Stress

on the 2018-02-08 @ 22:48:48
Nya Yasuragi som jag var på idag, 36 grader inomhustemperatur
 
Hej vänner!
 
Jag vet att jag inte har bloggat på jättelänge, drygt 1,5 vecka, men det har inte blivit av bara. Det har varit rätt tufft de senaste veckorna så jag har lagt allt fokus på livet och inte här på bloggen. Kursen som vi läst i skolan har varit väldigt kort och intensiv. En av de obligatoriska uppgifterna var att ha seminarium på engelska där vi bl.a. pratade om dataskyddsförordningen som träder i kraft i maj 2018 och personuppgifter. Hur som helst, det där seminariet har de stressat upp studenterna med så fruktansvärt mycket. I instruktionerna har det stått att om man inte kan svara på frågan en gång så är det okej men om du inte kan svara på en andra gång (som kan vara en fråga du inte ens är förberedd på) så får du underkänt för seminariet och måste komplettera. Vem kommer med såhär korkade förslag? Slet så hårt för det där och sen när man väl satt där så var det ju inte alls så farligt som de hade beskrivit i uppgiften. Det här sjuka juristprogrammet ibland alltså. 
 
De senaste veckorna har jag inte känt mig utvilad när jag sovit trots att jag sovit hela natten och därefter har jag haft svårt att somna och vaknar konstiga tider. Har legat vaken på nätterna och vaknat kl. 5 på morgonen utan att kunna somna om. Jag har svårt att varva ned, dåligt minne, blir lätt irriterad över småsaker, ont i magen, känner mig stel och har ont i nacke och axlar samt känner att tiden inte räcker till för att jag ska hinna med allt. Jag insåg också att jag täcker 9 av de 18 symptom som gäller för stress enligt 1177. Och jag brukar aldrig dela med mig av sånt här för det finns ingen anledning till att tycka synd om mig, men jag skriver det för att det känns bättre. För att jag vill visa att saker inte är så jävla lätt. Att livet inte alltid leker och att jag bara skulle klara allt utan att anstränga mig. Jag "lyckas" verkligen inte med allt hela tiden och  framförallt kan jag känna mig såhär och att hårt jobb har ett pris. 
 
Jag brukar dessutom alltid slå av direkt när jag känner att det blir för mycket med allt för hälsan kommer alltid först. Jag känner av signalerna i kroppen direkt. Det konstiga den här gången är att jag har inte fått några varningssignaler eller sådana symptom. Jag tänker bara "aha vad konstigt att jag inte kan sova" när det egentligen beror på stress. Eller "jag kommer inte ihåg något för att jag har sämst minne" men det beror ju också på stress nu har jag insett. Jag kör alltid på, men nu när jag har fått så många saker som jag känner inte stämmer med kroppen så är det bara att försöka att finna ro i vardagen och vila så mycket jag kan så att jag kan varva ned och koppla av. 
 
Var rädda om er och ta hand om er!
Nästa inlägg blir roligare! 
Kram ❤️
 
 

Comments

Kommentera här:

Namn:
remember me?

E-mail: (Publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback