Magsjuk

on the 2018-02-22 @ 14:02:00
Hej vänner!
 
Jag hoppas att ni mår bättre än jag. Jag blev magsjuk i veckan och har inte varit det på säkert 8-9 år, om inte mer. Så det har varit lite jobbigt minst sagt och man blir ju så trött och uttorkad i efterhand. Som tur är så mår jag bättre nu så att kan återgå till det normala. 😊
 
Vi hörs när jag har något vettigt att skriva om istället, haha. 
Hoppas att ni är friska och pigga. Märker ni att det har blivit lite ljusare ute nu? När jag vaknade kl. 7 imorse var det ljust ute och lite soligt också! ☀️
 
Kram och haaa deee! ❤️

Isdansens korta

on the 2018-02-19 @ 23:32:18
Piper och Paul 🇨🇦
 
Hej vänner!

Jag kollade på isdansen imorse för de tävlade inatt. Piper och Paul åkte bra tycker jag. De fick inte fulla levlar i allt men jag tyckte att det såg sjukt bra ut ändå. Jag kan liksom inte vad alla lyft och andra sekvenser de ska göra heter så jag förstår inte så mycket rent tekniskt av isdans. Jag älskar deras kortdans och deras uttryck på isen däremot! 😍 De tävlar fridansen inatt. 
 
Sen tävlade ju mina favoriter Tessa Virtue och Scott Moir från Kanada och de åkte felfritt och slog världsrekord! De var så fruktansvärt bra jag fattar inte ens hur man kan bli sådär bra! De är verkligen i toppform! Temat för säsongens kortdans är rumba och någon annan latinameriskansk dans tror jag men de gör det ju så himla bra! Mina andra favoriter, fransmännen Papadakis och Cizeron ligger tvåa med två poäng efter. De åkte nästan felfritt men i en av de tre twizzlarna (typ vandrande piruetterna) så snurrade Gabriella ett varv för mycket. Så typiskt! De fick ändå ganska mycket poäng för att göra en sån "grov miss". Det blir sjukt spännande vilka som vinner och båda paren har fridansen som starkaste programmet så allt kan hända. 
 
Nu måste jag sova!
Godnatt! ❤️
 

Efter långa

on the 2018-02-18 @ 23:11:00
Hej på er!
 
Jag tävlade idag också och det gick okej. Jag fick << för båda mina 2A och ingen fattar någonting. Den första skulle jag ha < på men den andra var fullroterad och då får jag inte betalt för det!? Vi fattar nada men skitsamma. Sen fick jag level 2 i stegen och det är definitivt inte level 2. Jag har ju lagt till saker hur kan leveln då bli sämre!? Hahah, jag borde på riktigt bli teknisk kontrollant och inte teknisk specialist för kontrollanten har alltid sista ordet. Jag kommer att vara extremt rättvis och konsekvent, det är ju för tusan en jurists jobb, haha. Domarrollen i konståkning skulle passa mig perfekt! Jag vill ju däremot bli koreograf och då får jag som domare inte döma mina egna åkare så då blir det svårt. Jag kom sjua i alla fall med 99 poäng och om jag hade fått betalt för 2A så hade jag ju kommit över 100. 
 
Nu ska jag kolla på Gossip Girl. Det var så galet länge sen jag kollade på den och nu är jag helt fast igen haha. 
Godnatt och var rädda om er! ❤️

Efter korta

on the 2018-02-17 @ 21:14:21
Hej vänner!
 
Jag tävlade korta i eftermiddags och jag ramlade på 3S och fick två << både på den och min 3T. Dessutom fick jag << på min 2A och jag fattar inte det. Jag gör verkligen inte det. Att man får << betyder att hoppet är underroterat och att det var mer än ett halvt varv kvar att rotera uppe i luften. Men jag landade klockrent på ett bakåt ytterskär. Det var inte underroterat alls. Det var inte så bra landning däremot och så som jag gjorde den idag gjorde jag på SM och då fick jag betalt för den. Jag förstår ingenting. Men det är bara att glömma det och ladda upp inför morgondagen igen. Alla piruetter var level 4 så det var bra men stegen level 2 så jag måste kolla på det. Jag behöver hjälp med det där! Anyway jag ligger sjua med 33 poäng och imorgon går jag på isen och värmer upp kl. 15.17 och tävlar mitt program 15.44.
 
Sminket blev för övrigt grymt bra idag, haha. 😂😍
 
Nu ska jag kolla en serie. 
Natti! ❤️

Linköping

on the 2018-02-17 @ 09:25:21
Godmorgon!
 
