Man of the Woods

on the 2018-01-27 @ 21:41:00
Filthy
Say something - Justin Timberlake ❤️ 

25 januari 2018

on the 2018-01-25 @ 23:50:45
Dagens ord: Du får aldrig svårare än vad du klarar av. - Kay Pollak

Faith

on the 2018-01-24 @ 21:52:54
(null)
❤️


JIKarna

on the 2018-01-23 @ 23:40:03
Hej vänner!
 
Nu när vårterminen har börjat så är det alltid så sjukt mycket folk i skolan. Om man börjar på juristprogrammet så läser man en kurs som heter JIK (juridisk introduktionskurs) och man kallas då jikare. Både förra veckan och den här veckan har vi gått runt och skrattat åt alla jikare och man ser verkligen vilka som precis har börjat och vilka som läser på jursitprogrammet. ALLA, och då menar jag nästintill uteslutande alla, går runt och skyltar med sin lagbok. Hahaha, alltså det är ju lite gulligt ändå men de går runt med en attityd som om de vore advokater redan. Och man ba "snälla, ni har ingen aning om hur det här programmet är". 😂 Det är verkligen så kul! Och sen är alla fint uppklädda och vill göra ett gott intryck, vissa killar har till och med kostym, haha. Inget illa med det alls men det är typiskt jikare. Och alla tjejer som går runt med sina små märkesväskor. Man ba "gumman, den där kan du lägga hemma i garderoben". 😂 Dessutom ser alla lite smått förvirrade ut och undrar vart alla salar ligger.
 
Dessutom har vi skrattat åt att de inte har någon aning om vad som väntar. De har iiiiingen aning. Vad de inte vet i dagsläget är att inom en månad kommer alla att inse hur jobbigt det är att klä upp sig som om man skulle på bal alla dagar i veckan och slänga på sig det första bästa de hittar när de vaknar på morgonen. Mer än hälften kommer att vakna upp och tänka "måste man släpa med sig den här lagboken idag igen? Kan man inte klara sig utan?". Det är bara några fåtal kurser som man behöver lagboken på och sedan är det mest författningssamlingar som tur är. De små handväskorna kommer att ligga gömda någonstans i en mörk garderob och ersättas med ryggsäck för alla kommer att märka hur fruktansvärt ont man får av att bära hälften i händerna och ha en tunn rem som skär in i axeln p.g.a. böckerna som ligger i väskan. Vad de inte heller vet är att de inför första tentan kommer komma dit med en resväska full med böcker och på vissa andra tentor ta med sig två 7 cm höga högar med utskrivna rättsfall som de ändå inte kommer att hinna bläddra igenom. Inför samtliga seminarium under jiken kommer de att vara så fruktansvärt nervösa, rädda för att säga fel, inte våga prata, inte vilja bli utpekade. Och sen, lagom till man gått där ett tag och inser att det inte är någon som bryr sig, så slappnar man av på lektionerna och inser att det inte är fel att säga "jag vet inte", för ibland vet man ju för tusan inte! Hahah. Och det är okej att man inte har läst alla rättsfall till lektionerna  eller att man inte kan allt om allt. Så vi får se hur lång tid det tar för de nya barnen att vänja sig till sin nya miljö. ⭐️ 
 
Nu: Sova!
Godnatt! Sov gott! ❤️

Är vi bättre än vad vi tror?

on the 2018-01-22 @ 23:48:00
Jag vet verkligen inte vad jag ska blogga om idag. Jag skriver ju om samma saker hela tiden; konståkning, smink eller skola. 🙃 Men det händer ju inget mer i livet. Det är de tre sysselsättningarna jag har. Och idag har jag bara känt såhär att vad gör jag liksom? Jag går i skolan och pluggar, sen tränar jag och sen kommer jag hem sent, duschar och sen har hela dagen gått. Därefter kommer helgen och då kanske jag jobbar. Vad är det jag försöker åstadkomma egentligen? Det känns som att jag inte har fått någonting gjort sedan jag tog stundenten och det är drygt 5,5 år sedan.
 
