för ögonen. Men mina ögon reagerade inte alls. Det var helt svart. Kvinnan som var på toa innan mig frågade "are you okay?" och jag svarade "no, I can't see anything" och förstod fortfarande inte vad det var som hände. Jag hittade inte ens toalettdörren utan fick leta mig fram som en blind människa. Jag satte mig ned på toan och tänkte att det skulle bli bättre om jag la huvudet mellan knäna så det gjorde jag och det började flimra lite för ögonen. Sen knackade en flygvärdinna på och öppnade dörren utifrån och frågade hur jag mådde. Tjejen som satt bredvid mig på planet hade alltså kallat på hjälp för hon hörde att jag sa att jag inte kunde se något. Ett stort tack till henne. ❤️
 
Flygvärdinnan hjälpte mig ut från toan och jag fick dricka lite Coca Cola och lägga mig på golvet i en "smal korridor" i mitten av planet med fötterna i högläge. Hon var så himla snäll den här flygvärdinnan och höll i mina fötter och sa "just relax, everything will be okay". Hon var så lugn. Synen kom tillbaka och folk började ju titta vad som hände och speciellt folk som gick förbi i korridoren. Så hon sa till folk som stannade och tittade att "sir, could you please keep walking?" och sånt så att jag skulle få vara så privat det bara gick. Sen fick jag sitta i en flygvärdinnestol en timme och vila som man kunde sitta lite skönare i och de drog för gardinerna. Jätteskönt när man mår dåligt. Men jag hade magkramper och mådde fortfarande inte bra. 
 
Sen bröt allt ut. Jag kände mig illamående och satte mig på en flygvärdinnestol längst bak i planet där det fanns toaletter och sen började jag kräkas. Vi behöver inte gå in på detaljer mer än att det var hemskt. Jag hade ungefär 6-7 h kvar av flygtiden då. Där satt jag resten av resan och mådde pissdåligt. Jag som inte gillar offentliga toaletter och bakterier på flygplan m.m. struntade i det helt för jag blev så trött så jag hängde liksom med huvudet längs med väggen, lutade mig åt alla håll för att kunna få vila men det var fruktansvärt. Flygvärdinnan som tagit hand om mig så väl kom tillbaka från sin tupplur och frågade mig om jag ville ha te, "buljongsoppa", bröd, m.m. Kunde knappt svälja buljongen så den drack jag inte ens av. Bröd ville jag inte ha och jag drack pyttelite te. 
 
Inför landningen fixade hon en ledig plats åt mig längst bak i flyget så efter att planet hade åkt av landningbanan kunde jag gå in på toaletten om jag behövde. Hon var helt fantastisk den här kvinnan och inte alls rädd att bli smittad eller tittade på mig som att hon var äcklad över att jag satt längst bak i flyget och kräktes i en spypåse. 
 
Sen kom jag till Amsterdam och skulle byta flyg. Jag hade 4 h paus i Amsterdam och ville ju bara hem till sängen. Ringde mamma och sa att jag blivit magsjuk och mådde så fruktansvärt dåligt. Alla vet vi hur det känns när man är magsjuk och inte har energi i kroppen. Man orkar ju ingenting. Så jag gick till toan igen. Jag hade några spypåsar med mig i reserv och tur var väl det för när jag gått en bit ifrån toan påväg till passkontrollen så kände jag att jag mådde illa. Så jag (förlåt för mycket info) satte mig under en rulltrappa och gömde mig så mycket det gick och kräktes i den där påsen igen. Jag såg ut som ett lik och hade ju inte varken ätit eller sovit. 
 
Påväg mot passkontrollen så stod jag där i kön och sen blev det min tur och jag gick fram. Då började det svartna för ögonen igen och jag såg nästan ingenting. Jag lade fram pass och boardingkort men hängde mig bara över disken för jag varken såg eller hörde vad de sa till mig. De var två personer där just då så världens snällaste kille tog mina saker och hjälpte mig till en bänk där jag kunde sitta. Sen kallade han på sjukvården och det var så jag hamnade i sjukstugan. Jag orkade inte ens gå dit så jag åkte i rullstol. Har aldrig hänt någonsin. Jag var helt slut. Att gå på flygplatser är ganska långa sträckor och min kropp hade ju ingen som helst energi till att ta sig från A till B.
 
Jag blev utvärderad och fick en spruta mot illamåendet och magkramperna men magsjuka kan man ju inte göra så mycket åt. Jag hade normalt blodtryck men hög vilopuls. Jag fick ligga där i en säng i en timme med filt och försökte slappna av så mycket det gick. Väldigt snälla och trevliga läkare också. 
 
Sen gick flyget från Amsterdam hem till Stockholm och då kände jag mig fortfarande dålig så jag fick som tur var sitta längst bak i flyget i en flygvärdinnestol men helt slutkörd. Jag däckade direkt i sängen när jag kom hem. Orkade inte duscha förrän senare, har ännu inte packat upp allt ur resväskan och sov i 12 h. Jag börjar få krafterna tillbaka som tur är och det verkar gå åt rätt håll. Det är 48 h sedan jag senast kräktes så det är bra. Jag har bara sån himla otur. Det var tydligen någon/några på bröllopet som blev sjuka redan då så jag blev säkert smittad där. 
 
Jag är glad över att vara hemma i alla fall. Och ett stort tack till flygvärdinnan, till tjejen som kallade på hjälp, till killen i passkontrollen och till läkarna på flygplatsen. Det finns bra människor därute. ❤️
 
Hoppas att ni mår bra! Jag ska försöka lägga upp mer bilder från Kanada inom kort. 
Kramar så hörs vi snart igen! ❤️
 

Bröllopet

on the 2018-08-27 @ 22:35:09
Det kommer fler bilder och ett bättre inlägg så fort jag har tid. 😊🙆🏼‍♀️

Ha det bra! ❤️

(null)

(null)


Så jäkla lycklig!!

on the 2018-08-25 @ 15:50:04
Hej vänner! (Eller godmorgon för min del)

Sedan i tisdags har jag varit i Kanada och jag har det hur bra som helst här! Jag är i Edmonton men har varit på olika ställen runtom som t.ex. Banff, Canmore och Calgary. 

För er som undrar vad tusan jag gör här och är nyfikna när ni sett bilder på insta så är det för att jag har vänner här och är bjuden på ett bröllop! 😍

Bröllopet är idag och det ska bli så himla kul! Det blir över 200 gäster och igår hjälpte jag till att dekorera lokalen där festen är. Dekorationerna är så vackra och blommorna är magiska! De har gjort det mesta själv men det ser ut som att det varit en hel firma här och hjälpt till. Det enda de fått hjälp med är stolarna vid matborden. Allt annat är deras egna saker. Det var massor med folk som hjälpte till igår av familjemedlemmar, brudtärnor m.fl. Tänk om man kunde träffa en man och få ett sånt fint bröllop själv någon dag. Vore drömmen! 🙆🏼‍♀️

Bröllopet är i kyrkan och det är en stor kyrka och samma som Wayne Gretzky gifte sig i. 

Nej, men alltså det här kommer att bli så jäkla fint och jag är så taggad på att fixa hår och smink innan och hoppa i långklänningen som jag har med mig. 😍

Ni ska få se bilder. Flera av er vill se massor med bilder och jag har massor men det är så svårt att välja vad jag ska lägga upp på insta hahahah. 😂 Jag ska lägga upp mer här också när jag är hemma i Sverige. 🇸🇪

Nu ska jag gå upp! 
Hoppas ni har en toppendag i Sverige! Jag är så taggad för idag och alla är helt underbara och snälla mot mig. Helt sjukt vilka fina månniskor det finns! Mer sånt till Sverige tack! 

Haaa deee! 💍❤️

Dagens ord: "Be somebody that makes everybody feel like a somebody." 

(null)

(null)

(null)

(null)


Den bästa

on the 2018-08-20 @ 13:08:20
Bild på Catarina och mig i Nyköping när vi klättrade upp på ismaskinen. 😂
 
Hej vänner!
 
Hur mår ni? Jag gillar att det aldrig är någon som kommenterar här på bloggen och faktiskt svarar på mina frågor. 😂 
 
Har glömt att säga att jag träffade Catarina i Nyköping. För er som inte vet vem det är så är det en av mina koreografer som jag jobbat med sedan 2011. Hon är en stor inspiration för mig och om jag någon gång blir ens hälften så bra koreograf som henne så kan jag dö lycklig. Hon är fantastiskt duktig! Jag ser upp till henne så mycket. ❤️ Jag förstår inte hur hon kan plocka idéer från luften och göra vad som helst av det, till vilken musik som helst. Hon har alltid gett mig det där lilla extra och jag är så tacksam för det. Jag kommer aldrig glömma det året jag var i USA (minns inte exakt vilket år) och jag skulle ha ett nytt kortprogram. Jag hade valt och klippt musiken jag skulle åka till och jag gillade den. Men jag kände inte innerst inne att "det här känns". Och om det är något jag är så fruktansvärt pedantisk med så är det musiken. Den ska vara perfekt. Och den ska passa mig perfekt. Det brukar vanligtvis ta ungefär två år för mig att hitta musik. Men det är också då jag vet att det är så jälva bra och att alla går runt i ishallen och snackar om hur bra det var! Och jag kände inte så med den musiken jag hade med mig. Så dagen innan vi skulle jobba tillsammans när jag låg i sängen på eftermiddagen så mejlade jag henne musiken och sa hur jag tänkte kring den och vad hon tyckte. Sen skickade hon ungefär 5-6 låtar som var färdigklippta för ett kortprogram och skrev "lyssna igenom och om du hittar något är det bara att ta det du vill ha". För er som inte kan konståkning så är det hur generöst som helst. Vanligtvis tar koreografen betalt för att klippa musik och mejlar inte över färdigklippta filer så ni kan förstå hur tacksam jag blev när jag fick en bunt med låtar att lyssna på. ❤️
 
Sen har jag ju jobbat med Tom i lika många år också. Och han är ju för underbar! Helt klart roligaste människan att jobba med. 😂 Till att börja med är ju hans blandning av både svenska och engelska helt underbar. Eller när han ska översätta och säga "more space" och översätter det till "mera rymd". 😂 Eller när man stod där i ishallen i Colorado och någon åkte program i ishallen via de vanliga högtalarna och Tom stod med min musik i sina egna hörlurar. Jag hörde alltså inte min egen musik och sen säger han "go" och så ska man köra igenom det han precis visat. Hahah, så kul. 😂 Kommer alltid att komma ihåg allt det där. Eller när han klippte om mitt korta förra året när vi var i Nyköping. Det var till och med så att han erbjöd sig att hjälpa mig med det. Det är så sjukt vilka koreografer jag har. När vi gjorde korta förra året så hade vi så sjukt kul. För er som har sett mitt korta så kan ni förstå att det har varit en del skratt bakom alla rörelser. Försök att flytta modern dans till isen. Det är inte det lättaste kan jag säga. Och hur många gånger har jag inte ramlat i stegsekvensen i korta? 🤣 Men jag älskar det programmet. Det är så genialiskt och Tom är bäst!! 
 
Hoppas ni får en härlig måndag!
Haaa deeee! ❤️
 
 
 

Torsdag 16 augusti 2018

on the 2018-08-16 @ 13:52:20
Skämmer bort mig själv lite
 
Hej vänner!
 
Hur mår ni idag? Vissa börjar tydligen grund- och gymnasieskolan idag efter sommarlovet. Helt galet vad den här sommaren har gått fort! Jag tycker alltid att hösten kommer från den ena dagen till den andra. Som att trycka på en knapp. Så känner jag varje år och den känslan kom i söndags. Det var mulet, regnade och det är mycket mörkare nu än förut. Så segt med det här mörkret som vi har framför oss nu. 😭😂
 
Imorse åt jag mina sista kortisontabletter så nu hoppas jag att nässelutslagen inte kommer tillbaka när jag inte äter medicin för det längre. Jag har haft några streck i ansiktet under dagen men det drog sig tillbaka sen. Varken igår eller idag tog jag antihistamin och igår tog jag ingen tablett mot klådan heller. Vill dra ner på allt det där så mycket som möjligt. Jag har den senaste tiden ätit minst 70 tabletter - från halsflussen, till värktabletter till kortison. Blir ju mörkrädd. 😱
 
Jag har passat på att unna mig lite nya saker nu när jag varit sjuk. Det behövdes kände jag och jag har ju bara jobbat och tränat hela sommaren så någonting kände jag att jag var värd ändå. 😂 Vissa produkter är favoriter som jag fyllt på men andra är helt nya som jag längtar efter att få prova. Ingenting är ju bättre än shopping ändå! 😍 
 
Hoppas ni får en bra torsdag! 
Länge sedan jag bloggade dagtid, haha!
Haaa deee! ❤️
 

Risken var 1 %

on the 2018-08-12 @ 22:43:15
Hej hörrni!
 
Bloggen är rätt tråkig tror jag ni tycker och inläggen är så sjukt långa men jag har haft så mycket att skriva om på senaste tiden så då kommer allt ut här, haha. Ganska skönt att skriva av sig faktiskt och ni som inte pallar läsa kan ju bara scrolla vidare liksom. :) 
 
Jag ska uppdatera lite om det här med min "allergiska reaktion". Jag skulle ju tränat i torsdags hela dagen men det blev bara ett pass p.g.a. klådan och så vidare (se tidigare inlägg). Sen åkte jag till träningen i fredags i hopp om att kunna träna. Påväg dit kände jag att det var typ obehagligt att andas. Inte liksom svårt att andas men bara ett obehag i luftvägarna långt ner i bröstet liksom. Jag joggade lite och kände bara att "det här är inte min kropp, nånting är fel, jag ska inte må såhär. Så jag ringde 1177 (för andra gången) och förklarade allt på nytt och att jag fått en allegisk reaktion förmodligen av hallon men jag visste egentligen inte vad. Jag förklarade att det kändes obehagligt att andas och så. Sköterskan bad mig ha "is i magen" och äta antihistamin en gång om dagen tills den här reaktionen var över men inte träna eftersom symtomen förstärktes av det. 
 
Så det var bara att åka hem från ishallen igen med klådan och utslagen kvar på kroppen. På natten mellan fredag och lördag sov jag knappt någonting (igen) eftersom klådan var brutal och utslagen blev bara värre och värre. Att ha klåda i mer än två dygn tär otroligt mycket på tålamodet och krafterna så jag var helt slut när jag vaknade på lördag morgon. Jag ringde närakuten igen för att jag behövde något mot klådan och stod inte ut. Jag började googla på vad det kunde vara för något och tillslut fick jag svar på vad det skulle kunna vara. Det var nässelutslag som man kan få av läkemedel, framförallt penicillinpreparat. Äntligen någonting som lät rimligt. Så jag sa det till sköterskan på närakuten och till den andra läkaren jag fick träffa på lördagen (igår). Jag sa att jag tycker att det är så sjukt att jag sitter hemma och googlar fram min diagnos när jag har pratat med två sjuksköterskor på 1177, träffat en sjuksköterska på näraktuen i torsdags OCH träffat en läkare i torsdags. Till samtliga sa jag att jag avslutade penicillinkuren med Kåvepenin på tisdagsmorgonen. Och herregud Kåvepenin är ett av de vanligaste penicillinen människor får och de känner inte ens till biverkningarna!? Tycker ärligt talat att det är skamligt. Risken för att få det är 1 % och självklart utgjorde jag den lilla, lilla procentenheten. :)
 
Nåvål, igår morse satt jag där igen och fick träffa en annan läkare och jag sa att jag hade fått nässelutslag som en biverkning av penicillinet. Man kan, enligt min googling, få det upp till så sent som en månad efter avslutad kur. Jag sa att jag inte står ut med klådan längre och måste få något för det. Så jag har fått tabletter som ska verka lugnande mot klådan som jag tar varje kväll. Sen ska jag ta fem kortisontabletter varje morgon i fem dagar för att bli av med utslagen. Sen ska jag ta en antihistamintablett varje morgon. 
 
Vet ni? Jag hatar tabletter! Jag har sagt det så många gånger men det är alltid såhär "Ta en tablett för det här. Jaha, oj, har du fått nässelutslag, ta fem tabletter för utslagen, en för klådan och en för hämmande av histamin i kroppen" blablablaaaa. Är så trött på det...  
 
Hur mår jag nu då?
Inatt kunde jag sova lite. Jag var bara uppe fyra gånger tror jag. Klådan är fortfarande rejäl och går i vågor. Helt plötsligt blossar nya utslag upp och sen försvinner de. Men det är typiskt för nässelutslag. Däremot var jag svullen under brynbenen i torsdags och fredags. Idag är det bättre men nu är jag istället svullen i pannan och mellan brynbenen känns det som att ett horn ska växa ut liksom, haha. Det är inget man ser om man inte står nära men om man känner på min hud så är den svullen och ojämn. Men att ha sån här klåda gör tillsut att man grips av panik. Alltså det har varit hemskt och då har jag ändå haft mina kroniska eksem hela livet och vet hur jobbig klåda kan vara. Fredag till lördag tror jag inte att vilopulsen gick under 90 slag någon gång. Helt sjukt. 
 
Jag håller tummarna för att det här ska bli bra nu inom kort. Imorgon ska jag våga mig på att träna igen och hoppas att kroppen vill jobba med mig. Hälsan kommer först är det jag tänker nu och sen får allting bli som det blir. 
 
För att avsluta det hela kan jag visa en bild på hur jag såg ut igår kväll. TIll att börja med är jag ju inte vacker utan smink men utslagen gör inte saken bättre. Men wtf jag pallar inte bry mig om folk tycker jag är ful så here we go. Och den här bilden är liksom en lightversion av hur jag sett ut på hela kroppen. Oredigarad också kan jag tillägga. Förstår ni nu att jag haft det rätt så slitigt de senaste dygnen?
 
Förlåt att jag ser så himla ängslig ut men jag var och är så trött på det här nu. 
 
Hoppas att ni mår bra i alla fall! Nu ska jag sova och hoppas att jag får sova hela natten. ❤️
Kram ❤️

Antingen är det halsfluss eller så är det något annat..

on the 2018-08-09 @ 21:22:45
Hej vänner!
 
Som ni vet fick jag ju halsfluss för två veckor sen och blev klar med penicillinet i tisdags morse. Och igår (onsdag) vid 22 när jag gick och la mig kände jag hur det började klia i nacken vid hårfästet. Först tänkte jag "asså har jag fått myggbett nu igen!?". Sen spred det sig och det började klia mer, jag försökte sova men klådan blev bara värre och värre. Jag började tänka "har jag fått löss och varför blir jag så svullen?".Runt ett på natten hade jag fortfarande inte somnat och öronen började klia. De var supervarma och alldeles röda och svullna. Sen spred det sig till ljumskarna, höften, låret, armbågarna, magen, you name it. Det kom upp utslag på hela min kropp och det kliade överallt. Så strax efter 2 gick jag upp och tog en allergitablett för jag fattade att jag hade fått en allergisk reaktion av vad det nu var. Sen satt jag uppe i 45 min för att kyla nacken, öronen och ljumskarna för att få ned svullnaden men ingenting hjälpte. Sen spred det sig till ögonen och läpparna. Jag tror jag har sovit 45 minuter inatt och det var mellan 5.45 och 6.30. Sen gick det inte att sova mer. Klådan var brutal vid öronen och nacken. Ringde 1177 och de sa att jag skulle in omgående till närakuten så fort de öppnade vid 8 och om jag fick svårt att andas så är det bara att ringa 112 för då kan det gå fort. Jag har levt hela livet med allergier men aldrig fått en sån omfattande reaktion som jag fick nu.
 
Hur som helst, jag kom till närakuten och blev undersökt och fick två antihistamintabletter och en kortisonshot. Sen var jag tvungen att sitta kvar där en timme för att se om det blev bättre. Efter en timme kände jag ingen skillnad alls så det var ju bara att åka hem igen. Kul att spendera hela morgonen på sjukhuset när ingenting hjälpte. Och de kunde inte ge adrenalin heller eftersom jag inte hade svårt att andas. Allergiska reaktionen har blivit bättre under eftermiddagen och kvällen men jag ser fortfarande att jag är lite svullen runt öronen, att jag är röd och jag ser ut som en liten alf (heter det så?) med utåtstående öron haha. 😂 Ni skulle sett hur jag såg ut inatt och imorse alltså.. Herregud. 
 
Grejen är att jag har ingen aning om vad jag kan ha fått den här reaktionen ifrån. Det enda jag kan komma att tänka på är att jag igår kväll åt hallon vilket var ett tag sedan. Men jag har aldrig reagerat på det förut. Inte ens lite. Men jag måste göra pricktest och kolla upp det här för det är så många år sedan jag kollade upp mina allergier. Även om pricktest kan vara missvisande så kan de ge mig viss vägledning i alla fall så att jag slipper en sån här reaktion igen. Tur bara att det inte blev värre. 
 
Skulle ju tränat idag men det gick bara att köra ett pass för sen kliande det mer på kroppen och jag ville inte förvärra tillståndet så det var bättre att ta det säkra före det osäkra. Hoppas att jag är 100 % återställd imorgon och att jag får sova inatt. 😴 Men vad är oddsen liksom? Först halsfluss och nu en allergisk reaktion. Sen hade jag ju en superjobbig förkylning i våras tror jag det var och sen var jag magsjuk då också. Så konstigt att jag fått så kraftiga infektioner. Fattar ingenting. 
 
Jaja, nu ska jag sluta babbla. 😂
Vad rädda om er! ❤️ 
 

Jag är bra på mitt jobb och jag står för det.

on the 2018-08-08 @ 21:57:12
Jobbar på det här med mittbena, haha. När jag klippte mig nån gång i våras sa min frisör att jag borde ha det oftare. Vad tycker ni? 
 
Hej vänner!
 
Hoppas allt är bra. 😊 Nu ska jag skryta lite om mig själv igen, haha. Så för er som hatar att folk skryter om sig själva kan sluta läsa nu. 😂 Jag har jobbat mån-ons den här veckan och under sommaren som ni vet. Och jag vill bara säga att jag är så bra på mitt jobb! Jag tycker verkligen att jag har känsla för yrket och att jag framförallt får saker och ting gjort. Jag älskar mitt jobb och sen har jag de bästa kollegorna i min butik. Folk kommer liksom till vår butik (ganska ofta) och säger "alltså jag har varit på så många av era butiker och ni är i särklass den trevligaste personalen". Jag kan inte mer än instämma. Mina kollegor är grymma! 
 
Det som gör att jag är så bra på mitt jobb är att jag är bra på att ta emot kunder, vara trevlig och hjälpsam och utåtriktad. Jag jobbar alltid effektivt när jag är på jobbet, står inte och pratar mer än någon minut med kollegorna o.s.v. Jag får inte betalt för att stå där och snacka. Jag utgörs av en person men jobbar lika effektivt som 1,5. Vi fick varuleverans idag och jag har fått upp så mycket varor i hyllorna. Som jag alltid får. För att jag är effektiv och duktig. Jag vet att jag är snabb när jag jobbar, ordningsam och har så sjukt hög arbetsmoral. 
 