Igår kväll kom vi hit till Linköping och det är dags för vårens och årets första tävling. Jag tävlar korta idag och är i första startgrupp med startnummer 2. Klassen börjar 15.04 och jag tävlar mitt program kl. 15.15. Liveresultat för seniorer och juniorer hittar ni HÄR och för ungdomsklasserna HÄR. Gratis livestream för seniorer och juniorer är HÄR och för ungdomarna HÄR
 
Nu ska jag plugga lite så att vi blir klara med grupparbetet. 
Haa deee! ❤️

SÅ VINNER DE!!!

on the 2018-02-15 @ 07:59:00
Alltså lyckan som uppstod när jag vaknade och såg att Aliona och Bruno VUNNIT OS GULD!!! 🎉⛸🥇🏆 De är ju så galet bra! Jag vet inte så mycket mer detaljer än så mer än att de vann med 43 HUNDRADELAR! Herregud det var hårfint! Nej, men jag kan inte ens förklara med ord hur glad jag är för deras skull! Den här dagen kommer att bli så bra!!! De har alltså tagit igen dessa 5 poäng som de låg efter med i korta och dessutom fått lite mer poäng så att de vunnit. GRYMMA är de! 
 
Jag ville bara uppdatera om det, hahah. Nu måste jag göra mig klar för skolan. Det är ett grupparbete och vi ska skriva ett remissvar utifrån Dworkins rättighetsteori och ta ställning till huruvida ungdomsrabatten i 29 kap. 7 § BrB ska slopas eller vara kvar. Lätt, eller hur? 🙃
 
Nej, nu måste jag sminka mig!
Haaa deee! ❤️

Alla ❤️ dag

on the 2018-02-14 @ 19:37:51
Hej vänner!
 
OS håller ju på nu och paren åkte natten till idag och det första jag gjorde när jag vaknade var att kolla resultaten. Och då ligger Aliona och Bruno fyra. Faaaaaaaaan tänkte jag och sen kollade jag i protokollet och då står det att de gjort en 2S sida vid sida istället för 3S. Allt annat var bra. Sen tog jag direkt fram inspelningen på TV och såg att Bruno var den som gjorde 2S och inte 3S. Aliona gjorde 3S men eftersom en gör "sämre" så räknas det hoppet. Och när de landar så ser Aliona bara att Bruno har landat men jag tänkte direkt "hon såg inte att han gjorde dubbel" vilket kommentatorerna sa också och sen gör de ju allt heeeelt perfekt i hela programmet. Inte en miss. Och så gör han en dubbel. Han har inte lika starkt psyke när det kommer till sida vid sida hoppen men han är grym på allt annat. Aliona är ju i sitt livs bästa form!
 
Sen spelar hon ut i programmet och de gör allt så galet bra och hon är helt ovetandes och jag kände bara hur mycket jag led med dem. 😭 De är i särklass bäst men tappade 5 poäng på den där missen. Sen när de slutat så tittar hon på honom och man kunde läsa på läpparna att hon sa "you did doube?" och han är så olycklig och helt förtvivlad. Nej, men alltså jag ville typ gråta för deras skull. Jag kände så mycket hur hoppet om OS guldet sjönk som en sten. Aliona har tidigare tagit två OS brons och fortsätter fyra år till när nästa OS är bara för att ta guld. Och så missar hennes partner på ett hopp. Han har gjort hoppet på träning också och de har varit i så fin form hela säsongen. Det är så typiskt. Och de är så fantastiskt bra, har den snyggaste trippel twisten och alla lyft är grymma och koreografin är toppklass. Jag har tänkt på dem hela dagen. Och de har ju långa på sig att klättra i resultatet men det kommer att krävas ett felfritt långa och att de andra gör några missar och sannolikheten är inte så stor. OS är däremot en psykisk tävling så allt kan hända. De tävlar inatt igen så jag kommer ju att vakna upp säkert och kolla resultaten. 
 
Om ni bara visste hur mycket de tränar och hur hårt det sliter. Paråkning är så svårt och jag hoppas verkligen att de kan få åka ett felfritt långa och att de kan vinna OS guld men sannolikheten är tyvärr låg.
 
De lägger ju inte upp något på YouTube heller annars hade ni kunnat få se deras åk. 
 