Jag har pluggat på universitetet 5,5 år men jag har fortfarande ingen examen, jag bor fortfarande hemma, jag lägger fortfarande all min fritid på konståkningen, jag är fortfarande singel. Är det nu livet bör röra sig i en annan riktning? Eller är det nu jag borde inse att jag skulle ha åstadkommit mer saker, eller att jag borde ha prioriterat annorlunda? Att det jag gör inte är tillräckligt? Hur vet jag det liksom? Hur vet jag det? Samtidigt känner jag att vad skulle jag gjort om jag inte lagt alla kvällar på konståkningen? Jag menar, jag hade ju tränat ändå.. Vad gör folk på kvällarna? Vad gör man? För att vara brutalt ärlig så har jag ingen aning om vad folk gör när de kommer hem från jobbet eller skolan för jag har aldrig levt så. Inte sedan jag var typ 6 år. Och då kan jag lika gärna göra något kul, d.v.s. åka konståkning. Eller för de som är i ett förhållande som umgås med sin pojkvän eller flickvän. Jaha, men är det så kul då? Ska man göra det varje kväll hela livet? Fan vad jobbigt, hahaha. 😂 Vilket jävla commitment. 
 
Nej, men förstår ni vad jag vill säga? Hur skulle livet se ut om jag valde att prioritera annorlunda? Skulle jag ha kunnat flytta hemifrån? Skulle jag kunnat nöjesresa mer? Skulle jag haft ett förhållande? Jag kanske ser allt så himla svart eller vitt. Men det är lite så jag alltid har tänkt tror jag. Jag känner igen mig i det Gina Dirawi sagt "jag tror att jag kräver ganska mycket för att jag vet att jag kommer ge så jävla mycket". Antingen kör man elitidrott eller så tränar man inte alls. Antingen pluggar man utifrån bästa förmåga eller inte alls. Antingen är man i ett förhållande helhjärtat eller inte alls. Antingen är man en riktigt bra (flick)vän eller ingen (flick)vän alls. Och jag vill ju bara göra det som är kul. Jag tänker inte lägga massor med negativ energi på att höra på människor som uteslutande ägnar sig åt att snacka skit om andra och leva "fika på stan"-livsstilen eller festa så fort det finns tillfälle. Jag är glad att de människorna trivs med sin livsstil men det är inte jag. Det är verkligen inte jag. Så då är ishallen mitt hem istället. Det är både kul och jag känner att jag får någonting gjort samtidigt som det är min största passion.
 
Nu har jag flummat iväg återigen. Ni är väl inte ens förvånade nu för tiden haha. Är det någon som känner igen sig i det här eller är jag helt ensam om att känna såhär? 
 
Ja, då har ju ytterligare en kväll passerat och jag ska sova. 😂
Var rädda om er och sov gott! 
Natti! ❤️

Efter långa

on the 2018-01-21 @ 21:20:30
Hej vänner!
 
Tävlade idag igen som ni vet och det gick sådär. Det var inte jättebra men inte katastrof heller. Jag missade första 2A och den har varit så konstig i helgen på uppvärmningen och i programmet. Vet inte vad som är fel men jag har kommit helt snett i upphoppet hela helgen. Jag gjorde trehoppskombinationen men på de andra två kombinationerna var det bara 1T efter så då tappade jag poäng där med. Floppade på en 2F så det drog ju ned helheten liksom. Jag åkte upp mig en plats så jag kom sjua men poängen var låga eftersom åket inte var så bra. Däremot fick jag level 2 i stegen idag med och jag ska ha minst 3. Level 4 är högst. Jag satt igår kväll och skrev ned alla steg och vändningar. Level 4 kräver:
 