Jag kommer aldrig att glömma när en kvinna som hade handlat av mig tidigare kom tillbaka några månader senare och skulle fylla på det hon hade handlat. Hon sa "men heeej åhh gud vad bra att du är här! Jag fick så himla bra hjälp av dig förra gången! Produkterna passade perfekt och jag är så nöjd! Jag sa till min man att jag behövde åka till den här butiken [där jag jobbar] för att handla och han sa "kan vi inte bara ta den i Tyresö?" och jag sa "nej jag måste till den här butiken för jag måste ha hjälp av dig"". Alltså HUR fina är inte folk!? Sitter och åker extra långt för att få hjälp av just mig. Det är ju så smickrande att få höra. ❤️ Eller en annan gång när det kom in två medelålders män i butiken och jag sa "hej, välkomna!" och den ena mannen svarade "hej hej, oj vad trevligt tack så mycket! Inte bara ett "hej" eller "välkommen" utan "välkomna" i plural, vad trevligt". Eller de många kunder som sagt "men guuud vilken fin hy du har! Vad har du för foundation?". Jag fick den frågan senast idag och svarade "jag har ingenting på mig just nu för att jag är så brun förutom pyttelite under ögongen". Att folk ens kommenterar så fint. ⭐️ Eller nu under sommaren när två vänninor i kanske 70 års åldern var ute och handlade. Jag tror att vi letade efter läppstift eller någon ansiktskräm. Vi pratade ganska länge och så sa jag "hoppas att ni kommer tillbaka och blir våra stammisar nu så att jag får reda på vad ni tyckte om produkterna" och de svarade "ja men det vill vi så gärna, särskilt eftersom du var så himla trevlig nu också!". Hur söta!? Pensionärer är ju för gulliga. Sen var det ett par i kanske 40 års åldern som handlade för ungefär 3 veckor sedan om inte jag minns helt fel. Mannen stod och kollade på parfymer och sa att han inte skulle köpa något men att han var helt hopplös när det kom till att hitta en ny parfym för det tog alltid SÅ lång tid innan han hittade någon han gillade. Så jag frågade vad han hade använt tidigare och han sa "Dolce & Gabbana The One". För dig som kanske inte vet så är det cederträ i den. Och jag tänkte direkt visa Giorgio Armanis relativt nya "Aqua Di Gio Homme Absolu". Den är SÅ FIN och innehåller cederträ. Jag sprayade den på en sticka och han sa "men herregud vilken grym doft, den tar jag!" Haha kände mig så stolt att pricka rätt på första försöket när han sa att det brukar ta så lång tid att hitta en ny. Sen var hans fru likadan och då kände jag att jag var tvungen att naila det på första försöket också. Men jag grejade det på tredje försöket och de blev så glada att båda gick hem med varsin parfym och att de fått så bra hjälp. Eller som en annan kvinna som skulle gifta sig och ville ha lite tips på hur hon skulle sminka sig till bröllopet. Hon var norska och så gullig och hon blev så vacker! Och hon sa bara att hon tyckte att det var så otroligt fint och jättesnyggt och att det var exakt så hon ville se ut på bröllopet. Då blir man ju så himla varm i själen. ❤️ 
 
Det jag menar är bara att jag passar verkligen för yrket. Och jag kan inte allt, inte ens i närheten, haha och det är klart att jag har kundmöten där jag bara undrar vad jag håller på med ibland. Men dåliga dagar på jobbet har alla. 😂 Men jag har en känsla för männsikor och vad de uppskattar. Tror jag i alla fall. Jag tycker verkligen om männskor. Jag tror väldigt gott om folk och jag tror på det bästa i människor. Och det finns ju inget bättre än att se hur kunden blir så underbart nöjd med sitt köp eller kunder som kommer tillbaka för att de fått så bra service första gången! Love it! ⭐️❤️
 
Nu ska jag sluta skryta om mig själv. 😂 Men alltså jag är sån här som liksom vill att folk ska gå runt och berömma sig själva ibland. För jag tycker att man ska säga när man gör något bra. Och alla är så dåliga på att säga bra saker om sig själva för att vi lever i lilla landet lagom där ingen får vara bättre än någon annan. Men det handlar ju inte om arrogans eller att sitta på sina höga hästar och se ner på andra. Men vi måste bli bättre på att säga "fyfan vad jag är bra!" helt enkelt. 
 
Det får sätta punkt för idag.
Var rädda om er! 
Kram ❤️
 

En liten påminnelse ❤️

on the 2018-08-06 @ 22:08:13
Från en av mina allra största inspirationer:
 
Dagens ord: 

So this is just a random thought and I know that I don’t talk very often about like me and Jons love. I know that we just post pictures together and we don’t really let you guys too much into our personal life. But I’ve been thinking all day long. About how grateful I am for the love that him and I share together. And it’s crazy because when you first get married, we got married really young, and so many people told me and Jon like “you know, oh you know you’re in that puppy love stage and this is how it is in the beginning, that newlywed stage and then you’ll grow out of it, but you’ll reconnect and you’ll refind that love when you get older. Monuments of moments: the first time you have a baby, the first time you buy a house, you’ll just reconnect and you’ll love each other all that more. And the first time you get your big break” and so on and so forth.

 

But for me it really hasn’t been that way, for the both of us. When those things happen we’re so grateful and appreciative but that’s not what connects us. For me, like I just live for the moments when we just fall in love all over again. And I know a lot of you guys know exactly what I’m talking about and some of you don’t cause you haven’t experienced it yet. But you will and it is out there for you. But like last night I was just in a fuzzy mood before I went to bed. I don’t know, I’m PMS:ing or something, like my boobs hurt and I was just fuzzy. I was kind of like throwing a tantrum. And I looked over at him and made eye contact with him and the way he was looking at me, just the look in his eyes, I was just like *sighs*, I just fell in love with him all over again. And those are the moments that I just live for. Like they bring me to tears. Like more than makeup, more than anything else that I love. That is the deepest shit to ever exist and I’m just so thankful for the opportunity to fall in love again.

 

There is just nothing in the world that feels as good as loving someone and the second as being loved back. And I’m just taking a day to really, really, deeply appreciate that, you know. Just unconventional and unconditional love. I’m so thankful for it you have no idea. And I just hope that everyone at some point in their life has the opportunity to feel that way. Even if it means you used to feel that way and then you lost that person, whether they passed or you broke up. I hope that you never, for one minute stop and forget what that felt like because it is the best feeling in the entire world.

 

One of my favorite authors of all time from when I was, god I discovered her when I was like 13 years old, she said “you never stopped silently loving those you once loved out loud.” And that has stuck with me my entire life.
 
Snart ska jag sova!
Godnatt! ❤️

Tillbaka på banan igen

on the 2018-08-02 @ 09:23:07
Tog den här bilden för en vecka sedan men det ser ut som att den är fotad på hösten. Så sjukt torrt i marken. 
 
Hej hörrni!
 
Jag ska försöka blogga lite mer här men ni vet ju hur mitt liv är, haha. Hur mår ni? Jag mår bra nu men det har inte varit så bra den senaste veckan. Jag har precis blivit frisk från en rejäl halsinfektion. Förra veckan natten till onsdag fick jag ont i halsen på ena sidan. Sen blev det värre, jag blev helt svullen i halsen och sen spred det sig till båda halsmandlarna och inte bara ena. Det blev bara värre och värre och i fredags och lördags hade jag feber. Jag fattade ju att det var halsfluss för jag hade alla symtom för det. Sen hade jag så sjukt hög salivproduktion. Varför får man alltid det när man har ont i halsen och det gör sjukt ont att svälja, haha? Och VART har jag fått halsfluss från? Mitt i sommaren dessutom.. Så konstigt.. Nu äter jag penicillin fram till på måndag. Förra veckan var min enda lediga vecka på hela året från skola, isträning och jobb så det var ju kul att vara sjuk 5 av 7 lediga dagar. :)) Sen skulle jag åkt till Nyköping i söndags för läger en vecka men den planen sprack ju. Så jag åker dit imorgon bitti istället och tränar två dagar. 
 
Men alltså jag har haft så sjukt ont i halsen. Jag har haft alla färger i halsen känns det som, vita prickar, svarta prickar, röd i halsen och när jag började äta penicillin blev jag grön (?) i halsen. Hahah, så konstigt. Kunde inte prata normalt heller för att jag var så svullen. Och för att inte tala om när jag skulle äta eller dricka. AJ! Gjorde ont utan att jag ens gjorde något. Sen hade jag typ blåsor långt ner i halsen så varje gång jag svalde gjorde det så sjukt ont. Nej, det har inte alls varit kul. Behövde bara gå till läkaren och öppna munnen och han ba "okej, det där är halsfluss", haha. Behövde inte ens göra blodprov eller något. 
 
Jag är glad att jag är frisk nu även om jag äter penicillin till och med måndag men nu har jag inte tränat på så sjukt länge. Ska liksom vara uppladdning inför säsongen nu och det har blivit precis tvärtom. Och ju äldre jag blir desto längre tid tar det innan jag kommer igång på säsongen och det är så frustrerande! Så nu är det bara att ha tålamod och kämpa på så gott det går trots att jag ligger två veckor efter just nu. Men ni känner ju mig. Om någon är envis så är det ju jag. Det är bara att ta en träningsdag i taget. 
 
Jag hoppas att ni har en bra torsdag så hörs vi nog snart igen!
 
Haaa deeee! ❤️