Nu ska jag ägna denna kväll åt plugg. Kul liv jag har. Förra året var jag på Svea Hovrätt och hade rättegångsspel och i år är jag hemma, ännu ett år som singel. 😂 Jag hinner knappt tänka på att jag är singel för mitt liv är så sjukt hektiskt ändå. 💃🏼
 
Ta hand om varandra och ha en fin alla ❤️ dag!
Kramar
 
 

Glömde halsbandet hos naprapaten

on the 2018-02-12 @ 22:38:32
Hej!
 
Hur mår ni? Jag har haft lite problem med nacken senaste tiden och varit ganska spänd och i fredags ramlade jag i en twizzle på träningen vilket var rätt klumpligt men fallet gjorde inte ont och vi skrattade bara åt det. Det var först efter några min som det gjorde ont och jag antar att det var p.g.a. hur jag ramlade. Så det byggde liksom på spänningarna som jag redan hade. Igår kväll kollade jag efter tider till min naprapat och jag hade sån tur för hon hade många lediga tider idag. Så jag var där imorse och hon tog av mitt halsband som jag alltid har på mig (guldkedjan med skridskon). Jag tar aldrig av mig det. Sen la hon det på ett ställe och självklart glömde jag det och kom på det när jag var hemma. Så imorgon måste jag in till stan bara för att hämta ett halsband. Det har känts så tomt idag utan det. Det brukar alltid åka fram på isen också så att jag känner att det alltid är där men inte idag. 
 
Gud vilket tråkigt inlägg men jag är trött och orkar inte skriva mer nu. Har ju inget vettigt att skriva om ändå. Nu ska jag plugga en liten stund. 
 
Godnatt! ❤️
 

Stress

on the 2018-02-08 @ 22:48:48
Nya Yasuragi som jag var på idag, 36 grader inomhustemperatur
 
Hej vänner!
 
Jag vet att jag inte har bloggat på jättelänge, drygt 1,5 vecka, men det har inte blivit av bara. Det har varit rätt tufft de senaste veckorna så jag har lagt allt fokus på livet och inte här på bloggen. Kursen som vi läst i skolan har varit väldigt kort och intensiv. En av de obligatoriska uppgifterna var att ha seminarium på engelska där vi bl.a. pratade om dataskyddsförordningen som träder i kraft i maj 2018 och personuppgifter. Hur som helst, det där seminariet har de stressat upp studenterna med så fruktansvärt mycket. I instruktionerna har det stått att om man inte kan svara på frågan en gång så är det okej men om du inte kan svara på en andra gång (som kan vara en fråga du inte ens är förberedd på) så får du underkänt för seminariet och måste komplettera. Vem kommer med såhär korkade förslag? Slet så hårt för det där och sen när man väl satt där så var det ju inte alls så farligt som de hade beskrivit i uppgiften. Det här sjuka juristprogrammet ibland alltså. 
 
De senaste veckorna har jag inte känt mig utvilad när jag sovit trots att jag sovit hela natten och därefter har jag haft svårt att somna och vaknar konstiga tider. Har legat vaken på nätterna och vaknat kl. 5 på morgonen utan att kunna somna om. Jag har svårt att varva ned, dåligt minne, blir lätt irriterad över småsaker, ont i magen, känner mig stel och har ont i nacke och axlar samt känner att tiden inte räcker till för att jag ska hinna med allt. Jag insåg också att jag täcker 9 av de 18 symptom som gäller för stress enligt 1177. Och jag brukar aldrig dela med mig av sånt här för det finns ingen anledning till att tycka synd om mig, men jag skriver det för att det känns bättre. För att jag vill visa att saker inte är så jävla lätt. Att livet inte alltid leker och att jag bara skulle klara allt utan att anstränga mig. Jag "lyckas" verkligen inte med allt hela tiden och  framförallt kan jag känna mig såhär och att hårt jobb har ett pris. 
 
Jag brukar dessutom alltid slå av direkt när jag känner att det blir för mycket med allt för hälsan kommer alltid först. Jag känner av signalerna i kroppen direkt. Det konstiga den här gången är att jag har inte fått några varningssignaler eller sådana symptom. Jag tänker bara "aha vad konstigt att jag inte kan sova" när det egentligen beror på stress. Eller "jag kommer inte ihåg något för att jag har sämst minne" men det beror ju också på stress nu har jag insett. Jag kör alltid på, men nu när jag har fått så många saker som jag känner inte stämmer med kroppen så är det bara att försöka att finna ro i vardagen och vila så mycket jag kan så att jag kan varva ned och koppla av. 
 
Var rädda om er och ta hand om er!
Nästa inlägg blir roligare! 
Kram ❤️