 • Komplexitet --> Minst 11 svåra vändningar och steg. Ingen av typerna kan räknas mer än två gånger. 5 typer måste utföras i båda rotationsriktningar.
  Steg och vändningar är twizzle, omvända treor, öglor, växelvändningar, omvända växelvändningar och choctaws = 6.
 • Jag har 15 svåra vändningar och steg (krav minst 11) varav 6 typer (d.v.s. maximalt) är i båda rotationsriktningar (krav minst 5)
 • Level 4 kräver också två olika kombinationer av 3 svåra vändningar på olika fötter, utförda med en tydlig rytm under sekvensen. Endast det första försöket på vardera foten kan räknas (för level 4 måste de två kombinationerna vara på olika fötter). Det här gör jag också, de är på olika fötter och i olika rotationsriktningar. 
 • Sen kommer de här två "gråzonsrekvisiten" som jag vill kalla dem 1. --> Användande av kroppsrörelser under minst 1/3 av mönstret och 2. --> Rotationer i vardera riktningen (vänster, höger), med ett helt varvs rotation av kroppen som täcker minst 1/3 av mönstret i varje rotationsriktning. 
 • Användande av kroppsrörelser = tydlig användning, under sammanlagt minst 1/3 av stegsekvensen, av alla rörelser av armar, huvud, överkropp, höfter och ben med påverkan på balansen av kroppen
 • Och då undrar jag: Hur mycket ska det påverka balansen på kroppen när man gör typ en armrörelse? Eller hur mycket är tillräckligt för att det ska utgöra en kroppsrörelse? Det här är så mycket gråzon. Och hur avgör domarna om jag rör mig 1/3 åt vänster och 1/3 åt höger när jag inte gör ett håll i taget. Hur vet de hur mycket som är 1/3 av hela stegsekvensen? Det är också så mycket gråzon. En ögla tar ju upp jättelite plats i en stegsekvens medan en twizzle utgör en större del av mönstret, o.s.v. 
Jag har alltid fått 3 i långa förutom idag och jag bör ha level 4 egentligen p.g.a att det är så Catarina lagt koreografin och hon jobbar heltid med att koreografera. Jag ska verkligen kolla igenom det här igen och ändra om jag hittar minsta lilla som kan utgöra "gråzon". Hahah, steg är ju min starka sida så det här måste jag verkligen bli bättre på!! Jobba, jobba, jobba. Jag borde egentligen bli teknisk specialist när jag slutar med konståkning. 💃🏼
 
Det bästa med att komma hem från en tävling är ändå att dra av sig lösögonfransarna, ta bort allt smink, duscha, tvätta håret och sen smörja in hela kroppen och ansiktet. Kan det bli bättre!? Ehh nej det kan det inte. 😂😍 
 
Nu ska jag njuta av det lilla som är kvar av kvällen. 
Godnatt och var rädda om er!
Haaa deee! ❤️

Efter korta

on the 2018-01-20 @ 21:14:09
Så fint väder idag! 😍
Hej igen! 
 
Jag tävlade i eftermiddags och det gick okej idag. Jag åkte som jag gjorde på SM typ men min 2A var inte fullroterad. Fick inte alls rätt upphopp och jag gjorde inga bra på uppvärmningen heller. Jag var liksom off i lutningen kan man säga. Sen fick jag level 2 i stegen och level 3 i en piruett, de andra två piruetterna var level 4. Jag fick 34 poäng och ligger åtta inför morgondagens långa. Det var många som åkte riktigt bra idag vilket var kul att se! 😃 Så det är bara att kriga på imorgon igen och då har jag uppvärmning 15.21 och tävlar mitt program 15.34. 
 
Bästa var ju att bästa vän kom och överraskade mig och tittade när jag tävlade. Min andra halva. ❤️ Jag har en sån sjuk instinkt alltså haha för jag kände på mig att hon skulle komma och titta. 😍😂 Sen messade en vän som också ville komma och kolla så jag hade ju finaste stödet på läktaren. ❤️ Jag är så lyckligt lottad! 💕
 
Nu blir det en lugn kväll. Jag har precis kollat klart på EM, damfinalen. Herregud vad ryskorna är bra! Även om Stotskova "bara" kom fyra så måste jag säga att det är min favorit ändå! ✨
 
Kram och vi hörs!
Haaa dee! ❤️

Tävling i Stockholm

on the 2018-01-20 @ 09:39:40
Godmorgon!
 
För någon timme sedan var jag ute och körde en liten joggingrunda och lite spänst. Nu i helgen ska jag tävla elitserien i Stockholm. Det är så skönt att det är i Stockholm och att slippa resa långt. Jag är i andra startgrupp idag och går på isen och värmer upp kl. 15.49 och tävlar mitt program 16.06. Liveresultat och startordning hittar ni för seniorer och juniorer HÄR och för övriga klasser HÄR. Gratis livestream för juniorer och seniorer hittar ni HÄR. Övriga klasser är HÄR
 
Ha världens bästa helg ute i solen! 
Haaa deeee! ❤️

Alltså den här ungen!

on the 2018-01-18 @ 23:27:57
Jag har ju glömt att visa den här lilla killen. Han var hos Ellen för ett par månader sen. Han är ju så himla sööööt! Helt underbar! Älskar att han är så ärlig också. 😂😍 Sötaste ungen och världens mest charmiga!!
 
Kolla på klippet så kommer ni att förstå precis vad jag menar! 😍
 
 
Nu: Kolla ett avsnitt av en serie och sen sovaaaa.
Natti vänner! ❤️

General Data Protection Regulation

on the 2018-01-17 @ 23:24:53
Hej på er!
 
Ja, det här med General Data Protection Regulation (GDPR) har jag tillägnat denna kväll. Det var väl mysigt, tycker ni inte det? Massor med frågor och sånt som jag inte kan svaren på. :))))  Ju kortare kurser i skolan, desto värre. Det är helt orimligt vilka krav de ställer på oss alltså. Vilket skämt. Ska till på fredag skriva en PM på en A4 på dator om "hur en jurist metodmässigt lämpligen tar sig an rättsliga frågor som rör behandling av personuppgifter". Man ba "ursäkta men vi började kursen för tre dagar sen, hur tänker ni nu?" Det ska författas på engelska dessutom. :)) Hello, this is personal data and I try my hardest to explain this without använda svenska språket. Typ så går det. :)
 
Jag var och slipade skridskorna idag vilket behövdes. Jag slipar på Lidingö numera och det blir alltid så bra och jag blir alltid nöjd. Den jag slipar hos pratar engelska men förstår svenska så jag pratade lite extra idag. Jag väljer alltid att prata engelska när jag är där för att jag vill öva, hahah. Vi ska ha seminarier på engelska i skolan också så det är lika bra att preppa tänker jag. 😂 
 
Jag är supertrött och snart somnar jag sittadnes så jag ska krypa ned i sängen nu. 😴
Sov gott och sov många timmar. Sömn är så viktigt! 
Kram och godnatt! ❤️

Hur lång tid ska det ta!?

on the 2018-01-16 @ 23:03:23
 
Heej kompisar!
 
Alltså varje gång på fysen så övar vi s.k. brytningar. Det är en rörelse från gymnastiken när man gör som killen på videon eller, som vi oftast tränar den, när man står i handstående som utgångsläge och sen ska man göra split och sätta fötterna på varsin sida om händerna. Vi gör helt enkelt som killen i klippet men att vi börjar i handstående istället för med fötterna på golvet. Fattar ni ens vad jag menar? Haha. Sen är en "riktig" brytning förmågan att från handstående och ned, utan att sätta i fötterna, balansera enbart på händerna för att sedan "gå förbi" med fötterna och tillslut "sitta ned" men att fötterna fortfarande är i luften och att benen är parallella med golvet. Meningen blev inte så bra där kände jag haha. Jag hoppas att ni förstår vad jag menar i alla fall. Vi håller liksom på med den första delen av det här för att jag har sagt till min fystränare att hon måste lära mig det där för det är så sjukt coolt. Men vet ni vilka som kan då!? Alla SMÅBARN! Wtf liksom!? Hahahah, här kommer jag och önskar en grej som jag aldrig kunnat och småbarnen och tonåringarna lär sig före mig. Så fail haha! De kan liksom "hela brytningen" och jag kan knappt från handstående till fötterna vid händerna. 
 
Det svåra är att stå helt stilla i handstående. Visst, jag kan gå på händer men för det här måste man kunna stå helt stilla. Och jag övar på det här nästan varje dag och jag blir så lack varje gång och förbannad över att jag inte kan stå still. Vad är probleeeemet!? Hhaah. Frågade på fysen idag varför jag tippar åt samma håll varje gång och det är för att jag inte kopplar på bålen ordentligt och då faller jag liksom. Men hur tusan spänner man magen i handstående!? Tänk er själva. Gå upp på händer och sen säger någon till er "spänn magen!!!" hahah jag fattar på riktigt inte hur det ska gå till. 😅 Mitt problem generellt är att jag har svårt att koppla musklerna på rätt sätt liksom. Men jag tänker inte ge mig på det här alltså! Min envishet har kickat igång här känner jag. 😂 Alltså jag har ju klarat den enklare varianten flera gånger men det är det där när man ska komma förbi med fötterna som jag inte fattar. Hur lyfter man upp dem!? Hahah anyway jag ska fortsätta kämpa med det här trots att det gör ont i handlederna när jag gjort för många försök. 😂  Jag håller er uppdaterade!
 
Natti vänner! ❤️
 
 

OS klapp, klapp, klapp!

on the 2018-01-15 @ 23:13:58
Heej vänner!
 
Jag undrar verkligen hur det känns att delta i OS. Det måste vara sjukaste känslan! Jag är så sjuuuuukt glaaaad för Larkyns och Pipers skull som tagit en OS plats! Larkyn kom TREA på kanadenskiska mästerskapen och Piper och Paul kom TVÅA. Hur sjukt bra!? Jag har varit glad för deras skull hela dagen idag! 😍😂 De förtjänar det så himla mycket och de har kämpat så hårt för att komma dit de är idag. Så sjukt duktiga och det var verkligen välförtjänt! 💪🏼👏🏼
 
❤️
 
Hur grym får man bli!?!?! Hhaah alltså jag har matat så mycket konståkning de här dagarna och på onsdag börjar EM också! TAGGAAAA!
 
Natti vänner!
Haaa deeee! ❤️

Kvällens utmaning

on the 2018-01-14 @ 21:36:44
Om ni känner att ni behöver en liten boost till er själva så här på söndagskvällen så har jag ett litet tips till er. Ni vet när man var liten och gick i skolan och skulle beskriva sig själv med första bokstaven i namnet? Det kom upp i huvudet på mig nu ikväll och det är ju lite roligt ändå att kunna sitta och knåda ihop sin egna lilla mix av... sig själv haha. 
 
Här nedan kommer min beskrivning. Hur skulle du beskriva dig själv? Om ni behöver lite tips på ord så hittar ni det HÄR
 • J - jordnära
 • O - omtänksam
 • H - hänsynstagande
 • A - ambitiös
 • N - nitisk
 • N - noggrann
 • A - atletisk
 
Sov gott!
Natti! ❤️
 

Inte perfekt, men ändå perfektion

on the 2018-01-14 @ 08:28:22
Godmorgon!
 
Vaknade för en stund sen och gick direkt in och kollade resultatet från nationals i Kanada. Och Patrick vann! Ändå ganska självklart. Det finns ingen, och då menar jag ingen, som har den åkningen som han har. Det är helt sjukt och jag har aldrig i konståkningens historia sett någon som är så mjuk och följsam i rörelsena och åker så bra till musiken. Jag älskade ju när han åkte till Concierto de Aranjuez på nationals ett år och helt felfritt. I långa den här säsongen åker han till Halleluja och den tycker jag inte är så bra och framförallt så är den uttjatad. Men han gör det ju hur bra som helst ändå. 
 
Nu ska jag till ishallen för morgonträning!
Ha en bra söndag! ❤️